5 δροσιστικές συνταγές για καλοκαιρινούς χυμούς

Δροσιζόμαστε από την «κάψα» του καλοκαιριού και γεμίζουμε τον οργανισμό μας βιταμίνες με πέντε συνταγές για λαχταριστούς, πολύχρωμους καλοκαιρινούς χυμούς.
5 δροσιστικές συνταγές για καλοκαιρινούς χυμούς
Τραγανά κεράσια, δροσερά καρπούζια, πεπόνια, βερίκοκα και μυρωδάτα ροδάκινα μπαίνουν στο μπλέντερ μας, και μεταμορφώνονται σε πολύχρωμους, καλοκαιρινούς χυμούς που μας χαρίζουν τις αναζωογονητικές βιταμίνες τους και την δροσιά τους. Δείτε πέντε συνταγές με τους καλύτερους συνδυασμούς καλοκαιρινών φρούτων και μυρωδικών που ετοιμάζονται μέσα σε δευτερόλεπτα και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Ανάλαφρος χυμός κεράσι-μέντα

Υλικά
:
12 κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια), ¼ φλιτζανιού φρέσκα φύλλα μέντας, 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη ή στέβια, ¼ φλιτζανιού φρέσκος χυμός λεμόνι, 1 φλιτζάνι σόδα
Εκτέλεση:
Βάζετε στο multi τα κεράσια, τα φύλλα μέντας, την ζάχαρη/στέβια και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Προσθέτετε πάγο και γεμίζετε με σόδα, και το ρόφημα είναι έτοιμο.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο ToArkoudi.gr 

Φυσικός χυμός βερίκοκο-ροδάκινο-κεράσι

Υλικά
:
4 βερίκοκα, 2 ροδάκινα, 1 χούφτα κεράσια, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 6 παγάκια, ελάχιστο νερό
Εκτέλεση:
Πλένετε πολύ καλά τα φρούτα, τα καθαρίζετε από κοτσάνια, και τα κόβετε σε κομμάτια. Τα τοποθετείτε σε μπλέντερ, προσθέτετε τη ζάχαρη, τα παγάκια και χτυπάτε για 20-30 δευτερόλεπτα. Ελέγχετε την πυκνότητα του χυμού και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό, χτυπώντας στο μπλέντερ για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Γιαγιάς 

Εξωτικός χυμός με παπάγια και αγγούρι

Υλικά
:
200 γρ. ώριμη παπάγια, 250 γρ. αγγούρι, 250 γρ. πορτοκάλια, παγάκια
Εκτέλεση:
Κόβετε τα φρούτα και το αγγούρι, τα αναμειγνύετε και τοποθετείτε το μείγμα σε ένα ποτήρι με πάγο.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο HolmesPlace 

Δροσιστικός χυμός καρπούζι

Υλικά
:
1 ½ φλιτζάνι κομμένο (χωρίς κουκούτσια) καρπούζι, 1 φλιτζάνι θρυμματισμένος πάγος, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, φρέσκος δυόσμος (προαιρετικά για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Αναμίξτε στο μπλέντερ το καρπούζι, τον πάγο και το μέλι. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει «λείο». Γαρνίρετε με τον δυόσμο. Θυμηθείτε πως σερβίρεται παγωμένο – καλό θα είναι πριν το σερβίρισμα να ανακατέψετε ξανά το μίγμα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Medidiatrofi 

Φυσικός χυμός (σε) πεπόνι

Υλικά
:
1 μικρό πεπόνι, παγωμένο ανθρακούχο νερό, τριμμένος πάγος, δυόσμος
Εκτέλεση:
Επιλέγετε ένα μικρό, ώριμο και αρωματικό πεπόνι. Το πλένετε καλά, κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι στο πάνω μέρος του ώστε να «αδειάσετε» το περιεχόμενό του. Αφού αφαιρέσετε το εσωτερικό, και το καθαρίσετε από τα κουκούτσια, το κόβετε σε κομμάτια και το χτυπάτε στο μπλέντερ. Σουρώνετε και προσθέτετε ανθρακούχο νερό. Ανακατέβετε και σερβίρετε με τριμμένο πάγο μέσα στο «κούφιο» πεπόνι. Μπορείτε να «στολίσετε» το πεπόνι με πολύχρωμα καλαμάκια, ομπρελίτσες κλπ για περισσότερη αίσθηση καλοκαιριού.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Me-nu.gr 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v