4 λαχταριστές συνταγές για σπιτικό παγωτό

Θέλετε να φτιάξετε σπιτικό παγωτό, χωρίς παγωτομηχανή, εύκολα, νόστιμα και υγιεινά; Έχουμε τέσσερις συνταγές για να τα καταφέρετε.
4 λαχταριστές συνταγές για σπιτικό παγωτό
Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο. Το παγωτό χαρίζει στιγμές δροσιάς στον καύσωνα του καλοκαιριού και γεμίζει τον ουρανίσκο μας με γεύσεις φρούτων, σοκολάτας ή ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε σε γλυκιά απόλαυση έξτρα… παγωμένη.

Και όσο απολαμβάνουμε ένα παγωτό «απ’ έξω», άλλο τόσο νόστιμο είναι και εκείνο που μπορούμε να φτιάξουμε στην κουζίνα μας. Ιδού λοιπόν, μερικές λαχταριστές συνταγές για homemade παγωμένες απολαύσεις.

Γρανίτα φράουλα

Υλικά: 600 γρ φράουλες, 225 γρ. ζάχαρη, 225 γρ. νερό, 1/2 χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να πάρει 2-3 βράσεις. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Λιώνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, προσθέτουμε τις φράουλες και το χυμό μισού λεμονιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη και ανακατεύουμε κάθε μια ώρα (4-5 φορές).
Συνταγή από εδώ.

Σπιτικό frozen yogurt

Υλικά: 1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά, 350 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ελαφρά σπασμένα στο γουδί, 200 γρ. κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα)
Εκτέλεση: Βάζουμε τη ζάχαρη και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ, αν είναι μεγάλος και σχετικά βαθύς. Αν δεν είναι μπορούμε εναλλακτικά να τα βάλουμε σε μεγάλο δοχείο και να χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός. Τα χτυπάμε για 10 -12 λεπτά να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού. Σπάμε ελαφρώς τα αμύγδαλα στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη. Τα ρίχνουμε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα. Με κουτάλι, μαλακά και κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζουμε τον αριθμό 8, αναδιπλώνουμε μέσα στο αφράτο γιαούρτι τα συστατικά για 1-2 λεπτά, ώστε να πάνε παντού, χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη του μορφή. Χύνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο ή τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Συνταγή από εδώ.

Παγωτό σοκολάτα

Υλικά: 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.), 1 πρέζα αλάτι, 1 βανίλια, 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα, 50 γρ. τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση: Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τη βανίλια σε μπεν μαρί. Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη. Βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

Απαλά, με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας. Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.
Συνταγή από εδώ.

Παγωτό μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Υλικά: 2-3 μεγάλες μπανάνες παγωμένες, μερικές σταγόνες σοκολάτας ή ωμό κακάο

Εκτέλεση: Ρίχνουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ μαζί με τη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα παγωτό. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Τόσο απλά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v