Θέλετε να φέρετε την παρέα στο σπίτι και να τους μαγειρέψετε, όμως δεν θέλετε να μπείτε σε γαστριμαργικούς μπελάδες; Πέντε απλές, νόστιμες και εύκολες συνταγές… μεταξύ μας.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Οι κατ’ οίκον συνάξεις της παρέας, όταν δεν περιλαμβάνουν το κλασσικό δίλημμα πίτσα ή σουβλάκι, μπορεί να αποδειχτούν αρκετά… ταλαίπωρες για τους νοικοκυραίους του σπιτιού. Τι μπορείτε να μαγειρέψετε αν αποκλείσετε την εύκολη εναλλακτική του delivery;
Θα πρέπει να είναι κάτι εύκολο και σχετικά απλό, όμως παράλληλα να μην δείχνει και «ξεπέτα». Θα πρέπει να είναι νόστιμο, αλλά όχι και… γκουρμέ. Αν βρίσκεστε σε δίλημμα λοιπόν για το τι μπορείτε να μαγειρέψετε όταν φέρετε την παρέα στο σπίτι, δείτε τις παρακάτω λαχταριστές συνταγές και πάρτε ιδέες.
Φιλετάκια κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι
Υλικά: 1 κιλό φιλετάκια κοτόπουλου Γλυκόξινη σάλτσα τύπου Uncle Bens 2 κούπες Ρύζι Basmati Λίγο λάδι
Εκτέλεση: Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και το αφήνετε λίγο να κάψει. Τσιγαρίζετε τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ρίχνετε τη γλυκόξινη και τα αφήνετε για 40 λεπτά να βράσουν ανακατεύοντάς τα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το ρύζι να βράσει, αφού το πλύνετε, για περίπου δέκα λεπτά. Σε περίπτωση που τα φιλετάκια δεν είναι έτοιμα και έχουν " πιει" όλη την σάλτσα, αραιώνετε με λίγο ζεστό νερό για να μην κόψετε την βράση. Σερβίρετε μαζί με το ρύζι.
Εκτέλεση: Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τις πιπεριές και την ντομάτα και τα βάζετε σε ένα μπολ. Λιώνετε με ένα πηρούνι σε ένα άλλο μπολ τον τόνο και ανακατεύετε με την σως. Βάζετε τον τόνο με την σως στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος προσθέτετε τα κρουτόν, ανακατεύετε και σερβίρετε. Έχει σημασία να σερβίρετε την σαλάτα αμέσως αφού προσθέσετε τα κρουτόν, για να μην μουλιάσουν.
Εκτέλεση: Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και τις βουτυρώνετε, ενώ κατά τη διάρκεια τρίβετε την φέτα και το ρεγκάτο και κόβετε το μπέικον σε κομματάκια. Απλώνετε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και τα αναμειγνύετε με το μείγμα των τυριών και το μπέικον. Απλώνετε από πάνω τις φέτες γκούντα και περιχύνετε με τις κρέμες γάλακτος. Γεμίζετε την κάθε συσκευασία κρέμας γάλακτος μέχρι τη μέση με νερό για να ξεπλυθεί και περιχύνετε και με αυτό το πυρέξ. Ψήνετε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω περίπου μισή ώρα, μέχρι το σουφλε να χρυσίσει από πάνω.
Εκτέλεση: Σπάτε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Σ'ένα μπολ βάζετε το κακάο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες κι ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε σιγά σιγά τη λιωμένη μαργαρίνη και τα αυγά χωρισμένα στο μπολ και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Στο τέλος ρίχνετε το λικέρ και τα μπισκότα κι ανακατεύετε με τα χέρια. Στρώνετε το μείγμα σε ένα λαδόχαρτο και το κάνετε ρολό. Το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα. Λιώνετε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και αφού αφαιρέσετε τη λαδόκολλα περιχύνετε το γλυκό. Το στολίζετε με τα φουντούκια και είναι έτοιμο.
Εκτέλεση: Κόβετε το χοιρινό σε μπουκιές και το σοτάρετε δυνατά σ’ ένα γουόκ με το ηλιέλαιο. Προσθέτετε τα πράσα σε ροδέλες, τα φύτρα σόγιας, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, τζίντζερ, και λίγο νερό και περιμένουμε να μαλακώσουν. Βάζετε τα νουντλς σε ζεστό νερό για 4-5 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με τα άλλα υλικά στο τηγάνι. Σερβίρετε αμέσως.