Τέλειες συνταγές για να καλοφάς σε 15 λεπτά

Όχι, δεν είναι σαλάτες. Ούτε μακαρονάδες. Αυτές οι πέντε λαχταριστές συνταγές εγγυώνται τέλεια γεύματα σε λιγότερα από 15 λεπτά.
Τέλειες συνταγές για να καλοφάς σε 15 λεπτά
Αν είσαι από αυτούς που λένε πως δεν μαγειρεύουν επειδή δεν έχουν χρόνο, λυπόμαστε αλλά πρέπει να βρεις άλλη δικαιολογία. Την συγκεκριμένη θα την καταρρίψουν οι συνταγές που ακολουθούν, οι οποίες φτιάχνονται πανεύκολα, σε λιγότερο από 15 λεπτά –και όχι, δεν είναι μια απλή σαλάτα.

Σφουγγάτο κρητικό

Υλικά:
500 γρ. κολοκυθάκια, 500 γρ. ντομάτες, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 100 γρ. φέτα, 5 αυγά, 1/2 φλιτζάνι λάδι, αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια με τα κολοκυθάκια κομμένα σε στρογγυλές φέτες. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την φέτα και το αλατοπίπερο. Τα ψήνουμε μέχρι να πιουν τα υγρά και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Αφήνουμε το σφουγγάτο να σιγοψηθεί. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Ρύζι μπασμάτι με μπέικον και μάνγκο

Υλικά:
8 λωρίδες μπέικον κομμένες σε μικρά κομματάκια, 1 μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σσε κυβάκια, 2 φλ. ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μπέικνο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Κρατάμε 1-2 κ.σ. από το λίπος που έμεινε στο τηγάνι, και το υπόλοιπο το πετάμε. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μάνγκο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Μόλις είναι έτοιμο, στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο τηάνι με το μάνγκο και το μπέικον. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι από εδώ

Κριθαράκι με καπνιστό τόνο

Υλικά:
1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 σέλερι, 1 σκ. Σκόρδο, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. θυμάρι, 200 γρ. κριθαράκι μέτριο, 100 γρ. κρασί λευκό, 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, 500-700 γρ. νερό, 160 γρ. τόνο καπνιστό φιλέτο, 2 κ.σ. μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι, χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε να καραμελώσει. Κόβουμε το καρότο σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε για να καραμελώσουν τα λαχανικά. Βάζουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για να θωρακιστεί και να μην σπάσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε την ντομάτα, το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 12-13 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, τον τόνο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με λεμόνι, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρόκα.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα

Υλικά:
1 κονσέρβα τόνου (σε νερό), 2 ώριμα αβοκάντο, 1 ½ κ.γ. κύμινο, 1 ½ κ.γ. μουστάρδα, πιπέρι, 1 κ.σ. ταχίνι, ¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι σε καρέ, ¼ μαϊντανός ψιλοκομμένος, ¼ φλ. σέλερι σε καρέ, 1 αβγό βραστό σφιχτό ψιλοκομμένο, 1 λεμόνι (τον χυμό του), ¼ φλ. Σταφίδες, αλάτι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά μέρος της σάρκας του αβοκάντο, αφήνοντας περίπου τη μισή. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη σάρκα του αβοκάντο και προσθέτουμε τον τόνο, το κύμινο, τη μουστάρδα, το ταχίνι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σέλερι, το αβγό, το χυμό λεμονιού, τις σταφίδες και το αλατοπίπερο) και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αλατίζουμε το κέλυφος των αβοκάντο, γεμίζουμε με την τονοσαλάτα και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Δημήτρη Σκαρμούτσου 

Scrambled eggs με σπανάκι

Υλικά:
4 αυγά, 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, 100 ml κρέμα γάλακτος, 2 κούπες φρέσκο πλυμμένο σπανάκι, αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 120 γρ. Grana Padano, φέτες ψωμί για το σερβίρισμα, λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι & πιπέρι σε μπολ και αφήνουμε στο πλάι. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε κάθε τόσο με κουτάλα για να μη στεγνώσουν. Όσο είναι ακόμα μαλακά και ζουμερά, αποσύρουμε απο τη φωτιά, τρίβουμε τη μισή ποσότητα Grana Padano και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμί και από πάνω τρίβουμε το υπόλοιπο τυρί. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με λίγο σχοινόπρασο.

Η συνταγή είναι της Madame Ginger 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v