@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Πώς θα φτιάξεις δροσερή γρανίτα στο σπίτι

Γρανίτα με λεμόνι και η αγωνία σου φουντώνει. Δες πώς θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες, σπιτικές γρανίτες.

Πώς θα φτιάξεις δροσερή γρανίτα στο σπίτι

Δεν θέλουν πολύ κόπο, ούτε πολλά υλικά, όμως προσφέρουν δροσερές απολαύσεις τις (λίγες) ζεστές ημέρες και νύχτες που μας απομένουν.

Δες πώς θα φτιάξεις τις πιο λαχταριστές, σπιτικές γρανίτες με φρούτα.

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά: 150 γρ. νερό, 150 γρ. ζάχαρη καστανή, 800 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι, ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι, φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.

Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.

Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.

Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.

Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.

Συνταγή από εδώ

Γρανίτα Φράουλα

Υλικά: 1 φλ. νερό, 1 φλ. ζάχαρη, 1/2 φλ. φύλλα μέντας ή δυόσμου, 1/4 φλ. ξύσμα λάιμ (μοσχολέμονο), 1 φλ. φρέσκος χυμός lime, 1½ φλ. ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι ή αναψυκτικό με γεύση λεμόνι, 6 φράουλες πολτοποιημένες, 2 κ.σ. λευκό ρούμι

Εκτέλεση: Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη μέντα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση σιγοβράζουμε για 5΄.

Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μπολ ρίχνουμε το κρύο σιρόπι, το ξύσμα και το χυμό μοσχολέμονου, το ανθρακούχο νερό, τις καθαρισμένες φράουλες και το ρούμι και το ανακατεύουμε καλά.

Το βάζουμε σε σκεύος στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει (μερικές ώρες), όπως τα παγωτά. Το ξύνουμε με πιρούνι να αφρατέψει και το χτυπάμε για 2΄-3΄ με μίξερ χειρός. Το ξαναπαγώνουμε στην κατάψυξη.

Σερβίρουμε τη γρανίτα όπως τα παγωτά.

Συνταγή από εδώ.

Popsicles με λεμόνι

Υλικά: ξύσμα λεμονιού, από 3 λεμόνια, χυμό λεμονιού, από 3 λεμόνια, 650 ml νερό, 175-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε μέχρι να κρυώσει και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους και το χρώμα τους τα λεμόνια.

Σουρώνουμε το υγρό και το μοιράζουμε στις ειδικές θήκες για popsicles των 80 ml.

Βάζουμε τα ειδικά ξυλάκια παγωτών και παγώνουμε στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Συνταγή από εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της είναι γλυκός."

Ζαν-Ζακ Ρουσσώ

  • 1960: Εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

    1971: Γιώργος Σεφέρης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Γεωργίου Σεφεριάδη, έλληνας νομπελίστας ποιητής. (Γεν. 29/2/1900)

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2