10 αμαρτωλές συνταγές στα γρήγορα

Μερικές φορές, θες να απολαύσεις κάτι πιο απαγορευμένο. Κι εμείς θα σου πούμε πώς να το φτιάξεις στα γρήγορα.
10 αμαρτωλές συνταγές στα γρήγορα
Μπουκιές μπανάνας με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα

Υλικά: 2 κουβερτούρες (250 γρ. συνολικά), 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο, 4 μπανάνες, 3 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο (απαλό, χωρίς κομματάκια φιστικιού)

Εκτέλεση: Λιώνουμε τις κουβερτούρες με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε τη σοκολάτα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και απλώνουμε τις μισές σε ένα φύλλο λαδόκολλας. Αλείφουμε την κάθε ροδέλα με ένα μικρό κουταλάκι φιστικοβούτυρο. Σκεπάζουμε με τις άλλες μισές ροδέλες. Βουτάμε προσεκτικά το κάθε σαντουιτσάκι μπανάνας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και τα βάζουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν (περίπου 1 ώρα).

Η συνταγή από εδώ

Εύκολη γρανίτα κεράσι

Υλικά: 500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα (καθαρό βάρος), 200 γρ. νερό, 200 γρ. ζάχαρη, 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

Εκτέλεση: Καλύπτουμε ένα ταψί που να χωράει στην κατάψυξη με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω τα κεράσια. Αν δεν χωράνε όλα τα κεράσια σε ένα ταψί, τα απλώνουμε σε περισσότερα. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες. Μόλις παρέλθει ο χρόνος, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Μετά τις 2 ώρες, βγάζουμε τα κεράσια από την κατάψυξη και το σιρόπι από το ψυγείο και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε δόσεις. Πολτοποιούμε και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με λίγο δυόσμο.

Η συνταγή από εδώ

«Μπισκότα» καρύδας με 2 υλικά

Υλικά: 1½ φλιτζ. γάλα ζαχαρούχο, 3 φλιτζ. Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Επενδύουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αναμειγνύουμε καλά τα δύο υλικά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ακουμπάμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα «μπισκότα» στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν. Τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα όσο είναι ακόμα ζεστά. Τα σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.

Η συνταγή από εδώ

 

Γρήγορο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό

Υλικά: 1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ, 4 φακελάκια με σκόνη για κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα, 1 φακελάκι με σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής, γάλα (όσο προβλέπεται στις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των κρεμών)

 

Εκτέλεση: Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Κρατάμε λίγα στην άκρη για γαρνίρισμα. Φτιάχνουμε χωριστά τα δύο είδη κρέμας χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ποσότητα γάλακτος. Ανακατεύουμε τα σπασμένα μπισκότα μέσα στη σοκολατένια κρέμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα κορνέ και κάνουμε με αυτή σχέδια πάνω στο σοκολατένιο μείγμα. Εναλλακτικά, την απλώνουμε σε στρώση. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες προτού σερβίρουμε.

Η συνταγή από εδώ

 
Αυγοφέτες με πραλίνα και φρούτα
Υλικά: 8 φέτες ψωμί του τοστ, 4-5 αυγά, 1 φλ. Γάλα, 2 κ.σ. ζάχαρη, 2 πρέζες αλάτι, 2 πρέζες κανέλα, 4 γεμάτες κ.σ. πραλίνα, φρούτα εποχής για το σερβίρισμα, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση: Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις γεμιστές αυγοφέτες με πραλίνα και φρούτα, απλώνοντας 4 φέτες ψωμί του τοστ στον πάγκο. Αλείφουμε με πραλίνα για να καλυφθούν. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί τοστ. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτουμε το γάλα. Βουτάμε κάθε σάντουιτς με πραλίνα, στο μείγμα αυγού και αφήνουμε να ρουφήξει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ανασηκώνουμε κάθε σάντουιτς, αφήνοντας να στραγγίξει τυχόν μείγμα αυγού. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη, ίσα που να λαδωθεί το σκεύος. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το σάντουιτς να ροδίσει για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Κόβουμε φρούτα σε πιάτο, προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι και κόβουμε διαγώνια τα σάντουιτς σε τρίγωνα. Σερβίρουμε τις αυγοφέτες όσο ακόμα είναι ζεστές.

