Οι πιο νόστιμες συνταγές με φαγητό που περίσσεψε

Δεν τρώγεται με τίποτα το χθεσινό κοτόπουλο και το ψωμί έχει γίνει πέτρα; Κανένα πρόβλημα. Δες τις πιο τέλειες συνταγές με το χθεσινό φαγητό.
Οι πιο νόστιμες συνταγές με φαγητό που περίσσεψε
Μαγείρεψες παραπάνω, ή δεν έφαγες τη μερίδα που είχες φτιάξει και τώρα σε περιμένει στωικά στο ψυγείο για να την καταναλώσεις. Δεν τρώγεται όμως με τίποτα. Λογικό.

Τι κάνεις; Μην την πετάξεις, μπορείς να την κάνεις ακόμα πιο νόστιμη με τις παρακάτω συνταγές.

Σου περίσσεψε μακαρονάδα; Φτιάξε παστίτσιο!

Υλικά: Μακαρόνια με κιμά ή σάλτσα χθεσινά, 1/2 λίτρο γάλα, 4 κουταλιές αλεύρι γεμάτες, 2 κ.σ. βούτυρο, 1 αυγό, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση: Στο μούλτι προσθέτουμε γάλα σχεδόν στη μέση του μούλτι και λίγο πιο κάτω και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα χτυπάμε αυτά και το μείγμα που θα βγει θα είναι παχύρευστο.

Ανάβουμε το μάτι και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Όταν πάρει βράση και αρχίζει να πήζει η μπεσαμέλ τότε την αφαιρούμε από το μάτι. Ρίχνουμε αλάτι, μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μην ψηθεί το αυγό και κάνει κομματάκια. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε λίγο λάδι στο ταψί μας ίσα ίσα, ρίχνουμε τα χθεσινά μακαρόνια και την σάλτσα ή τον κιμά που περίσσεψε.

Ξαναγυρνάμε τη κατσαρόλα στο μάτι και ανακατεύουμε για λίγο την μπεσαμέλ και είναι έτοιμη. Την ρίχνουμε από πάνω και ψήνουμε σε μέτρια ένταση φούρνου στην λειτουργία του  αέρα, μέχρι να ροδίσει. Όταν θα αρχίζει να ψήνεται η μπεσαμέλ από πάνω, βγάζουμε, βουτυρώνουμε την επιφάνειά της και την ξαναβάζουμε στον φούρνο για λίγο ακόμα.

Συνταγή από εδώ

Η χθεσινή μπριζόλα δεν τρώγεται, μεταμορφώνεται

Υλικά: 2 χοιρινές μπριζόλες, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμνες, 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα, 200 γρ. σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κάρυ (κατά προτίμηση), ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση: Σ' ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, και τα μπαχαρικά.

Παράλληλα, κόβουμε τις μπριζόλες σε κομμάτια, και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο νεράκι, και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί. Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά, και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

Συνταγή από εδώ.

Σκορδόψωμα με το χθεσινό ψωμί

Υλικά: 1 φρατζόλα ψωμί χθεσινή, σκόνη σκόρδο, αλάτι, ρίγανη, ελαιόλαδο, τριμμένο τυρί γκούντα

Εκτέλεση: Κόβουμε το ψωμί και ραντίζουμε κάθε φέτα με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σκόνη σκόρδο, ρίχνουμε και το τριμμένο τυράκι και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να λιώσει.

Συνταγή από εδώ

Κοτοσαλάτα με το χθεσινό κοτόπουλο

Υλικά: 2-3 φλιτζάνια από το περισσευούμενο κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια, 2 σέλινα, ψιλοκομμένα, ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 6 πράσινες ελιές κομμένες χωρίς το κουκούτσι, ¼ του φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλο, 1/3 ψιλοκομμένο iceberg και μαρούλι

Για το dressing: 5 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.γλ.  μέλι, 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο

Εκτέλεση: Βάζουμε σ’ ένα μπολ την μαγιονέζα, το μέλι, το αλατοπίπερο και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και το μήλο σε μία σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους. Προσθέτουμε το dressing και το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Χθεσινό ρύζι; Κάν’το όπως οι Κινέζοι

Υλικά: 2 φλ. καστανό ρύζι βρασμένο, 3 κ.σ. σουσαμέλαιο (ή ελαιόλαδο), 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 φλ. χοιρινό μαγειρεμένο (κομμένο σε λεπτές φέτες ή ψιλοκομμένες φέτες καπνιστό χοιρινό (εμπορίου), 2 αυγά, 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κ.σ σουσάμι, 1 κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο), λίγες φύτρες

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το σουσαμέλαιο. Σοτάρουμε την πιπεριά με το ψιλοκομμένο πράσο για 3-4΄, μέχρι να γίνει διάφανο το πράσο. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού. Σπάμε εκεί μέσα τα αυγά.

Με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια, το πιπέρι το φρέσκο κρεμμύδι, το σουσάμι και τις φύτρες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v