Τα βιντεάκια που θα σε μάθουν να μαγειρεύεις

Πώς βράζουμε φακές; Πώς ψήνεται η τέλεια μπριζόλα; Πώς να φτιάξω αρακά; Τα βιντεάκια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να μαγειρεύεις.
Τα βιντεάκια που θα σε μάθουν να μαγειρεύεις
Αν δεν έμαθες να μαγειρεύεις στο πρώτο λοκντάουν, τώρα –με τις μέρες να μικραίνουν και τα λεφτά να λιγοστεύουν– είναι η ευκαιρία σου. Κι επειδή λίγα πράγματα είναι πιο διδακτικά από το να βλέπεις την διαδικασία σαν να γίνεται μπροστά σου, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα βιντεάκια του ελληνικού ίντερνετ για να μάθεις τα βασικά της μαγειρικής.

Σου το έχουμε ξαναπεί, ο Δημήτρης Παπαζυμούρης είναι ο άνθρωπος που έχει ανοίξει μάτια σε χιλιάδες στραβάδια της μαγειρικής σαν και του λόγου μας. Εδώ, σου δείχνει σε 15 λεπτά πώς θα φτιάξεις την τέλεια μπριζόλα στο τηγάνι.


Κάπου άκουσες ότι οι φακές είναι πάμφθηνες, πεντανόστιμες και σούπερ χορταστικές, αλλά δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πώς τις μαγειρεύουμε, και η άτιμη συσκευασία δεν γράφει; Άκης Πετρετζίκης to the rescue, εξηγεί τα πάντα μέσα σε ενάμιση λεπτό.



Φτιάχνεις πρώτη φορά μακαρόνια με κιμά; Δες εδώ τα μυστικά του Γιάννη Λουκάκου σε 9 μόλις λεπτά, για να σου γίνουν θεϊκά.



Δεν έχεις φτιάξει ποτέ αρακά, γιατί πιστεύεις ότι είναι πανδύσκολος; Μετά από αυτό το 7λεπτο βιντεάκι του Δημήτρη Παπαζυμούρη όχι μόνο θα σταματήσεις να τον φοβάσαι (τον αρακά, όχι τον Παπαζυμούρη) αλλά θα τον πετύχεις κιόλας. Ναι, με την πρώτη.



Είναι τα αυγά σου μίζερα, και κολυμπάν’ στο λάδι; Ο Άκης θα σου δείξει σε λιγότερα από 5 λεπτά πώς φτιάχνουμε την τέλεια ομελέτα.



Πήρες φόρα και θες να περάσεις στο επόμενο στάδιο, να παίξεις και φούρνο; Δες εδώ το 4λεπτο βίντεο του Μαμά Πεινάω, για το τέλειο λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v