Γλυκό με αβοκάντο; Φυσικά και γίνεται!

Το αγαπημένο μας αβοκάντο βάζει τα… γλυκά του και μας παρουσιάζεται με τρεις πεντανόστιμες συνταγές.
Γλυκό με αβοκάντο; Φυσικά και γίνεται!
Δεν είναι μόνο αλμυρή η γοητεία του. Το «φρούτο» αβοκάντο μπορεί κάλλιστα να μπει σε γλυκές συνταγές και να τους δώσει μια ιδιαίτερη νοστιμάδα.

Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Υλικά: 2 αβοκάντο, ώριμα, 100 ml γάλα καρύδας, κονσέρβας, 80 γρ. σιρόπι αγαύης, 50 γρ. κακάο, σε σκόνη, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, φράουλες, για το σερβίρισμα, δυόσμο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια προσθέτουμε το αβοκάντο, το κακάο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πολύ καλά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αβοκάντο. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος.

Μπορούμε να βάλουμε τη μους στο ψυγείο για να τη διατηρήσουμε ή να τη φάμε αμέσως. Για το σερβίρισμα ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη μους λίγους κόκκους κακάο και λίγο δυόσμο.

Συνταγή από εδώ.

Σοκολατένια τάρτα με αβοκάντο

Υλικά για τη βάση: 220 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, 250 γρ. αμύγδαλα ωμά, 70 γρ. βρώμη αλεσμένη, 1 κ.σ. κακάο, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

για τη γέμιση: 350 γρ. ώριμο αβοκάντο, 100 γρ. ωμά κάσιους, 6 κ.σ. σιρόπι αγαύης, 20 γρ. λάδι καρύδας, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 3 κ.σ. κακάο

για γαρνίρισμα: λίγο αλεσμένο αμύγδαλο και σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τους χουρμάδες και τα κάσιους σε ζεστό νερό για μία ώρα. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τους ψιλοκομμένους χουρμάδες, τη βρώμη, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας ώσπου να γίνουν σαν πάστα. Κατόπιν τοποθετούμε ένα τσέρκι σε ένα μεγάλο πιάτο, στρώνουμε το μείγμα αυτό πιέζοντας με τα δάχτυλα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα στραγγισμένα κάσιους. Κατόπιν προσθέτουμε το αβοκάντο, το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας ώσπου να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην παγωμένη βάση. Γαρνίρουμε με αλεσμένο αμύγδαλο και σταγόνες σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό ξανά και καταναλώνουμε την επόμενη μέρα.

Συνταγή από εδώ

Μπισκότα σοκολάτας με αβοκάντο και αλεύρι βρώμης

Υλικά: 1 1/4 φλ. αλεύρι, 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γ αλάτι, 1/2 φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη, 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1/4 φλ. αβοκάντο λιωμένο, 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή ή 1/3 φλ. μέλι, άρωμα βανίλιας, 1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου, 1/2 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρόμης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο. Σε μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τη βανίλια και τη ζάχαρη ή το μέλι για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μισό από το μείγμα αλευριού.

Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και στη συνέχεια και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή έως ότου ξεροψηθούν απέξω, αλλά να είναι μαλακά μέσα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v