Τέλειες συνταγές με νιφάδες βρώμης

Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά δημητριακά, όμως η γεύση του είναι κάπως – εχμ – άσχημη. Δες πώς θα απολαύσεις τη βρώμη, πιο νόστιμα από ποτέ.
Τέλειες συνταγές με νιφάδες βρώμης

Είναι πλούσια πηγή σιδήρου, ασβεστίου, βιταμινών, ασβεστίου και φυτικών ινών, όμως δε φημίζεται για τη νοστιμάτα της.

Δεν πειράζει, υπάρχουν τρόπο να κάνεις τη βρώμη νόστιμη, ενώ παράλληλα επωφελείσαι από όσα έχει να σου προσφέρει.

Δες παρακάτω μερικούς τρόπους.

Κρέμα βρώμης με μαρμελάδα και φιστικοβούτυρο

Υλικά: 60 γρ. νιφάδες βρώμης Quaker, ¼ κ.γλ. κανέλα, 1 κ.σ. σπόροι chia, 40 γρ. απαλό φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, 220 ml φυτικό ρόφημα (αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης ή καρύδας) χωρίς ζάχαρη, 1 κ.σ. maple syrup ή μέλι, 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή φρούτα του δάσους, 2 κ.σ. αλατισμένα φιστίκια “πίνατς”, κοπανισμένα

Εκτέλεση: Σε 2 βάζα των 300 ml μοιράζουμε τις νιφάδες βρώμης Quaker, την κανέλα και τους σπόρους chia και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε το φιστικοβούτυρο καθώς και 2-3 κ.σ. από το φυτικό ρόφημα (σε κάθε βάζο) και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο φυτικό ρόφημα και το maple syrup ή μέλι (δηλαδή από ½ κ.σ. σε κάθε βάζο) και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με καπάκια και βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, δηλαδή για περίπου 8 -12 ώρες.

Ανοίγουμε τα καπάκια και ανακατεύουμε απαλά την κρέμα. Από πάνω μοιράζουμε την μαρμελάδα της επιλογής μας και τα κοπανισμένα φιστίκια και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Pancakes με βρώμη και μπανάνα

Υλικά: 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης, 1 μπανάνα μέτρια ώριμη, 3 κ.σ. παχύρευστο γάλα καρύδας (συσκευασία σε κονσέρβα), 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα κανέλα, λίγη στέβια (προαιρετικά), 2 κ.σ. ψιλοκομμένη vegan σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Για το σερβίρισμα: φρούτα του δάσους, φυτικό βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου ή λιωμένη vegan σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση: Λιώνουμε πρώτα σε μπολ τη μπανάνα με πιρούνι ή την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις τηγανίτες με βρώμη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10΄. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε λίγο λάδι και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το χυλό και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αναποδογυρίζουμε τα pancakes με σπάτουλα και ψήνουμε λίγο κι από την άλλη πλευρά.

Αφού τα φτιάξουμε όλα, τα σερβίρουμε το ένα πάνω στο άλλο σε πιατέλα και γαρνίρουμε με κάποιο από τα φρούτα, βούτυρο με μέλι ή σοκολάτα.

Συνταγή από εδώ.


Ομελέτα με βρώμη, πάπρικα και κατσικίσιο τυρί

Υλικά: 10 gr. νιφάδες βρώμης, 50 ml. γάλα, 2 αυγά, 50 gr. κατσικίσιο τυρί, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, πάπρικα, ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την βρώμη, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη. ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος. Προσθέτουμε στο μείγμα βρώμης τα αυγά, την πάπρικα και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το μείγμα.

Δεν ανακατεύουμε καθόλου, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί περίπου 7-8 λεπτά. Στα 4 λεπτά προσθέτουμε το τυρί σε κυβάκια.

Όταν η ομελέτα δείχνει ψημένη στην επιφάνεια, τη βγάζουμε.

Συνταγή από εδώ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v