Κουλ αξεσουάρ που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

Ξεκίνησε το μάστερ σεφ και νιώθουμε έτοιμοι να μεγαλουργήσουμε και στις δικές μας κουζίνας. Κι αν έχουμε ήδη μεγαλουργήσει να το πάμε ένα βήμα πιο πάνω.
Κουλ αξεσουάρ που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

Είσαι και εσύ εν δυνάμει σεφ; Σκέφτεσαι να κατέβεις το κατώφλι του Master Chef και να σταθείς απέναντι στους θεούς της κουτάλας; Μάθε πρώτα τα βασικά, όπως πώς να χρησιμοποιείς ένα θερμόμετρο ή μία σύριγγα κουζίνας. Κι αν είσαι από αυτούς που βαριούνται, έχουμε και ομελετιέρα στη λίστα μας.

Μεζούρα Κουζίνας



Καλό θα ήταν να σταματάς τα μετράς με μονάδα μέτρησης το «τσακ» και το «τσικ». Ειδικά στη ζαχαροπλαστική πρέπει να είσαι ακριβής και να μετράς με μεζούρες.

Σύριγγα



Θέλεις να μαρινάρεις το χοντρό φιλέτο στήθος κοτόπουλο για να μη νιώθεις ότι μασάς παντόφλα όταν το τρως. Κάποιες φορές ίσως να έχεις σκεφτεί ότι θέλεις να μαρινάρεις και το μέσα, μήπως και γίνει νόστιμο. Η σύριγγα μαριναρίσματος φτιάχτηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο.


Πλάκα ξεπαγώματος



Το ξέρεις το κόλπο με το μέταλλο και το ξεπάγωμα κρεάτων; Η μεταλλική αυτή πλάκα σε βοηθά να ξεπαγώσεις τη μπριζόλα σου σε σχεδόν μισή ώρα, χωρίς να βράζει (γιατί στα μικροκύματα δεν ξεπαγώνει, βράζει) στον φούρνο μικροκυμάτων και χωρίς να σπαταλάς ρεύμα.


Μηχανή φύλλου/ζυμαρικών



Μια πλαστική μηχανή ζυμαρικών με 5 δίσκους για παραγωγή rigatoni, macaroni, maccheroncini, bucatini και fusilli, μπορεί να σε ταξιδέψει στην γραφική Νάπολη. Με τον σχεδιασμό της, δε, θα νιώσεις ιταλιάνος βέρος.


Δαγκάνες τεμαχισμού από πλαστικό



Tα Bear Paws πηρούνια είναι ειδικά σχεδιασμένα για εσένα που θέλεις να κόψεις το κρέας σου σαν πεινασμένη αρκούδα. Η δουλειά τους είναι από τη μία να συγκρατούν το κρέας και από την άλλη να το τεμαχίζουν ώστε να γίνεται σαν slow cooked.


Παραδοσιακό σκεύος ατμού



Πάντα ήθελες ένα παραδοσιακό σκεύος ατμού, σωστά; Κι αν δεν ήθελες πάντα, τώρα που βλέπεις αυτό το παραδοσιακό σκεύος από μπαμπού δεν θα ήθελες να το πάρεις μόνο και μόνο για να το βάλεις στην κουζίνα σου; Θα μαγειρεύεις και υγιεινά.


Τηγάνι σωτέζα



Ειδικά αν μένεις σε μικρό σπίτι, αυτό το κουζινικό είναι ιδανικό για εσένα. Έχει αποσπόμενη λαβή κι από εκεί που είχες ένα τηγάνι, τώρα έχεις ένα κατσαρολάκι. Έχει ένα εύχρηστο καπάκι το οποίο σε βοηθά να ελέγχεις τον ατμό που βγαίνει.


Ομελετιέρα



Αν ανήκεις στην ομάδα προσπάθησα-να-γυρίσω-την-ομελέτα-στον-αέρα-σαν-ιταλός-και-απέτυχα-παταγωδώς, η ομελετιέρα σου διευκολύνει τη ζωή. Δύο τηγάνια που ενώνονται και εσύ απλά φέρνεις τα πάνω κάτω κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά με τις τέλειες ομελέτες σου.


Ψηφιακό Θερμόμετρο Μαγειρικής με Ακίδα 



Αν είσαι ψείρας με τις θερμοκρασίες και με το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να βγάλεις το κότσι από τον φούρνο, δεν γίνεται να μην έχεις ψηφιακό θερμόμετρο. Ένας σωστός μπον βιβέρ, έχει ένα τέτοιο για να μετράει τη θερμοκρασία που έβαλε στο φούρνο και αν το κόκκινο κρασί του πήρε θερμοκρασία δωματίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v