10 έξυπνα κόλπα για καλοκαιρινά μαγειρέματα

Δέκα πανέξυπνα κόλπα για εύκολα, γρήγορα και νόστιμα μαγειρέματα ή σερβιρίσματα που αξίζει να δοκιμάσετε στα μπάρμπεκιου και τα καλοκαιρινά σας μαγειρέματα.
10 έξυπνα κόλπα για καλοκαιρινά μαγειρέματα
Μπορεί ένα ολόκληρο καρπούζι να γίνει το… σέικερ για το κοκτέιλ σας; Πώς μπορείτε να ανάψετε εύκολα τη φωτιά στο υπαίθριό σας μπάρμπεκιου, πώς θα ψήσετε τέλεια το κοτόπουλο και τα burger σας και πώς θα καθαρίσετε τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά χωρίς κόπο; Πάρτε ιδέες για έξυπνα κόλπα στα καλοκαιρινά μαγειρέματα και σερβιρίσματα, και δείτε αναλυτικές οδηγίες στο video στο τέλος του δημοσιεύματος.

Πώς να μετατρέψετε ένα σακουλάκι με πατατάκια σε μπολ για σνακ
Είναι απλό. Χάρη στο κενό που υπάρχει στα σακουλάκια με κάθε είδους σνακ, μπορείτε να κάνετε το εξής: Να ανοίξετε το γεμάτο σακουλάκι, να «γυρίσετε» σαν ρεβέρ το πάνω μέρος της συσκευασίας και να «ρολάρετε» προς τα μέσα το κάτω μέρος της συσκευασίας. Και ιδού: Το σακουλάκι έγινε ένα γεμάτο μπολ που στέκεται μόνο του στο τραπέζι, ιδανικό για finger food και chips μαζί με τα ψητά του μπάρμπεκιου.

Πώς να κάνετε smoothies καρπουζιού… με τρυπάνι
Με ένα μικρό τρυπάνι, ανοίγεται τρύπα σε ένα σημείο του καρπουζιού. Στην άκρη του τρυπανιού, στη συνέχεια, προσαρμόζετε το σύρμα από μια κρεμάστρα, έτσι ώστε να μοιάζει με «μύτη μίξερ» (οπτικές οδηγίες στο video στο τέλος). Το βάζετε μέσα από την τρύπα και βάζετε μπρος το τρυπάνι – έτσι, ανακατεύετε το εσωτερικό του καρπουζιού. Έπειτα προσθέτετε από την τρύπα βότκα. Κόβετε ένα μεγαλύτερο κομμάτι φλούδας και από εκεί, σερβίρετε το smoothie-cocktail σας στα ποτήρια σας.

Πώς να καθαρίσετε ένα ρόδι σε δευτερόλεπτα
Κόβετε το ρόδι στη μέση, τεντώνετε τις άκρες καθενός από τα δύο κομμάτια και στη συνέχεια πάνω από ένα μπολ, τα αναποδογυρίζετε και χτυπάτε ελαφρώς με ξύλινη κουτάλα. Οι σπόροι του ροδιού θα πέσουν αμέσως στο μπολ.

Πώς να ξεφλουδίσετε ένα μάνγκο με τη βοήθεια ποτηριού
Κόβετε το μάνγκο στη μέση, αφαιρείτε το κουκούτσι, και προσαρμόζετε κάθε κομμάτι στα χείλη ενός κυκλικού ποτηριού. Σπρώχνετε και, ως διά μαγείας, το ωμό μάνγκο πέφτει χωρίς τη φλούδα στο ποτήρι (δείτε το video για ακριβείς οδηγίες).

Πώς να καθαρίσετε ένα κεφάλι σκόρδου σε λίγα δευτερόλεπτα
Βάζετε το σκόρδο ανάμεσα σε δύο μπολ. Τα ανακινείτε έντονα σαν σέικερ για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι όλες οι φλούδες του σκόρδου να φύγουν από πάνω του.

Πώς να ανάψετε εύκολα και γρήγορα τα κάρβουνα για το μπάρμπεκιου
Αρκεί μία αυγοθήκη από χαρτόνι για προσάναμμα: Στην ψησταριά σας, τοποθετήστε την αυγοθήκη και κυκλικά γύρω της τα κάρβουνα. Τοποθετήστε και κάρβουνα στη θέση των αυγών, και βάλτε φωτιά στην αυγοθήκη με ένα σπίρτο.

Πώς να ετοιμάσετε τα μπιφτέκια σας για να ψηθούν ομοιόμορφα στη σχάρα
Αφού πλάσετε τα μπιφτέκια και τα πατήσετε ελαφρώς με τη χούφτα σας για να γίνουν λίγο πιο επίπεδα, στο «ύψος» που θέλετε, απλώς πιέστε τον αντίχειρα στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού. Είναι τόσο απλό, κι όμως αυτό αποτρέπει το ακανόνιστο ψήσιμο και τα περίεργα «φουσκώματα» στα μπιφτέκια όσο βρίσκονται πάνω στην σχάρα.

Πώς να χαράξετε τα λουκάνικά σας για μεγαλύτερη απόλαυση
Πριν ψήσετε ένα λουκάνικο, χαράξτε το με ένα μαχαίρι «σπειροειδώς», σαν ένα σπιράλ που κινείται από την μία άκρη ως την άλλη. Έτσι, θα ψηθεί τέλεια σε όλα του τα σημεία, θα δημιουργήσει πιο λαχταριστή, τραγανή πέτσα και θα σας δώσει χώρο στα χαραγμένα κενά για μουστάρδα ή σπιτική σος.

Πώς να ψήσετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο με… τούβλο
Κόψτε και αφαιρέστε την σπονδυλική στήλη από το κοτόπουλο. Σπάστε με την παλάμη σας το στέρνο. Τυλίξτε ένα τούβλο με αλουμινόχαρτο, και τοποθετήστε το ως «βαρίδιο» πάνω στο (μη τεμαχισμένο) κοτόπουλο όσο ψήνεται. Έτσι θα πετύχετε το ιδανικό ψήσιμο.

Πώς να καθαρίσετε τη σχάρα σας με ένα κρεμμύδι
Κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση. Καρφώστε το με ένα πηρούνι από την πάνω πλευρά (η επίπεδη πλευρά να είναι ελεύθερη, καθώς θα λειτουργήσει ως σφουγγάρι) και περάστε με αυτό την σχάρα, όσο ακόμη είναι σχετικά ζεστή από τα κάρβουνα, μετά το μπάρμπεκιού σας.

Δείτε οπτικές οδηγίες για το πώς θα πετύχετε όλα τα παραπάνω κόλπα στο παρακάτω video:


Πηγή: Life Hacker 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v