Απίθανες σαλάτες για ολοκληρωμένο γεύμα

Μην ακούς τις κακές γλώσσες που λένε πως κανείς ποτέ δεν χόρτασε με σαλάτα. Οι συνταγές που σου βρήκαμε είναι πραγματικά ολοκληρωμένα γεύματα, όχι αστεία.
Απίθανες σαλάτες για ολοκληρωμένο γεύμα
Ιδανική λύση για το διάλειμμα από την τηλεργασία, αλλά και για ένα ελαφρύ πλην θρεπτικό βραδινό, οι σαλάτες που ακολουθούν θα σε χορτάσουν χωρίς να σε βαρύνουν και χωρίς να σου σαμποτάρουν το πλάνο διατροφής που μπορεί να έχεις κατά νου εν όψει καλοκαιριού.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά:
Για την Σαλάτα: 6-7 φύλλα μαρούλι, 200 γρ. στήθος κοτόπουλου, 4-5 μανιτάρια, 1 αγγούρι, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 3-4 κ.σ. καλαμπόκι, φλύδες τυρί παρμεζάνα, θυμάρι, αλάτι
Για το Ντρέσινγκ: 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γλ. μέλι, 1 κ.γλ. μουστάρδα

Εκτέλεση:
Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με θυμάρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το φιλέτο του κοτόπουλου και τα μανιτάρια και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στον φούρνο, στην σχάρα ή στο τηγάνι για 10 λεπτά. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι. Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες. Βάζουμε το μαρούλι σε σαλατιέρα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά του dressing και περιχύνουμε.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Σαλάτα με εσπεριδοειδή και γαρίδες

Υλικά:
Για το dressing: ξύσμα από 1 γκρέιπφρουτ, ξύσμα από 1 λεμόνι, ξύσμα από 1 λάιμ, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, χυμό λάιμ, 30 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 30 γρ. κρέμα βαλσάμικο
Για τη σαλάτα: 1/2 φινόκιο, 100 γρ. σπανάκι baby, 1/2 pink γκρέιπφρουτ σε φέτες, 30 γρ. κρέμα βαλσάμικο
Για τις γαρίδες: 250 γρ. γαρίδες Νο 0 καθαρισμένες, 60 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 30 γρ. ούζο, 2 σκ. Σκόρδο

Εκτέλεση:
Για το dressing: Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το ξύσμα από όλα τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε.

Για τη σαλάτα: Κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε στο μπολ με το dressing. Προσθέτουμε το σπανάκι και τις φέτες από το ροζ γκρέιπφρουτ.

Για τις γαρίδες: Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τα σκόρδα με 50 γρ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το σκόρδο. Αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τις γαρίδες εγκάρσια και απλώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 1 κ.σ. από το σκορδόλαδο, σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Το υπόλοιπο σκορδόλαδο το αποθηκεύουμε σε βαζάκι στο ψυγείο.

Για τη σύνθεση: Βάζουμε τις γαρίδες στο μπολ με τη σαλάτα, προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Σαλάτα με τόνο και αβοκάντο

Υλικά:
1 αβοκάντο τεμαχισμένο, 170 γρ τόνος, 1 ντομάτα χοντροκομμένη, 1/4 φλ κόκκινο κρεμμύδι λεπτοκομμένο, 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος, 1 κ.γ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
Για τη σάλτσα: 2 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.γ. μουστάρδα, 1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι βιολογικό, αλάτι, κατά βούληση, πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αβοκάντο, το βασιλικό και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το βιολογικό βαλσαμικό ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο μπολ με το μείγμα τόνου και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Δημήτρη Σκαρμούτσου 

Ταμπουλέ με ρεβύθια

Υλικά:
100 γρ. ρεβίθια, 100 γρ. πλιγούρι, 200 γρ. νερό, βραστό, αλάτι, πιπέρι, 100 γρ. μαϊντανό, 25 γρ. δυόσμο, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 6 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 6-12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 30-40 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι μαζί με το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη, αφήνοντάς το για 30 λεπτά να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τα ρεβίθια και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v