Εύκολες και νόστιμες συνταγές για γεύμα με φίλους

Θέλετε να φέρετε την παρέα στο σπίτι και να τους μαγειρέψετε, όμως δεν θέλετε να μπείτε σε γαστριμαργικούς μπελάδες; Πέντε απλές, νόστιμες και εύκολες συνταγές… μεταξύ μας.
Εύκολες και νόστιμες συνταγές για γεύμα με φίλους
Οι κατ’ οίκον συνάξεις της παρέας, όταν δεν περιλαμβάνουν το κλασσικό δίλημμα πίτσα ή σουβλάκι, μπορεί να αποδειχτούν αρκετά… ταλαίπωρες για τους νοικοκυραίους του σπιτιού. Τι μπορείτε να μαγειρέψετε αν αποκλείσετε την εύκολη εναλλακτική του delivery;

Θα πρέπει να είναι κάτι εύκολο και σχετικά απλό, όμως παράλληλα να μην δείχνει και «ξεπέτα». Θα πρέπει να είναι νόστιμο, αλλά όχι και… γκουρμέ. Αν βρίσκεστε σε δίλημμα λοιπόν για το τι μπορείτε να μαγειρέψετε όταν φέρετε την παρέα στο σπίτι, δείτε τις παρακάτω λαχταριστές συνταγές και πάρτε ιδέες.

Φιλετάκια κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι

Υλικά:
1 κιλό φιλετάκια κοτόπουλου
Γλυκόξινη σάλτσα τύπου Uncle Bens
2 κούπες Ρύζι Basmati
Λίγο λάδι

Εκτέλεση: Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και το αφήνετε λίγο να κάψει. Τσιγαρίζετε τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ρίχνετε τη γλυκόξινη και τα αφήνετε για 40 λεπτά να βράσουν ανακατεύοντάς τα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το ρύζι να βράσει, αφού το πλύνετε, για περίπου δέκα λεπτά. Σε περίπτωση που τα φιλετάκια δεν είναι έτοιμα και έχουν " πιει" όλη την σάλτσα, αραιώνετε με λίγο ζεστό νερό για να μην κόψετε την βράση. Σερβίρετε μαζί με το ρύζι.

Συνταγή από εδώ.

Η σαλάτα της παρέας

Υλικά:
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
3 χρωματιστές πιπεριές
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
2 τόνους κονσέρβα
3-4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι (προαιρετικά)
1 μπουκαλάκι σως Καίσαρα
Κρουτόν

Εκτέλεση: Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τις πιπεριές και την ντομάτα και τα βάζετε σε ένα μπολ. Λιώνετε με ένα πηρούνι σε ένα άλλο μπολ τον τόνο και ανακατεύετε με την σως. Βάζετε τον τόνο με την σως στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος προσθέτετε τα κρουτόν, ανακατεύετε και σερβίρετε. Έχει σημασία να σερβίρετε την σαλάτα αμέσως αφού προσθέσετε τα κρουτόν, για να μην μουλιάσουν.

Συνταγή από εδώ.

Σουφλέ ζυμαρικών με φέτα

Υλικά:
500 γρ. ταλιατέλες
400 γρ. φετα
100 γρ. reggato
150 γρ. μπεικον σε φετες
8-10 φετες gouda
50 γρ. μαργαρίνη
2 κρεμες γάλακτος light
νερό

Εκτέλεση: Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τις βουτυρώνετε, ενώ κατά τη διάρκεια τρίβετε την φέτα και το ρεγκάτο και κόβετε το μπέικον σε κομματάκια. Απλώνετε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και τα αναμειγνύετε με το μείγμα των τυριών και το μπέικον. Απλώνετε από πάνω τις φέτες γκούντα και περιχύνετε με τις κρέμες γάλακτος. Γεμίζετε την κάθε συσκευασία κρέμας γάλακτος μέχρι τη μέση με νερό για να ξεπλυθεί και περιχύνετε και με αυτό το πυρέξ. Ψήνετε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω περίπου μισή ώρα, μέχρι το σουφλε να χρυσίσει από πάνω.

Εύκολο μωσαϊκό

Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ
250γρ. μαργαρίνη
7 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
7 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 αυγά χωρισμένα
2 βανίλιες
λικέρ της αρεσκείας σας
Λίγα φουντούκια

Εκτέλεση: Σπάτε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Σ'ένα μπολ βάζετε το κακάο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες κι ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε σιγά σιγά τη λιωμένη μαργαρίνη και τα αυγά χωρισμένα στο μπολ και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στο τέλος ρίχνετε το λικέρ και τα μπισκότα κι ανακατεύετε με τα χέρια. Στρώνετε το μείγμα σε ένα λαδόχαρτο και το κάνετε ρολό. Το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα. Λιώνετε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και αφού αφαιρέσετε τη λαδόκολλα περιχύνετε το γλυκό. Το στολίζετε με τα φουντούκια και είναι έτοιμο.

Συνταγή από εδώ.

Νούντλς με χοιρινό

Υλικά:
800γρ. χοιρινό φιλέτο
400 γρ. νούντλς
2 πράσσα
100 γρ. σάλτσα σόγιας
100 γρ. φύτρα σόγιας
1 κουταλιά μέλι
λίγο τζίντζερ τριμμένο
30 ml. ηλιέλαιο /

Εκτέλεση: Κόβετε το χοιρινό σε μπουκιές και το σοτάρετε δυνατά σ’ ένα γουόκ με το ηλιέλαιο. Προσθέτετε τα πράσα σε ροδέλες, τα φύτρα σόγιας, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, τζίντζερ, και λίγο νερό και περιμένουμε να μαλακώσουν. Βάζετε τα νουντλς σε ζεστό νερό για 4-5 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με τα άλλα υλικά στο τηγάνι. Σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v