Σπιτικό παγωτό: 5 δροσερές συνταγές

Σοκολάτα ή βανίλια; Με μπανάνες ή με φράουλες και κομματάκια κουβερτούρας; Όπως και αν το λιγουρεύεστε, έχουμε πέντε πανεύκολες συνταγές για σπιτικό παγωτό.
Σπιτικό παγωτό: 5 δροσερές συνταγές
Ήταν –και θα είναι– η αγαπημένη μας γλυκιά «αμαρτία», ό,τι καιρό και αν κάνει. Πόσο μάλλον τώρα που ο υδράργυρος, σκαρφαλώνοντας σε νέα δυσθεώρητα ύψη, μας δίνει την τέλεια δικαιολογία για να το απολαύσουμε. Οι συνταγές που συγκεντρώσαμε μας απαλλάσσουν και από τα τελευταία ψήγματα τύψεων –δεν είναι μια θερμιδο-βόμβα γεμάτη συντηρητικά, είναι αγνό σπιτικό παγωτό φτιαγμένο με τα χεράκια μας.

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα
από το Mama365.gr

Υλικά
1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
1 κούπα (περίπου 200 gr) σιρόπι σοκολάτας
2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, με τουλάχιστον 30% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ/μπράντι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζετε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Είναι σημαντικό να το έχετε αφήσει στην κατάψυξη για να αφρατέψει κατάλληλα κατά το χτύπημα με το μίξερ. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Βγάζετε το εβαπορέ από το ψυγείο και το ρίχνετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνετε και το σιρόπι μαζί με το κονιάκ και χτυπάτε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα μας θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα. Ρίχνετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη λεκάνη και χτυπάτε με το μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα. Αδειάζετε το μείγμα μας σε ένα μπολ παγωτού και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να το βγάλετε και να το ανακατέψετε/χτυπήσετε καθώς το παγωτό δεν κάνει κρυστάλλους.

Εύκολο παγωτό κρέμα-σοκολάτα
από τις NostymeSintages.gr 

Υλικά
410 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
250 φυτική σαντιγί
3 κ.σ. κοφτές κακάο
1 βανίλια

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα τη κατάψυξη για 90 λεπτά. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με τη βανίλια στο μπλέντερ για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτη και τη βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε σε άλλο μπολ το ζαχαρούχο γάλα για 8-10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή και το βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε το γάλα από τη κατάψυξη για 5- 8 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Χτυπάμε πάλι τη σαντιγί και σταδιακά ενώ χτυπάμε προσθέτουμε το χτυπημένο ζαχαρούχο γάλα.

Τέλος προσθέτουμε το χτυπημένο γάλα και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Το παγωτό θα πρέπει να έχει την όψη κρέμας. Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 μπολ και προσθέτουμε στο ένα το κακάο. Χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να αναμιχθεί η σοκολάτα. Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 7-8 ώρες μέχρι να παγώσει.

Παγωτό μπανάνα
από το LoveCooking.gr 

Υλικά
375 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
3 μπανάνες

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μίξερ, προσθέτουμε την ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα παγωτού, τη βάζουμε στην κατάψυξη και ανά 45 λεπτά ανακατεύουμε. Αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Παγωτό βανίλια
από το GreekCook.gr

Υλικά
2 και 1/4 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση με λίγα λιπαρά)

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε με προσοχή το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα. Όταν η κρέμα πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας σε αραιά διαστήματα. Όταν η κρέμα κρυώσει εντελώς προσθέτουμε και το γιαούρτι, ανακατεύοντας προσεχτικά για να ενσωματωθούν τα δύο μείγματα.

Το βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο και στην κατάψυξη. Μετά από 1-2 ώρες ανάλογα με το πόσο δυνατή είναι η ψύξη του ψυγείου μας, το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Αυτή την διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές, έτσι ώστε να γίνει το παγωτό μας αφράτο. Τέλος, το αφήνουμε στην κατάψυξη, μέχρι τη στιγμή που θα το σερβίρουμε.

Παγωτό με κομμάτια σοκολάτας και φρέσκες φράουλες
από το ICookGreek.gr

Υλικά
2 κουτιά φυτική σαντιγί
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
400 γρ. φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες

Εκτέλεση
Χτυπάτε τη φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα στο μίξερ ώσπου να γίνουν μια σφιχτή κρέμα. Στη συνέχεια θρυμματίζετε τη σοκολάτα στο μπλέντερ και τη ρίχνετε μέσα στο μίγμα να ανακατευτεί καλά.

Βάζετε το παγωτό σε μεταλλικό δοχείο. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με μίξερ άλλη μια φορά. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.Το σερβίρετε σε μπολ ή ποτήρια και γαρνίρετε με τις φράουλες, κομμένες στη μέση




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v