Τι γλυκό να φτιάξω για να μην παχαίνει;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσεις ένα γλυκό χωρίς να ανησυχείς για υπερβολικές θερμίδες. Και βρήκαμε μερικές συνταγές για εσένα.

Πανακότα με καφέ και ρόφημα αμυγδάλου

Υλικά: 500 γρ. ρόφημα αμυγδάλου, ½ κ.γ. αγάρ αγάρ (vegan ζελατίνη), 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές, 1 κ.σ. στέβια κρυσταλλική ή ζάχαρη κρυσταλλική, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα: αμύγδαλα ωμά, 50 γρ. φράουλες κομμένες στα 4, κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το μισό ρόφημα αμυγδάλου με το αγάρ αγάρ. Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου μαζί με τον καφέ, τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας. Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το ρόφημα αμυγδάλου, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός. Αφήνουμε να πάρει μία βράση το μείγμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια. Αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια μεταφέρουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε για 3 ώρες ώστε να σφίξει η πανακότα. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα διακοσμούμε πάνω από την πανακότα μαζί με τις φράουλες. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Η συνταγή από εδώ
 
Φρουί ζελέ με γιαούρτι σε ποτήρι

Υλικά: 3 κουτιά Ζελέ χωρίς ζάχαρη με ό,τι γεύση θέλουμε, 200 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση: Διαλύουμε το περιεχόμενο των 3 φακέλων ζελέ σε 500 ml (2 ½ φλ. τσαγιού) βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε 500 ml (2 ½ φλ. τσαγιού) παγωμένο νερό και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει χωρίς να πήξει. Xωρίζουμε το ζελέ στα δύο. Στη μισή ποσότητα προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα ζελέ-γιαούρτι σε 7-8 μπωλ ή ποτήρια, έτσι ώστε να γεμίσουν λίγο πιο πάνω από τη μέση. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν λίγο και απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζελέ. Βάζουμε τα ποτήρια ή τα μπωλ ξανά στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρουμε.

Η συνταγή από εδώ

Μήλα στον φούρνο

Υλικά: 6 μήλα, 1 φλ. ζάχαρη, 1 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι, 1 λεμόνι (χυμός), 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα διατηρούμε ολόκληρα. Τα τοποθετούμε σε μικρό ταψάκι ίσα να τα χωράει. Ισομοιράζουμε τη ζάχαρη στην καρδιά του κάθε μήλου. Ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού. Τοποθετούμε ενδιάμεσα την κανέλα. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς C για 30΄. Αφαιρούμε το σκέπασμα. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με το σιρόπι του ταψιού. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄.

Η συνταγή από εδώ
 

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ

Υλικά: 3 πακέτα μπισκότα ολικής, 2 φακελάκια κρέμα βανίλια στιγμής, 2 φακελάκια κρέμα σοκολάτα στιγμής, γάλα άπαχο (όσο απαιτείται για τις κρέμες), επιπλέον γάλα για τα μπισκότα

 

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το άνθος αραβοσίτου σοκολάτα με το γάλα που αναλογεί, σύμφωνα με την συσκευασία, για να γίνει κρέμα. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και την κρέμα βανίλια. Παίρνουμε τα μπισκότα, τα βουτάμε σε λίγο χλιαρό γάλα και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ ώστε να καλύψουν όλο τον πάτο. Αν χρειαστεί σπάμε μερικά, για να γεμίσουμε κενά.

Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτα πάνω από μπισκότα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω προσθέτουμε άλλη μια στρώση μπισκότα, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο γάλα και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας. Τρίβουμε με τα χέρια μας 4-5 μπισκότα και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού μας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα, για τουλάχιστον 5-6 ώρες, πριν το σερβίρουμε.

Η συνταγή από εδώ

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με βερίκοκα

Υλικά:

Για την κρέμα γιαουρτιού: 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά, 100 γρ. μέλι, 5 φύλλα ζελατίνης των 2,5 γραμμαρίων (σύνολο 12,5 γρ. ζελατίνης), 50 ml νερό

Υπόλοιπα Υλικά: 300 γρ. δημητριακά με βρώμη, 12 βερίκοκα, 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό, 100 γρ. καστανή ζάχαρη, 30 ml νερό

Εκτέλεση: Ξεκινάμε με τα βερίκοκα. Τα πλένουμε καλά, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε το καθένα σε 4 φέτες. Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Κελσίου και αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Αφήνουμε να καραμελώσουν για 15 λεπτά, και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως. Βάζουμε σε μία φόρμα το 1/3 των δημητριακών. Απλώνουμε από πάνω τα βερίκοκα και αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Βράζουμε τα 50 ml νερό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε την λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε την κρέμα γιαουρτιού στην φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού τα υπόλοιπα δημητριακά και τα πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι.

Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό και αφήνουμε για 5 με 6 ώρες να παγώσει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε από τα τοιχώματα το γλυκό με ένα μαχαίρι και βουτάμε την φόρμα για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό προσέχοντας μην μπει νερό μέσα στο γλυκό μας. Γυρνάμε την φόρμα σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή από εδώ
 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v