5 ιδιαίτερες συνταγές για λαχταριστό σπιτικό παγωτό

Παγωτό σύκο, εξωτικές γεύσεις μάνγκο και φραμπουάζ, ανατολίτικες συνταγές για τηγανητό παγωτό και βανίλια… καπουτσίνο: Πάρτε ιδέες για ιδιαίτερο σπιτικό παγωτό.
5 ιδιαίτερες συνταγές για λαχταριστό σπιτικό παγωτό
Λαχταριστό παγωτό σύκο για την απόλυτη γεύση καλοκαιριού. Φραμπουάζ και μάνγκο για τους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων. Δροσερές νότες καπουτσίνο για την ημερήσια δόση καφεΐνης… με το κουτάλι και τηγανητό παγωτό για ανατολίτικες απολαύσεις. Συγκεντρώνουμε πέντε εύκολες συνταγές για ιδιαίτερο, αλλά πάντα σπιτικό παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας.

*Παγωτό σύκο
Υλικά (για έξι μερίδες):
150 γρ. αποξηραμένα σύκα, 150 γρ. ανθότυρο κρέμα, 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι, 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο, 400 ml γάλα. Για το σερβίρισμα: μέλι, φρέσκα σύκα
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες ψιλοκόβουμε τα σύκα. Προσθέτουμε το ανθότυρο, το λικέρ και το μέλι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνουμε ή ακολουθούμε την διαδικασία για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, δηλαδή βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για περίπου μιάμιση ώρα, στη συνέχεια ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι για να μην σχηματίζονται κρύσταλλοι, το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες δύο ώρες, ξανα-ανακατεύουμε και, προαιρετικά, κάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά, μετά από άλλη μία ώρα κατάψυξης. Σερβίρουμε με μέλι και φρέσκα σύκα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr 

*Φραμπουάζ
Υλικά
:
250 γρ. φραμπουάζ κατεψυγμένα, 2 φυλαρράκια δυόσμο, 1 ½ κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Στο μίξερ βάζουμε τα παγωμένα φραμπουάζ,το μέλι και τον δυόσμο, τα πολτοποιούμε καλά μέχρι να γίνει σαν κρέμα, το αδειάζουμε σε φόρμες παγωτού και τα αφήνουμε στην κατάψυξη (αν δεν έχουμε φόρμες το βάζουμε σε μπολ). Σερβίρουμε σε χωνάκι ή σε μπολάκι.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Chefoulis.gr 

*Παγωτό μάνγκο
Υλικά:
500 γρ. μάνγκο (ακαθάριστο), 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 250 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής, λίγο ξύσμα λάιμ, 1 μασουράκι άρωμα βανίλιας, κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μάνγκο, αφαιρώντας την φλούδα και το κουκούτσι. Κόβουμε την ψίχα του φρούτου σε κυβάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τρία τέταρτα της ώρας. Θέλουμε να παγώσουν αλλά όχι εντελώς, για να πολτοποιηθούν πιο εύκολα στο μπλέντερ. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζαχαρούχο γάλα και κατόπιν το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα λάιμ. Στο σημείο αυτό, μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να τονίσουμε το χρώμα του παγωτού.
Χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα μας, για ακόμη 6-7 λεπτά ώστε να αφρατέψει καλά. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το μισοπαγωμένο μάνγκο. Το προσθέτουμε στο μείγμα του παγωτού και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι να ενωθούν τα υλικά μας. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χτυπάμε άλλη μια φορά με το σύρμα των αυγών ή το μίξερ χειρός στην χαμηλή ταχύτητα. Θέλουμε να σπάσουν οι κρύσταλλοι που ίσως έχουν δημιουργηθεί, αλλά όχι να λιώσει το παγωτό μας. Το βάζουμε στο κουτί που θα το φυλάξουμε και το τοποθετούμε και πάλι στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς. Δεν θα χρειαστεί άλλο χτύπημα. Πριν σερβίρουμε, το αφήνουμε για 5 λεπτά έξω από την κατάψυξη, να μαλακώσει λίγο.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Καρδιάς 

*Τηγανητό παγωτό
Υλικά:
Παγωτό βανίλια ή σοκολάτα, 2 αυγά, 1 βανίλια, 1 κούπα αλευρι, 1 φάκελος τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια ώστε να γίνουν κουρκούτι. Χρησιμοποιούμε το σκεύος σερβιρίσματος παγωτού ώστε να βγάλουμε μπάλες. Μια-μια τις βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο κουρκούτι και στο τέλος στην τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε τις μπάλες παγωτού σε ένα σκεύος και το αποθηκεύουμε πάλι στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Μόλις κάψει το λάδι στην φριτέζα ή το τηγάνι, βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από την κατάψυξη και τις βουτάμε μέσα, τόσο όσο απλώς να ροδίσει το κουρκούτι. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας ή με ζεστή λιωμένη σοκολάτα.
Tip: Η διαδικασία ετοιμασίας της κάθε μπάλας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε αρκετά παγωμένο παγωτό ώστε να έχει περιθώριο να λιώσει ανεκτά κατά την διαδικασία παρασκευής.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας 

*Παγωτό Καπουτσίνο
Υλικά
:
200 ml κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, 1 φακελάκι σκόνη καπουτσίνο, 1 κ.σ. κρύο γάλα, φόρμες σιλικόνης για μάφιν ή παρόμοια καλούπια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη σκόνη καπουτσίνο με το ζαχαρούχο γάλα και το κρύο γάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε την κρέμα σε στερεή κρέμα-σαντιγί. Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα στο οποίο διαλύσαμε το καπουτσίνο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για τρεις ώρες. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με σκόνη σοκολάτας.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Γλυκές Τρέλες 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v