Πώς θα φτιάξεις λαχταριστό junk food στο σπίτι

Burger, Club ή Hot Dog; Ό,τι junk τραβάει η όρεξή σου μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι - χωρίς να σε πιάσει καούρα.
Πώς θα φτιάξεις λαχταριστό junk food στο σπίτι
Σου έλειψε να φας ένα ωραίο, «βρώμικο» γεύμα ε; Λογικό. Δεν σου έλειψαν όμως οι καούρες που είχες την επόμενη μέρα. Επίσης λογικό.

Δες λοιπόν τρεις «βρώμικες» συνταγές που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι, με υλικά δικά σου και χωρίς καμία ανησυχία για την επόμενη μέρα.

Hot Dog, το απόλυτο «βρώμικο»

Για τη ζύμη: 270 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου, 15 γρ. μαγιά ξηρή, 1 αβγό, 250 γρ. αλεύρι σκληρό, 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 50 γρ. μαργαρίνη, 1 πρέζα αλάτι, 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 1 αβγό, σουσάμι, για πασπάλισμα

Για τα λουκάνικα: 12 λουκάνικα, Φρανκφούρτης, 500 ml νερό, 1 κ.γ. αλάτι, χοντρό, 1 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα: αγγουράκι τουρσί, κέτσαπ, μουστάρδα

Εκτέλεση:

Για τα ψωμάκια: Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το γάλα και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά μέσα στο γάλα. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα το αυγό, τα αλεύρια, τη μαργαρίνη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με τον γάντζο για περίπου 15 λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ και να γίνει ελαστική.

Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη μας, δίνοντάς της το σχήμα μιας μπαγκέτας, σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 70 γρ. (θα μας βγουν περίπου 12 κομμάτια).

Ξεκινάμε να τα πλάθουμε σε μικρά οβάλ ψωμάκια μήκους 15-18 εκ. σε σχήμα ενός hot dog. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Τοποθετούμε τα ψωμάκια στο ταψί μας και μετράμε 1 δάχτυλο απόσταση από το καθένα. Ετοιμάζουμε 2 ταψιά με συνολικά 12 ψωμάκια. Αφήνουμε τα ψωμιά να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα για 20-30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190°C στον αέρα

Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε την πετσέτα, αλείφουμε τη ζύμη με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τα ψωμάκια για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Καλό είναι στο μέσον του ψησίματος να γυρίσουμε το ταψί, το μέσα έξω, ώστε να ψηθεί καλά και από όλες τις μεριές το ψωμί μας.

Για τα λουκάνικα: Όση ώρα ψήνονται τα ψωμάκια μας, ετοιμάζουμε τα λουκάνικα. Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε χοντρό αλάτι και βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα. Μόλις πάρει μία βράση το νερό, κλείνουμε με ένα καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο νερό μέχρι να τα σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα: Κόβουμε τα ψωμάκια κάθετα από πάνω προς τα κάτω ή ανάποδα κι όχι από το πλάι (αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να μην κόβονται και χωρίζουν τα δυο μέρη του ψωμιού). Μέσα σε κάθε ψωμάκι, βάζουμε από 1 λουκάνικο, λίγα αγγουράκια πίκλες, κέτσαπ και μουστάρδα.

Συνταγή από εδώ

Cheeseburger, το ζουμερό, το κλασικό

Υλικά: 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από σπάλα ή σιδηρόδρομο ή μείγμα των δύο, 20 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. τυρί τσένταρ, 4 ψωμάκια για burger, 160 γρ. σάλτσα ρεμουλάντ, 4 φύλλα iceberg, 120 γρ. ντομάτα, 4 φέτες περίπου, 40 γρ.  αγγούρι τουρσί, 40  γρ. κρεμμύδι τουρσί, αλάτι

Εκτέλεση: Ζυγίζουμε τον κιμά σε 4 μπάλες των 200 γρ. για το κάθε μπιφτέκι. Φορμάρουμε τον κιμά σε μπιφτέκια έτσι ώστε τα μπιφτέκια να είναι στρογγυλά και επίπεδα και η διάμετρός τους να είναι λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ψωμιού.

Αλατίζουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Μπορούμε είτε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο τηγάνι είτε να μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Και στις δύο περιπτώσεις ψήνουμε τα μπιφτέκια στον βαθμό της αρεσκείας μας και στο τέλος του μαγειρέματος βάζουμε πάνω στα μπιφτέκια τις φέτες από το τυρί για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε το κάτω μέρος του ψωμιού με την κέτσαπ και τη ρεμουλάντ. Προσθέτουμε το μαρούλι και πάνω του τοποθετούμε το μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ. Συνεχίζουμε με την ντομάτα και τα λαχανικά τουρσί και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού.

Συνταγή από εδώ

Club, το διώροφο

Υλικά: 12 φέτες ψωμί για τοστ, 3 κ.σ. μαγιονέζα, 12 φέτες ντομάτας, 6 τρυφερά φύλλα μαρουλιού, 12 φέτες ξεροψημένα μπέικον, 6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, τυρί που λιώνει (κίτρινο), αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα: τσιπς πατάτας, γλυκές πίκλες (αγγούρι και τουρσί γλυκά)

Εκτέλεση: Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού του τοστ για το club sandwich να ροδίσουν σε τοστιέρα στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα.

Στο ξύλο κοπής βάζουμε 3 φρυγανισμένες φέτες ψωμί .Τις αλείφουμε με μαγιονέζα. Βάζουμε από μια φέτα τυρί, ένα φύλλο μαρουλιού, δύο φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε δύο φέτες ξεροψημένα μπέικον και μια φέτα γαλόπουλα.

Σκεπάζουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Αλείφουμε μαγιονέζα τρεις φέτες ψωμί και τις βάζουμε πάνω στα club sandwich και ξανακάνουμε μια στρώση από όλα τα υλικά. Τέλος αλείφουμε μαγιονέζα και σκεπάζουμε τα club sandwich.

Καρφώνουμε στις 4 γωνίες από ένα ξυλάκι.

Κόβουμε σταυρωτά σε τρίγωνα. Φροντίζουμε να μην εξέχουν τα υλικά, γι αυτό τα κόβουμε στο μέγεθος του ψωμιού.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v