Στα γρήγορα: 5 νόστιμες και εύκολες συνταγές

Λίγος χρόνος, μπόλικη γεύση. Μπαίνουμε στην κουζίνα και δοκιμάζουμε πέντε εύκολες συνταγές στο… πι και φι.
Στα γρήγορα: 5 νόστιμες και εύκολες συνταγές
Ο χρόνος είναι χρήμα έλεγε ο Σκρουτζ Μακ Ντακ, όμως όταν πεινάμε πολύ και θέλουμε οπωσδήποτε να φτιάξουμε κάτι στην κουζίνα, ο χρόνος είναι και… πείνα. Την επόμενη φορά που θα γυρίσετε λοιπόν σπίτι «κομμάτια» από τη δουλειά και θα θέλετε να φτιάξετε ένα (γεύμα) στα γρήγορα, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω συνταγές.

Είναι σίγουρο ότι θα βγείτε κερδισμένοι. Και χορτασμένοι.

Σπιτικό club sandwich
Υλικά:
2 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
2 φέτες τυρί
1 μαρουροφυλλο
2 λεπτές φέτες ντομάτα
3 φέτες ψωμί του τοστ
μαγιονέζα
4 οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση:
Σε ένα φουρνάκι ή στη φρυγανιέρα βάζουμε τις φέτες του τοστ. Όταν ροδίζουν και είναι τραγανιστές παίρνουμε την πρώτη φέτα και απλώνουμε μαγιονέζα σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε ζαμπόν, τυρί, μαρούλι, τη μεσαία φέτα ψωμί αλείφουμε με μαγιονέζα και από τις δύο πλευρές και την τοποθετούμε. Μετά βάζουμε ζαμπόν, τυρί ,ντομάτα και στην τρίτη φέτα που κλείνει το club βάζουμε και σ'αυτή μαγιονέζα. Βάζουμε τις οδοντογλυφίδες σχηματίζοντας ένα σταυρό και κόβουμε διαγώνια ώστε να σχηματιστούν 4 τριγωνάκια. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Την συνταγή βρήκαμε εδώ.

Στραπατσάδα
Υλικά:
4 αυγά
1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελάχιστο γάλα ή νερό

Προαιρετικά:
Λίγη φέτα
Λίγη πράσινη πιπεριά
Ζαμπόν ή μπέικον ή λουκάνικα
Πατάτες τηγανητές

Βασική εκτέλεση: Παίρνουμε το τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε αναμμένο μάτι με δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε ανάλογο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να μπορούμε να τηγανίσουμε. Μόλις αρχίσει το λάδι να ζεσταίνεται ρίχνουμε την ντομάτα, που την έχουμε περάσει από μπλέντερ ή χοντρό τρίφτη, μαζί με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα καβουρδίζουμε. Συγχρόνως σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε ελάχιστο γάλα ή νερό (ένα κουτ. γλυκού περίπου). Χτυπάμε το μείγμα έτσι ώστε να φουσκώσει. Συγχρόνως το λάδι έχει κάψει, οπότε ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και φροντίζουμε να ψηθούν καλά ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα. Μόλις ψηθεί-τηγανιστεί καλά τη σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε.

Στην προαιρετική συνταγή, ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τα παραπάνω. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στο καβούρδισμα ρίχνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (αν είναι λουκάνικα ή πατάτες φροντίζουμε να τα έχουμε τηγανίσει πρώτα) μαζί με την ντομάτα και μετά ακολουθούν τα αυγά.

Την συνταγή βρήκαμε εδώ.

Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (λεπτά)
2 φρέσκες ντομάτες, καθαρισμένες από την φλούδα τους και ψιλοκομμένες
Σάλτσα ντομάτας
2 κονσέρβες τόνο σε νερό (θα στραγγίξετε τον τόνο)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, κέρατο
1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
Λίγο μαϊντανό
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση: Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν και λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, να βράσει και αυτό, για να μην χρειαστεί να τα τσιγαρίσουμε. Ωστόσο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά που έχουμε ψιλοκόψει, ρίχνουμε τον τόνο και ανακατεύουμε καλά και «σβήνουμε» με το κρασί. Προσθέτουμε την σάλτσα της φρέσκιας ντομάτας, τον πελτέ που έχουμε αραιώσει σε δύο δάχτυλα νερό και μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πιεί η σάλτσα τα νερά. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Σαλάτα του σεφ
Υλικά:
4-5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένο
1 ντομάτα χονδροκομμένη
1 μικρό αγγουράκι χονδροκομμένο
1 ½ κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
3 φέτες ζαμπόν κομμένες σε τετραγωνάκια
3 φέτες τυρί για τοστ κομμένο σε τετραγωνάκια
1 αυγό βρασμένο καλά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση: Δείτε το βίντεο



Επιδόρπιο μπανάνας με λιωμένη σοκολάτα

Υλικά:
5 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
120 γρ. κουβερτούρα
Χυμό από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση: Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες , τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το βούτυρο σε κομματάκια, περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 5 λεπτά. Λιώνουμε την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί , μαζί με το λικέρ και την κρέμα γάλακτος (σε χαμηλή φωτιά) και μόλις βγάλουμε από τον φούρνο το πυρέξ περιχύνουμε με την σοκολάτα τις μπανάνες και σερβίρουμε αμέσως. Αν δεν έχουμε λικέρ πορτοκαλιού βάζουμε ποτό της αρεσκείας μας.

Την συνταγή βρήκαμε εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v