Η συνταγή από εδώ

 Κροκ μεσιέ
Υλικά: Για το croque monsieur: 8 φέτες ψωμί του τοστ, 8 φέτες ζαμπόν, 1 ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα, λίγο πιπέρι, λίγο βούτυρο για το ψωμί

Για την κρέμα: 300 γραμ. γάλα, 50 γραμ. βούτυρο, 60 γραμ. αλεύρι, 4 κουταλιές γραβιέρα, πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι

 Εκτέλεση:

Για την κρέμα: Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με σύρμα, για να ψηθεί για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο σταδιακά, ανακατεύοντας με το σύρμα να γίνει πυκνή και λεία η κρέμα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο  και τη γραβιέρα. Αφήνουμε στην άκρη.

Για το croque monsieur: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα. Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί. Κάνουμε λεπτή στρώση κρέμα πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη  γραβιέρα. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες. Αλείφουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

Η συνταγή από εδώ

 Εύκολο σουφλέ σοκολάτας
Υλικά: 150γρ. κουβερτούρα, 60γρ. βούτυρο, 100γρ. καστανή ζάχαρη, 4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 αυγά

Εκτέλεση: Λιώνετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ρίχνετε το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί (ή σε φορμάκια) και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, τόσο ώστε το κέικ να ψηθεί απ' έξω και να παραμείνει υγρό μέσα.

Η συνταγή από εδώ

 Σοκολατένιες φλούδες πορτοκαλιού
Υλικά: 3 πορτοκάλια χοντρόφλουδα, 1½ φλιτζ. τσαγιού νερό, 2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη, 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα σκουπίζουμε. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε πάνω και κάτω το πορτοκάλι. Χαράζουμε το πορτοκάλι σε 4-5 σημεία και αφαιρούμε τις φλούδες. Καθαρίζουμε το λευκό εσωτερικό του (όχι εντελώς, αφήνουμε περίπου ½ εκ.). Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτά μπαστουνάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα πορτοκάλια. Βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Σουρώνουμε τις φλούδες σε ένα σουρωτήρι. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε τη ζάχαρη και το μετρημένο νερό. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Ρίχνουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Φροντίζουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού να πιέζουμε με ένα κουτάλι για να βυθίζονται μέσα στο σιρόπι. Δεν ανακατεύουμε για να μη τις λιώσουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τις φλούδες μέσα στο σιρόπι μέχρι να κρυώσουν εντελώς (περίπου 2-3 ώρες). Βγάζουμε τα μπαστουνάκια από το σιρόπι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουμε λίγα-λίγα μπαστουνάκια πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στη σοκολάτα. Τα βγάζουμε με προσοχή και τα αφήνουμε στη λαμαρίνα μέχρι να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα.

Η συνταγή από εδώ

Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας
Υλικά: 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 120 ml φρέσκο γάλα, πλήρες, 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, 50 γρ. ζάχαρη, 125 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο (τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη)
Για το σερβίρισμα: 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη), 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, 2 κουτ. σούπας Grand Marnier (ή άλλο λικέρ πορτοκάλι), τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να τα αφήσουμε να κάψουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτουμε αργά το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξουμε ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα. Το μοιράζουμε σε ποτήρια ή σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι η κρέμα να κρυώσει και να σφίξει.

Σερβίρισμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι να ετοιμάσω σφικτή σαντιγί. Βγάζουμε από το ψυγείο τα ποτήρια με την κρέμα σοκολάτας και την ραντίζουμε με το Grand Marnier (ή με το λικέρ πορτοκάλι). Διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v