Αυτές οι πειραγμένες χωριάτικες σαλάτες θα σε ενθουσιάσουν

Παίρνουμε την κλασική, παραδοσιακή χωριάτικη και τις αλλάζουμε τα συστατικά σε τρεις υπέροχες παραλλαγές.
Αυτές οι πειραγμένες χωριάτικες σαλάτες θα σε ενθουσιάσουν
Θεωρείς την χωριάτικη «ιερή»; Καλώς. Σου προτείνουμε να το ξανασκεφτείς, γιατί αυτές οι τρεις λαχταριστές παραλλαγές της θα σε ενθουσιάσουν.

Χωριάτικη με κινόα

Υλικά: 1 1/2 φλιτζάνι ζωμού λαχανικών, 1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια, 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση, 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια, 1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια, 1 φλιτζάνι ελιές κομμένες στην μέση, 100 περίπου γραμμ. φέτα τριμμένη, 1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένου ελαιολάδου, 1/4 φλιτζ. κόκκινο ξύδι, 1/2 κουτ. γλ. ξερή ρίγανη, 1 κουτ. γλ. φρέσκο άνηθο,1/2 κουτ. γλ. Αλάτι, 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι, 1 κουτ. γλ. μέλι, 1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατεύουμε την κινόα με τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε υψηλή θερμοκρασία κι έπειτα χαμήλωνουμε την φωτιά, ώστε να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά (έως ότου απορροφηθεί το υγρό).

Στην συνέχεια, αφού βγάλουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνουμε την κινόα να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά πριν την αφρατέψουμε με ένα πιρούνι.

Σε ένα μεγάλο μπωλ, αναμειγνύουμε την κινόα, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις ελιές και την φέτα. Σε ένα μικρό μπωλ, συνδύάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη και τον άνηθο – και φυσικά το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε την σως πάνω στην σαλάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Συνταγή από εδώ

Χωριάτικη σαλάτα με νεκταρίνι και πορτοκάλι

Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες, 1 μεγάλο κομμάτι φέτα, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 μέτριο αγγούρι, 1 μέτριο πορτοκάλι, 1 μεγάλο νεκταρίνι, 4-6 κτ. σ. ελαιόλαδο, 2 κτ. σ. ξύδι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ μπολ κόβουμε όλα τα λαχανικά σε διαφορετικά μεγέθη και ακανόνιστα σχήματα ώστε να έχουμε διαφορετική υφή σε κάθε μπουκιά. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύδι και στη συνέχεια τη φέτα, πριν τελειώσουμε με το ελαιόλαδο ,το πιπέρι και τον μαϊντανό. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τη σαλάτα vegan προφανώς μπορούμε να παραλείψουμε τη φέτα. Τέλος, οι συνδυασμοί είναι άπειροι αφού μπορούμε να προσθέσουμε ελιές, κάπαρη και οποιοδήποτε τουρσί μας αρέσει.

Συνταγή από εδώ

Χωριάτικη σαλάτα με αβοκάντο

Υλικά: 2 αγγουράκια, κομμένα σε φετούλες, 750 γρ. ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φετούλες, 1 1/2 φλ. ελιές Καλαμών, σε φέτες, χωρίς το κουκούτσι, 1/4 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος, 2 αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια, 1 φλ. φέτα, θρυμματισμένη, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, 1/2 φλ. κόκκινο ξίδι, 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες, 1 κ.σ. ρίγανη, 2 κ.γ. ζάχαρη, 1 κ.γ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα αγγουράκια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις ελιές και το μαϊντανό.

Σε ένα μικρό βαζάκι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε αν θέλουμε επιπλέον ζάχαρη, αλάτι ή πιπέρι.

Τοποθετούμε το αβοκάντο σε ένα άλλο μπολ. Περιχύνουμε με περίπου 1 κ.σ. από το ντρέσινγκ και το ανακατεύουμε να απλωθεί καλά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ στο μείγμα με τα αγγουράκια και τις ντομάτες. Προσθέτουμε και το αβοκάντο στο ίδιο μείγμα, συμπληρώνουμε με τη φέτα και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v