Fusili με σπαράγγια

Στην κουζίνα της mama Italia επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα ο σεφ του in2life, με ένα πρωτότυπο πιάτο ζυμαρικών, στο οποίο η εκρηκτική γεύση των σπαραγγιών αναβαθμίζει το ”πτωχό” ζαμπόν. Το πολυαγαπημένο Tiramisu στο ρόλο του επιδορπίου κλέβει την παράσταση.
Fusili με σπαράγγια

Στην cucina italiana επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα το in2life, με ένα πρωτότυπο πιάτο ζυμαρικών και το δημοφιλές Tiramisu που μας ετοίμασε ο σεφ Δημήτρης Μαργαρώνης.

Σε αυτό το πιάτο η δυνατή γεύση από τα σπαράγγια εναρμονίζεται τέλεια με τη ντελικάτη γεύση του ζαμπόν.

Υλικά:

• 350 γρ Fusilli (βίδες) Barilla

• Μισό κρεμμύδι (ξερό) κομμένο σε λωρίδες

• 200 γρ ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια

• 150 γρ σπαράγγια ολόκληρα

• 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή όποιο τυρί εσείς επιθυμείτε

• 25 γρ βούτυρο

• Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στα 3 τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και σουρώνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο προσέχοντας να μη καεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, εν συνεχεία προσθέτουμε τα σπαράγγια και το ζαμπόν, ανακατεύοντας τα για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τα θέλουμε al dente. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με αρκετή ποσότητα τριμμένης παρμεζάνα.

Tiramisu

Υλικά:

• 4 κουταλιές της σούπας καφέ espresso

• 1 κουταλιά της σούπας λικέρ tia maria

• 3 αβγά χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι

• ½ της κούπας ζάχαρη

• 225 γρ τυρί μασκαρπόνε ή κρέμα φιλαδέλφεια

• 24 μπισκότα σαβαγιάρ (θα τα βρείτε σε όλα τα super market)

• 30 γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τον καφέ με το λικέρ. Αφήστε το στην άκρη. Στο μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Αφήστε στην άκρη. Βάλτε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπήστε τα να σφίξουν και το χρώμα τους να γίνει σαν του λεμονιού. Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε για λίγο ακόμα.

Εν συνεχεία ανακατέψτε με ένα κουτάλι τη μαρέγκα μέσα στο μίγμα του τυριού. Σε μικρό ταψί ή πιατέλα στρώστε τα μισά μπισκότα και πασπαλίστε τα με το μισό μείγμα του καφέ. Καλύψτε με το μισή ποσότητα από το μείγμα του τυριού και επαναλάβετε τη διαδικασία. Βάλτε το τιραμισού στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες. Σερβίρετε με την ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v