Οι πιο νόστιμες καλοκαιρινές μακαρονοσαλάτες

Με τόνο, με ανανά, με κοτόπουλο, ακόμα και με αντζούγιες, αυτές οι μακαρονοσαλάτες είναι ό,τι πρέπει για καλοκαίρι.
Οι πιο νόστιμες καλοκαιρινές μακαρονοσαλάτες
Αγαπάς τα μακαρόνια; Αγαπάς και τις σαλάτες; Ε λοιπόν αυτές οι μακαρονοσαλάτες συνδυάζουν τη δροσιά των λαχανικών με την νοστιμάδα των ζυμαρικών σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Μακαρονοσαλάτα με ανανά και ροκφόρ

Υλικά: 1 φλ. μαρούλι, 150 γρ. ροκφόρ, 4 φέτες ανανάς (κονσέρβα), λίγες πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας, 3 κ.σ. μαγιονέζα, αλάτι, ελαιόλαδο, χυμό 1 λεμονιού, 100γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση: Βράζουμε τις πένες. Στη συνέχεια σε άνα μπολ κόβουμε το μαρούλι, τις πένες και προσθέτουμε τον ανανά και το ροκφόρ σε κυβάκια. Ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο με μαγιονέζα, λεμόνι και αλάτι και το ρίχνουμε στο μαρούλι.

Επάνω στη σαλάτα βάζουμε τη γραβιέρα την οποία την έχουμε κόψει σε πολύ λεπτές φέτες.

Συνταγή από εδώ

Σαλάτα με πένες και τόνο

Υλικά: 500 γρ. πένες, 200 γρ. τόνο, σε κονσέρβα, 120 γρ. αρακά, κατεψυγμένο, 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε λωρίδες, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες, 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κυβάκια, 200 γρ. μαγιονέζα, χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις πένες βράζοντας τες 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

Έπειτα, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, αδειάζουμε στο παραπάνω μπολ τις πένες, τον τόνο, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια, τον αρακά, τις πιπεριές ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Μακαρονοσαλάτα με αντζούγιες

Υλικά: 3 φλ. βρασμένες πένες, 8 φιλέτα αντζούγιας πλυμένα για να απομακρυνθεί το αλάτι, ½ φλ. ροδέλες από μαύρες ελιές ή 10-12 ελιές καθαρισμένες και κομμένε, 1 φλ. τυρί τύπου gouda κομμένο σε μικρά κυβάκι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ.  μουστάρδα, 2 κ.σ.  γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών, 2 κ.σ.  άνηθο, 1 κ.σ. λευκό ξύδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό όσα λεπτά γράφει η συσκευασία, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τις αντζούγιες, τις ελιές και το τυρί. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το γιαούρτι, άνηθο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο

Υλικά: 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια, ελαιόλαδο, λίγο, για το σοτάρισμα, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, φρέσκο, αρκετό για το σοτάρισμα, δυόσμο, φρέσκο, αρκετό για το σοτάρισμα, ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ, 250 γρ. φαρφάλες, 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, 2 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. μέλι, 2 κ.σ. σάλτσα worcestershire, φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, 1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, χυμό λάιμ, από 2 λάιμ, 200 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα, μυρωδικά, για τη σαλάτα

Εκτέλεση: Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα όπως 10 φύλλα βασιλικού, 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 2 λάιμ.

Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.

Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.

Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Ενδιάμεσα έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μία μέτρια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για όσο χρόνο ορίζει ο κατασκευαστής.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε σε ένα μπολ αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι, σως worcestershire, κρεμμυδάκι, τζίντζερ και χυμό από 2 λάιμ).

Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά και το καλαμπόκι, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v