Τέλειες συνταγές για την πίτσα του τεμπέλη

Θες πίτσα στο σπίτι χωρίς να περιμένεις πολύ; Έχουμε τις κατάλληλες συνταγές για εξπρές και κόμφορτ απόλαυση.
Τέλειες συνταγές για την πίτσα του τεμπέλη
Το γοργόν και χάρη έχει, πόσο μάλλον όταν πεινάς και βαριέσαι να μαγειρέψεις. Στην περίπτωση της πίτσας, τα πράγματα μπορούν να γίνουν αρκετά γρήγορα, αρκεί να έχεις τις κατάλληλες συνταγές.

Πίτσα με πιπεριές και χοιρινή ωμοπλάτη

Υλικά: 400 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης, 300 γρ. νερό, 9 γρ. ξηρή μαγιά, 50 γρ. βούτυρο, 1 κτσ αλάτι, 1 κ.γλ. ζάχαρη, 20 γρ. ελαιόλαδο, έτοιμη σάλτσα για πίτσα, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά, 100 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη, 300 γρ. γκούντα, 300 γρ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό νερό. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ. λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (για να μην καψουμε την μαγιά). Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και την  ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά.

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί με το 1 κ.σ. αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.  Η ζύμη θα έχει μορφή ελαστική και θα κολλάει. Ρίχνουμε 20 γρ. ελαιόλαδο στην ζύμη και λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας. Πιάνουμε την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια και την βάζουμε σε ένα ταψί 35χ40 αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Ανοίγουμε σε όλες τις πλευρές του ταψιού το ζυμάρι με τα χέρια.

Μόλις το έχουμε ανοίξει καλά προσθέτουμε την σάλτσα για πίτσα. Συνεχίζουμε βάζοντας τα τυριά να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια και κόβουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε λεπτές φέτες. Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και βάζουμε την πίτσα για ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c και για ακόμη 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση. Μόλις ψηθεί βγάζουμε την  πίτσα και την αποσύρουμε από την λαδόκολλα.

Δείτε και το βίντεο:



Πίτσα με μπέικον και ψωμί του τοστ

Υλικά: 1 πακέτο ψωμί του τόστ χωρίς κόρα, 6 κ.σ. pummaro, 3 κ.σ. κέτσαπ, 1/2 κιλό Gouda τριμμένο, 250 γρ. ζαμπόν μπούτι, 100 γρ. Μπέικον, 1 κ.σ. ρίγανη, Λίγο πιπέρι, Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Βάζουμε λίγο λάδι σ' ένα ταψί κανονικού μεγέθους. Ανακατεύουμε σ' ενα μπολάκι το pummaro, την κέτσαπ, την ρίγανη και προσθέτουμε όσο πιπέρι θέλουμε. Τοποθετούμε τα ψωμάκια στο ταψί κολλητά το ένα στο άλλο χωρίς ν' αφήσουμε κενό. Αλείφουμε την σάλτσα στο ψωμί και τοποθετούμε το ζαμπόν. Πασπαλίζουμε με το τυρί όλο το ταψί. Τοποθετούμε το μπέικον πάνω από το τυρί σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 15-20 λεπτά.

Συνταγή από εδώ

Πίτσα εξπρές του Άκη

Υλικά: 8 φέτες ψωμί για τοστ, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, 4 φέτες γραβιέρα, 4 φέτες ζαμπόν, 150 γρ. σάλτσα ντομάτας, 200 γρ. mix τυριών, 1/2 πιπεριά πράσινη, 4-5 ντοματίνια, 4 φέτες μπέικον

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Απλώνουμε τις φέτες από το ψωμί στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το πιπέρι.

Βάζουμε τις φέτες από το τυρί και το ζαμπόν στα 4 ψωμάκια και καλύπτουμε με τις άλλες 4 φτιάχνοντας 4 τοστ. Κόβουμε διαγώνια και τοποθετούμε το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο ώστε να κάνουμε μία στρογγυλή βάση για πίτσα.

Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, τα ντοματίνια στη μέση και το μπέικον κομμένο στη μέση. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο:



Ανάποδη πίτσα με ελιές, φέτα και πιπεριές

Υλικά: 2 αυγά μεγάλα, 1 γιαούρτι στραγγιστό, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, ρίγανη, 1 κουτί ντομάτες κονκασέ, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 15 ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φετούλες (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λιγότερες ή περισσότερες), 1/2 κούπα φέτα τριμμένη, 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες, πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα ταψί (διάμετρος 26-28 εκατοστά) τοποθετούμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Γίνεται ένας κολλώδης χυλός.

Αδειάζουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός κουταλιού (κουταλιά - κουταλιά) πάνω στη γέμιση. Ψήνουμε στους 200ο C μέχρι να ροδίσει (για 25-30 λεπτά περίπου). Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v