Φοβερές συνταγές με αβοκάντο

Για να βάλετε περισσότερο από το σούπερ υγιεινό φρούτο στην διατροφή σας, βρήκαμε μερικές ωραίες συνταγές.
Φοβερές συνταγές με αβοκάντο
Αρχικά, το γκουακαμόλε το επιούσιον:
Υλικά: 2 αβοκάντο, 1 μικρή ντομάτα, ξεφλουδισμένη (ή δύο τοματάκια του κουτιού), 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, 1-2 σκελίδες σκόρδου, χυμός από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), μαϊντανός

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε κομμένα σε ψιλούς κύβους την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Περιχύνουμε με το χυμό απο τα μοσχολέμονα. Πολτοποιούμε το μείγμα όπως κάνουμε με τον πουρέ (με το πρες πουρέ ή στον πολτοποιητή). Στολίζουμε με ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού. Το γκουκαμόλε το χρησιμοποιούμε ως ντιπ ή το αλείφουμε πάνω στο ψωμί.
Η συνταγή από εδώ

Πέστο από αβοκάντο (για ζυμαρικά)
Υλικά: 2 αβοκάντο ώριμα, 20 γρ. βασιλικό, 50 γρ. ξηρούς καρπούς, αλάτι, πιπέρι, 50 γρ. παρμεζάνα, χυμό από 1 λεμόνι, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 σκ. σκόρδο, 50-100 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι. Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια. Τέλος, προσθέτουμε, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα. Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από αβοκάντο είναι έτοιμο.
Η συνταγή από εδώ

Σαλάτα mix με κινόα αβοκάντο και μοτσαρέλα
Υλικά: 200 γρ mix λαχανικά για σαλάτα (βαλεριάνα, ρωμάνα, ραντίτσιο), 1 κούπα κινόα, 1 καρότο, 125 γρ μοτσαρέλα σε μικρές φετούλες, 1 αβοκάντο, αλάτι, ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση: Πλένουμε σε τρεχούμενο νερό την κινόα σε ένα στραγγιστήρι. Μετά σε νερό πού βράζει ρίχνουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά. Μετά τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε τις σαλάτες σε μία σαλατιέρα. Προσθέτουμε και το καρότο σε λεπτές φέτες με το εργαλείο που καθαρίζουμε πατάτες. Προσθέτουμε την κινόα πού έχει κρυώσει. Τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στη σαλάτα. Ρίχνουμε και τη μοτσαρέλα. Ρίχνουμε αλάτι ελαιόλαδο και το ξύδι βαλσάμικο.
Η συνταγή από εδώ

Αρωματική σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτες και γαρίδες
Υλικά: 4 μεσαίες ντομάτες, 2 αβοκάντο, 250 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες και αποφλοιωμένες, 3 κ.σ. χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, σχοινόπρασο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση: Αφού έχουμε ξεπαγώσει τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με 2 κ.σ. λάδι (αν χρειαστεί λίγο παραπάνω, προσθέτουμε). Τις τηγανίζουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους, περίπου 10-15 λεπτά και μετά βγάζουμε από τη φωτιά. Όσο οι γαρίδες τηγανίζονται, πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε φέτες. Προσθέτουμε σε ένα βαθύ μπολ τις ντομάτες, τα αβοκάντο και το σχοινόπρασο. Σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε 2 κ.σ. λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και ανακατεύουμε και μετά περιχύνουμε τις ντομάτες και το αβοκάντο. Στο τέλος προσθέτουμε στο μπολ και τις γαρίδες από το τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
Η συνταγή από εδώ

Σαλάτα με σολομό, αβοκάντο και αυγό
Υλικά: 2 καρδιές μαρουλιού, 100 γραμ. baby ρόκα, λίγα φύλλα άνηθου, λίγες φύτρες, 1 μικρό αγγούρι χωρίς σπόρους (με τη φλούδα του), 1 καρότο τρυφερό, 1 καυτερή φρέσκια πιπεριά (ψιλοκομμένη), 1 αβοκάντο (κομμένο σε φέτες), 4 ραπανάκια (κομμένα σε φέτες), 4 βραστά μελάτα αυγά, 4 φέτες καπνιστό σολομό (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
Για τη σως: 1/3 φλ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι, 1 κ.σ. λεμόνι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε το αγγούρι σε κάθετες λωρίδες σαν ταλιατέλες. Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε το καρότο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ξύδι και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφρά. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε το αγγούρι, το καρότο, την πιπεριά, τα ραπανάκια και το αβοκάντο (δείτε εδώ πώς να καθαρίσετε εύκολα το αβοκάντο), καθώς και τα βότανα. Γαρνίρουμε με τα μελάτα αυγά, τον καπνιστό σολομό και περιχύνουμε με τη σως. Για τη σως, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Η συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v