Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

Μυστικά ζαχαροπλαστεία, κρυμμένα εργαστήρια και διάσημες τζελατερίες φτιάχνουν τα πιο ονειρεμένα παγωτά της πόλης.
Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη

Αν το καλοκαίρι είχε γεύση, αυτή σίγουρα θα ήταν παγωτό. Τι παγωτό, όμως; Χειροποίητο παγωτό μουστάρδα, ή μήπως αφράτο gelato που λιώνει σαν φιλί στο στόμα; Κλασική κρέμα-σοκολάτα για τους λάτρεις των old school γεύσεων, ή δροσερές γρανίτες γι’ αυτούς που ανησυχούν για τη γραμμή τους; Το δικό μας αθηναϊκό top-11 έχει λίγο απ’ όλα –και εσείς μπορείτε να μας βοηθήσετε να το συμπληρώσουμε, προσθέτοντας στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου, ό,τι ξεχάσαμε.

- Το πολύ ιδιαίτερο ανθότυρο-περγαμόντο, αλλά και η συγκλονιστική σοκολάτα με δαμάσκηνα και ρούμι, στα οποία μας μύησε το Le Greche, στο 16 της Μητροπόλεως.



- Ο απόλυτος old school συνδυασμός κρέμα-σοκολάτα (αλλά και φράουλα, φιστίκι, καϊμάκι) που φτιάχνουν από το 1967 στο Εργαστήρι της Δάφνης (Εθνάρχου Μακαρίου και Μπουμπουλίνας 4).

- Το εκμέκ της Χαράς (Πατησίων 339) που είναι ένας αθηναϊκός θρύλος. Φτιάχνει και απίθανο Σικάγο, για τους νοσταλγούς των 80s και του rock’n’roll.

- Το καϊμάκι με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, του Βάρσου (Κασσαβέτη 5, Κηφισιά). Γιατί κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές.

- Το Kinder Bueno που φτιάχνουν στη gelateria Mucca στη Νέα Ερυθραία (Χαριλάου Τρικούπη 146).



- Η βανίλια που φτιάχνεται με πρόβειο γάλα στο Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης (Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, Πλ. Κανάρια, Ηλιούπολη) και αποδεικνύει ότι η απλότητα μπορεί καμιά φορά να αγγίξει κορυφές.

- Η σοκομπανάνα του Παυλάκη στο Κερατσίνι (Σπάρτης 129Α).

- Το νοσταλγικό Σικάγο που βρίσκουμε στο Σιντριβάνι της Νέας Φιλαδέλφειας ((Ειρήνης 4 και Μαραθώνος).

- Το παγωτό μουστάρδα της Τούλας στο Παγκράτι (Ευτυχίδου 41) που φτιάχνεται με ολόκληρα κομμάτια αμύγδαλου, άφθονη καραμέλα, θυμαρίσιο μέλι, ανθόνερο και πρόβειο γάλα. Η φήμη του έφτασε κάποια στιγμή ως την άλλη όχθη του Ατλαντικού, μέσω των New York Times που το εκθείασαν.



- Το cheesecake φράουλα, μεταξύ άλλων ονειρεμένων χειροποίητων γεύσεων, που φτιάχνει ο Σουρλαντζής στο Κορωπί (Βασ. Κωνσταντινου 121). Αξίζει κάθε χιλιόμετρο ως εκεί.

- Το Death by Chocolate του Zuccherino (Αγ.Αλεξάνδρου και Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο) το οποίο είναι η πεμπτουσία των ονείρων κάθε chocaholic που σέβεται τον εαυτό του.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v