Τέλειες χειμωνιάτικες σαλάτες αποτοξίνωσης

Θες να «καθαρίσεις» το σώμα σου από τις τοξίνες; Αυτές οι σαλάτες θα σε βοηθήσουν και είναι πεντανόστιμες.
Τέλειες χειμωνιάτικες σαλάτες αποτοξίνωσης
Ήπιες πολύ αλκοόλ, έκανες… άστατη ζωή και θέλεις κάτι για να «φύγουν» οι τοξίνες; Το συκώτι σου αναλαμβάνει τη διαδικασία, όμως θέλει και λίγη βοήθεια από τη διατροφή σου.

Οι παρακάτω σαλάτες είναι ό,τι πρέπει.

Σαλάτα με φινόκιο και σέλινο

Υλικά: 3 φινόκιο, 4-5 κλωνάρια σέλινο, 1 κόκκινο κρεμμύδι, άνηθο ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα: Χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, σκόρδο τριμμένο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα υλικά. Πλένουμε και καθαρίζουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες προσεκτικά. Το ίδιο κάνουμε και με το κόκκινο κρεμμύδι και με το σέλινο. Ψιλοκόβουμε και τον άνηθο.

Τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε. Σε ένα γυάλινο βάζο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν μετάξι τους. Δοκιμάζουμε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε κάτι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα. Αφήνουμε να απορρόφηθει λίγο και μετά σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Σαλάτα με λάχανο και καρότο

Υλικά: 1 καρότο μεγάλο, 2 βολβούς παντζάρι βρασμένο ή ψητό ή στον ατμό, 1/4 κόκκινο λάχανο, χυμό λεμονιού (κατά βούληση), ελαιόλαδο, αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το καρότο και το παντζάρι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάντια μιας χρήσης για να μην λερωθούν τα χέρια μας από το παντζάρι.

Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με το ειδικό εξάρτημα τι λάχανο.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Συνταγή από εδώ.  

Σαλάτα με πορτοκάλι, αβοκάντο και καπνιστή γαλοπούλα

Υλικά: 360 γρ. διάφορα σαλατικά, χοντροκομμένα με το χέρι, 180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά καρέ, 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ, 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο, 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ, 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα, 25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένo σε μικρά καρέ, 100 γρ. τυρί έμενταλ, σπασμένο σε μικρά κομμάτια, 20 γρ. μπέικον, ψημένο και κομμένο σε μικρά καρέ, αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι: 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν, 200 γρ. χυμό πορτοκάλι, 170 γρ. ηλιέλαιο, 170 γρ. ελαιόλαδο, 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι, αλάτι

Εκτέλεση

Για τη βινεγκρέτ, σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και το 1/3 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v