@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Εύκολες και λαχταριστές μακαρονοσαλάτες

Έχεις μακαρόνια; Σου έχουμε μερικές συνταγές για να τα κάνεις σαλάτα, αλλά με την καλή και νόστιμη έννοια.

Εύκολες και λαχταριστές μακαρονοσαλάτες

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μακαρονάδα;

Κανείς.

Σε μια μακαρονοσαλάτα;

Επίσης κανείς. Γι’ αυτό σου έχουμε τρεις νοστιμότατες επιλογές για να μπλέξεις μακαρόνια με τυράκια, σάλτσες και λαχανικά και να φτιάξεις τις πιο νόστιμες μακαρονοσαλάτες.

Σαλάτα με βίδες

Υλικά: 500γρ. βίδες, 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να, 1 φλ. καλαμπόκι, ½ φλ. μαϊντανό ψιλ/να φύλλα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μαγιονέζα, 2 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα υλικά στα ζυμαρικά και έπειτα τη σως. Ανακατεύουμε καλά.

Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.

Συνταγή από εδώ

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά: 250 γρ. μακαρονάκι κοφτό βρασμένο, 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο, 1 φλ. αρακάς βρασμένος, 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 φλ. κασέρι σε μικρούς κύβους, 1 φλ. ζαμπόν σε μικρούς κύβους, 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 1/2 φλ. μαγιονέζα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό. Όταν βράσει, ρίχνουμε κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Χρειάζεται καλό στράγγισμα γιατί η τρύπα των μακαρονιών κρατάει νερό.

Βάζουμε το μακαρονάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το καλαμπόκι, τον αρακά, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κασέρι, ζαμπόν και αλατοπίπερο. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα

Ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε επιπλέον αλατοπίπερο. Κρυώνουμε τη μακαρονοσαλάτα και τη σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ
 
Σαλάτα με πένες και τόνο

Υλικά: 450 γρ. ζυμαρικά πέννες, 2 λεμόνια (χυμός), 2/3 φλ. ελαιόλαδο, 2 ¼ φλ. καλαμπόκι, 2 μικρά κρεμμύδια λιωμένα, φύλλα από 2 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης ψιλοκομμένα, 2 κ.γ. ζάχαρη, 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι, ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, 2 μεγάλες κονσέρβες τόνου σε νερό καλά σουρωμένες, 230 γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρέ

Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.

Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό για να κρυώσουν εντελώς. Τινάζουμε το σουρωτήρι για να φύγει νερό, που έχει τυχόν παγιδευτεί μέσα στα μακαρόνια.

Σε ένα βάζο ή δοχείο που κλείνει πολύ καλά, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι και το κουνάμε δυνατά για να ανακατευτούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε αλατοπίπερο.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μακαρόνια, τη βινεγκρέτ, τον τόνο, το καλαμπόκι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η ισχυρογνωμοσύνη είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της θέλησης να υποκαταστήσει δια της βίας τη νοημοσύνη."

Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1756 - Γεννιέται ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Αυστριακός συνθέτης.
    1832 - Γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας και φωτογράφος Λιούις Κάρολ.
    1945 - Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς ΙΙΙ Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.
    2006 - Ο Μανουέλ Σελάγια ορκίζεται Πρόεδρος της Ονδούρας.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v