Τα πιο ελαφριά καλοκαιρινά γλυκά

Θες να δροσιστείς, να φας κάτι γλυκό αλλά και να μην φορτώσεις τον οργανισμό σου με έναν σκασμό θερμίδες; Τέλεια. Σου έχουμε τα κατάλληλα γλυκάκια.
Τα πιο ελαφριά καλοκαιρινά γλυκά
Σε γενικές γραμμές, τα γλυκά πρέπει να τα καταναλώνουμε με μέτρο. Είναι, όμως, καλοκαίρι, και οι συνήθεις κανόνες δεν ισχύουν. Άσε που θέλουμε και όλη την ώρα κάτι γλυκό να τρώμε, που να είναι και κρύο για να μας δροσίζει.

Και επειδή είμαστε κι εμείς τέτοιοι τύποι που δύσκολα θα κόψουν τα γλυκά, βρήκαμε μερικές σούπερ ελαφριές και δροσερές συνταγές για το καλοκαίρι.

Εδώ έχουμε το πιο κλασικό, μαμαδίστικο γλυκό, εκείνο που αξιοποιεί ζελέ (αυτό το άγιο πράγμα με λίγες θερμίδες, αλλά σούπερ γλυκιά γεύση) και φτιάχνεται στο πι και φι.


Γενικά, όσο πιο λίγα τα υλικά, τόσο πιο ελαφρύ το γλυκό. Και ειδικά αν ένα από τα υλικά είναι το πολύ ελαφρύ αλλά και γεμάτο πρωτεΐνη γιαούρτι.


Εδώ βλέπουμε μια παραλλαγή με ανανά. Ο ανανάς, εκτός του ότι μάς προσφέρει σχεδόν όλη την βιταμίνη C που χρειαζόμαστε μέσα στην ημέρα, είναι πλούσια πηγή πολλών ακόμα βιταμινών και αντιοξειδωτικών.


Και επειδή μερικές φορές απλά θες σοκολάτα και λες «Δεν με νοιάζουν τα πάχη μου», εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι μπορείς να απολαύσεις σοκολάτα χωρίς να ανησυχείς. Με αυτή την πανεύκολη και ελαφριά μους.


Παρφέ λέμε και κλαίμε. Και εσύ πιθανότατα θα κλαις από την νοστιμιά και την ευκολία. Αλλά εντάξει, θα είναι δάκρυα χαράς.


Και, τέλος, ένα ακόμα χαρακτηριστικό και ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού είναι η πανακότα. Και εδώ την αξιοποιούμε στο έπακρο μαζί με ζελέ και φρέσκα φρούτα, για έναν πεντανόστιμο συνδυασμό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v