Φτιάξε κοκτέιλ με ό,τι έχεις στο σπίτι

Επειδή αυτές τις μέρες λίγα πράγματα μπορούν να μας κρατήσουν όσο ένα καλό κοκτέιλ, ας δούμε εύκολες συνταγές με ό,τι έχεις στο σπίτι.
Φτιάξε κοκτέιλ με ό,τι έχεις στο σπίτι
Ένα καλό κοκτέιλ μπορεί να κάνει την διαφορά στο τέλος της ημέρας. Να σε ανεβάσει. Να σου φτιάξει το κέφι, πώς το λένε. Και σίγουρα όλοι μας χρειαζόμαστε κάτι να μας φτιάξει το κέφι αυτή την περίοδο. Και, σίγουρα, μπορεί να μην έχουμε όλοι στο σπίτι μας πλήρως εξοπλισμένο μπαρ, αλλά έχουμε ένα-δυο μπουκάλια να κάθονται.

Βάλε μέσα και μερικά υλικά που εύκολα βρίσκεις στο μανάβικο ή στο σούπερ μάρκετ, και μπορείς πλέον να κλείνεις την ημέρα καραντίνας σου με ένα δροσερό, υπέροχο κοκτεϊλάκι. Ας δούμε μερικές σούπερ συνταγές.

Αφρώδες cocktail με ρούμι και ανανά
Υλικά: 60 ml μαύρο ρούμι, 120 ml χυμός ανανά, 120 ml ginger ale, προαιρετικά 1 φέτα ανανά για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση: Σε μεγάλο ποτήρι αναμιγνύετε το ρούμι, το χυμό ανανά και το ginger ale. Αν θέλετε, γαρνίρετε με παγάκια ή μία φέτα ανανά.

Cosmopolitan
Υλικά: 2 μεζούρες βότκα ή βότκα με άρωμα λεμόνι, 1 μεζούρα cointreau ή grand marnier ή λικέρ triple sec, 1 μεζούρα φρεσκοστυμμένο χυμο λάιμ, 2 μεζούρες χυμό cranberry
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο, και στραγγίζουμε σε παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι. Γαρνίρουμε με μια φετούλα λάιμ ή ένα κόκκινο κερασάκι μαρασκίνο.

Jell-O shots
Υλικά: Βότκα ή ρούμι ή τζιν, ζελέ με άρωμα πορτοκάλι ή διάφορα φρούτα, ζάχαρη
Εκτέλεση: Φτιάχνουμε το ζελέ φρούτων αντικαθιστώντας το κρύο νερό με αλκοόλ. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα σε παγοθήκες ή σε μικρά πλαστικά ποτηράκια και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Μοχίτο
Υλικά: Φρέσκια μέντα, 2 κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού, λευκό ρούμι, σόδα
Εκτέλεση: Σε ψηλό ποτήρι βάζετε τη μέντα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε με παγάκια, προσθέτετε ρούμι έως τα 3/4 του ποτηριού και ανακατεύετε πάλι. Συμπληρώνετε με σόδα και διακοσμείτε με μια φέτα λεμόνι.
Εναλλακτικά, το κάνουμε πιο ελληνικό, και φτιάχνουμε "ρακίτο", με ρακή.

Και εδώ, βλέπουμε τις κλασικές συνταγές για Margarita και Cuba Libre.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v