Φτιάξτε πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα γλυκά
Ωραία τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αλλά… τα παίρνεις κι απ’τον φούρνο! Ξετρελάνετε την παρέα και την οικογένεια με τα παρακάτω πρωτότυπα γιορτινά γλυκά που θα στολίσουν το γιορτινό σας τραπέζι.

Όσοι έχουν δοκιμάσει την παραδοσιακή αγγλική πουτίγκα έχουν σίγουρα αλλάξει γνώμη για τα γλυκά της βορειοδυτικής Ευρώπης, τα οποία είναι άγλυκα με, συγκριτικά με τα εξ Ανατολής γλυκά που έχουμε συνηθίσει, αλλά είναι ταυτόχρονα πλούσια σε αρώματα και γεύσεις, αλλά και εντυπωσιακή στην εμφάνιση. Η συνταγή της πουτίγκας είναι μέτριας δυσκολίας και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό υλικών. Το βασικό χαρακτηριστικό της δε, είναι ότι πρέπει να έχει μαγειρευτεί τουλάχιστον δέκα μέρες πριν το ξαναζέσταμα και σερβίρισμα, ώστε να έχει ωριμάσει. Οπότε… ίσα που προλαβαίνετε!
Πρόκειται για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Πάρου και απαιτεί από αυτόν που θα το φτιάξει υπομονή και μεράκι. Δεν είναι, όμως, δύσκολο, ενώ ο χρόνος προετοιμασίας του είναι σχετικά μικρός. Το καλό με τα σκαλτσούνια είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν αρκετές ημέρες σε μία όμορφα στολισμένη πιατέλα, οπότε φτιάξτε μεγάλη ποσότητα για να… μη σας λείψουν.
Υπέροχο επιδόρπιο μετά από το βαρύ και λιπαρό εορταστικό γεύμα, το οποίο μάλιστα μπορείτε να συνοδεύσετε ιδανικά με παγωτό καϊμάκι. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία, ενώ η γεύση του είναι ανέλπιστα ενδιαφέρουσα! Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 μερίδες.
Ιδανικά όχι μόνο για κέρασμα στο σπίτι αλλά και για δώρο, αν τα τοποθετήσετε σε ένα όμορφο, γιορτινό κουτί. Πανεύκολα στην προετοιμασία, ακόμα πιο εύκολα στην κατανάλωση και είναι σίγουρο πως όλη η οικογένεια θα τα λατρέψει! Μόνο, πριν τα καταναλώσετε για πρώτη φορά, αφήστε τα αρκετές ώρες στο ψυγείο για να «σφίξουν».




