Τα ελληνικά cocktails του καλοκαιριού

Βάζουμε αγαπημένα ελληνικά spirits στο shaker και ετοιμάζουμε πέντε δροσερά, καλοκαιρινά cocktails που αναδίδουν αρώματα Ελλάδας.
Τα ελληνικά cocktails του καλοκαιριού
Τα τελευταία χρόνια επικρατεί η τάση της χρήσης δημοφιλών ελληνικών spirits και λικέρ, όπως το τσίπουρο και η μαστίχα στη δημιουργία πρωτότυπων και άκρως δροσιστικών cocktails.

Πιστοί κι εμείς λάτρεις των πρωτότυπων ιδεών και φανατικοί θαυμαστές των «ντόπιων» αλκοολούχων προϊόντων βγάζουμε τα shaker και ετοιμάζουμε πέντε καλοκαιρινά cocktails.

Always the Sun *

Υλικά:
50ml Skinos μαστίχα
1 φιαλίδιο underberg
20ml χυμό λεμονιού
15ml υδρόμελο (2 μέρη μέλι-1 μέρος νερό)
2-3 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
Σόδα

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά, εκτός της σόδας, σε σέικερ και χτυπήστε τα με πάγο. Διπλοσουρώστε σε ένα κοντό και μεγάλο ποτήρι με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Συμπληρώστε με σόδα και διακοσμήστε με ένα φύλλο φρέσκου φασκόμηλου.

The Peacemaker *

Υλικά:
50ml Skinos μαστίχα
20ml σιρόπι ξυδιού από λευκό κρασί αρωματισμένο με κούμκουατ και δενδρολίβανο
20ml Vermouth di Torino
1 ριξιά μπίτερς από σέλερι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά με πάγο σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης. Σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι κουπέ και διακοσμήστε με ένα φρέσκο κλαράκι δενδρολίβανου.



The Golden Fleece *

Υλικά:
40ml Tsipouro Tsilili
20ml masticha liquer
10ml Metaxa 12
5ml Underberg bitter

Ανακατέψτε όλα τα υλικά με πάγο σε γυάλινο δοχείο ανάδευσης. Σουρώστε σε ένα κοντό και μεγάλο ποτήρι με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Διακοσμήστε με μία φλούδα πορτοκαλιού.

Crimson Chin *

Υλικά:
35ml Tsipouro Tsilili
25ml st. germain elderflower liquer
20ml amaro Averna 
Σόδα

«Χτίστε» το κοκτέιλ σας σε ένα ψηλό ποτήρι τοποθετώντας ένα-ένα τα υλικά μαζί με πάγο. Ανακατέψτε καλά και συμπληρώστε με σόδα. Διακοσμήστε με μία φλούδα λεμονιού.

Grandpa

Υλικά:
30ml λεμόνι
30ml πικραμύγδαλο
50ml τσίπουρο
1 κουταλιά του γλυκού γλυκό κυδώνι
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα

Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker, χτυπάμε καλά, σουρώνουμε και σερβίρουμε με πάγο. Διακοσμούμε με ένα κλωναράκι αρμπαρόριζας και λίγο γλυκό κυδώνι.



* Τα cocktails με αστερίσκο αποτελούν δημιουργίες του Γιάννη Κοροβέση, Bar manager στις επιχειρήσεις του ομίλου Τραστέλη (Σπονδή, Hytra, Fuga), εισηγητή στο IEK Le Monde και δημιουργό του Bitterbooze.com. To Grandpa αποτελεί δημιουργία του Γιάννη Χατζηαργυρού (Κύριος Χου, Balux).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v