Μαγειρεύουμε: Μπρουσκετίνια και γλυκό ανανά

Με τέτοια ζέστη τα γεύματά μας δε μπορεί παρά να είναι εύκολα (στο μαγείρεμα) και ελαφριά. Σας προτείνουμε, λοιπόν, δύο νόστιμα πιάτα, ένα αλμυρό και ένα γλυκό, που θα σας δώσουν μία καλή λύση στο βασανιστικό "τι τρώμε πάλι σήμερα;".
Μαγειρεύουμε: Μπρουσκετίνια και γλυκό ανανά
Γυρίσατε από το γραφείο κουρασμένοι και δεν έχετε καμία μα καμία όρεξη να μαγειρέψετε. Και με τέτοια ζέστη, τι να φάει κανείς; Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα. Μοιραζόμαστε, λοιπόν, μαζί σας τα... γαστρονομικά "μυστικά" μας και σας προτείνουμε δύο εύκολα και γρήγορα πιάτα, ένα αλμυρό και ένα γλυκό, ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, νόστιμα και (βασικό!) με ελάχιστα λιπαρά.

Μπρουσκετίνια
Για αρχή γεύση από Ιταλία με υλικά που υπάρχουν σίγουρα στην κουζίνα μας. Ελαφριά συνταγή και έτοιμη σε λίγα λεπτά.

Θα χρειαστείτε:
1. ψωμί του τοστ σε φέτες
2. ντομάτα
3. τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση ανθότυρο ή μανούρι)
4. λίγο λάδι, σκόρδο και ρίγανη

Εκτέλεση:
Κόβετε τις φέτες ψωμιού διαγώνια ώστε να δημιουργηθούν 2 τρίγωνα. Τα βάζετε σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Τρίβετε τη ντομάτα σε ένα πιάτο και σουρώνετε τα ζουμιά της. Ρίχνετε τη ντομάτα πάνω από κάθε τριγωνάκι ψωμιού με προσοχή να μη χύνεται αριστερά και δεξιά στο ταψί. Λιώνετε το σκόρδο μέχρι να γίνει αλοιφή και μετά βάζετε μια πολύ μικρή ποσότητα πάνω από τη ντομάτα σε όλες τις φέτες ψωμιού. Το σκόρδο είναι προαιρετικό αλλά σε μικρή ποσότητα χαρίζει μια ιδιαίτερη γεύση.

Ρίχνετε τυρί τριμμένο πάνω σε κάθε ψωμάκι. Καλό είναι να προτιμήσετε τυρί που λιώνει εύκολα. Επίσης, πρέπει να υπολογίσετε ότι το τυρί θα λιώσει και υπάρχει περίπτωση να χυθεί στο ταψί κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Γι’ αυτό προσπαθήστε να το ρίξετε στο κέντρο της κάθε μπρουσκέτας. Τέλος πασπαλίστε με ρίγανη.

Βάλτε τα στο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί.

Και μετά;

Ανανάς στα λευκά
Πόσες φορές μετά από μια κουραστική μέρα θέλουμε να φάμε ένα γλυκό για να επαινέσουμε τον εαυτό μας που τα κατάφερε και σήμερα! Ειδικά τις μέρες του καύσωνα χρειαζόμαστε ενέργεια, αλλά και ελαφριά γεύματα, που φυσικά δεν θέλουν πολύ κόπο για να παρασκευαστούν. Σημειώστε λοιπόν μια εύκολη καλοκαιρινή γλυκιά αλχημεία!

Θα χρειαστείτε:
1. δύο κεσεδάκια γιαούρτι, 2% λιπαρά 
2. 1 ½ κούπα σαντιγί για γλυκά
3. μια χούφτα καρύδια
4. 1 μικρή κονσέρβα ανανά με το ζουμί του

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι με τη σαντιγί μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα. Κόβετε τον ανανά σε κύβους και τον ρίχνετε μέσα στο μίγμα μαζί με το ζουμί του. Κόβετε τα καρύδια σε μεσαίο μέγεθος, αφού τα έχετε καθαρίσει καλά από τυχόν ξυλαράκια. Ρίχνετε τα καρύδια στο υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύετε με προσοχή να μη σας διαλυθεί ο ανανάς.

Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σερβίρετε σε μπολάκια και… τρώτε με κουταλάκια.

Καλή σας όρεξη!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v