Τέλειες συνταγές σε λιγότερα από 10 λεπτά

Ποιος έχει χρόνο για μαγείρεμα; Εμείς σίγουρα όχι τις καθημερινές, γι’ αυτό και οι παρακάτω συνταγές μας έσωσαν την ζωή.
Τέλειες συνταγές σε λιγότερα από 10 λεπτά

Σπαγγέτι πουτανέσκα
Υλικά: 400 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης, 1 μέτριο κρεμμύδι, 2 σκ. Σκόρδο, 100 γρ. ελιές, σε ροδέλες, 2 κ.σ. κάπαρη, 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, 1 κ.σ. ρίγανη (μόνο τα φύλλα), 1 κ.σ. βασιλικό (μόνο τα φύλλα), 1 κ.σ. θυμάρι (μόνο τα φύλλα), ½ κ.γ. μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, 750 γρ. νερό, 1 κύβος λαχανικών

Εκτέλεση: Βάζουμε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη πλατιά και βαθιά κατσαρόλα. Σε περίπτωση που δεν χωράνε μπορούμε να τα σπάσουμε στη μέση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, το κονκασέ ντομάτας, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Η συνταγή από εδώ.

Τσίλι κον κάρνε
Υλικά: 4 φέτες μπέικον, 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 3 σκ. Σκόρδο, 1 κ.σ. τσίλι σκόνη, 1 κ.σ. κύμινο, 2 κ.σ. πάπρικα, 2 κ.σ. ρίγανη, 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 1 μπουκάλι μπύρα 330 ml, 1 κ.σ. κακάο, 1 συσκευασία (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες, 400 γρ. μαύρα φασολιά βρασμένα, λίγες σταγόνες ταμπάσκο, τριμμένη γραβιέρα ή γκούντα, 2-3 φρέσκα φρέσκα κρεμμύδια, γιαούρτι με λίγο λεμόνι, τορτίγιας (μεξικάνικες πίτες)

Εκτέλεση: Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ. Στάζουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το φαγητό. Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά για 5′-6′ να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το θρυμματίζουμε. Πετάμε όλο το λίπος και κρατάμε μόνο μια κουταλιά, σε δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τον κιμά για 8′ διαλύοντας τον σε μικρά κομματάκια. Τον κρατάμε σε πιατέλα. Σε 1 κ.σ. λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και τον πελτέ. Τρίβουμε και ψήνουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με την μπύρα. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Ξαναβάζουμε τον ψημένο κιμά στα υλικά. Προσθέτουμε το κακάο, τις ντομάτες, το ζωμό βοδινού, τα φασόλια και λίγο νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά. Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να πυκνώσει πολύ η σάλτσα και να δέσει καλά. Ρίχνουμε ταμπάσκο και αλατίζουμε. Μοιράζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με τρίμματα τραγανό μπέικον, τυρί τριμμένο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και γιαούρτι. Σερβίρουμε με ψημένες τορτίγιας η corn chips.
Η συνταγή από εδώ.

Γαρίδες με αβοκάντο
Υλικά: 1 κιλό γαρίδες, μέτριες ή μικρές, καθαρισμένες. 1 κουτ. σούπας μέλι, 50 ml χυμός λεμονιού, 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή, 2 αβοκάντο ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1 - 2 εκ., 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, 3 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, 100 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, αλατοπίπερο, τον δυόσμο και 60 ml από το ελαιόλαδο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το λεμόνι, τον κουρκουμά και το υπόλοιπο λάδι και αλείφουμε με το μείγμα τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις αδειάζουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.
Η συνταγή από εδώ.

Ταλιατέλες με λουκάνικα ραγού
Υλικά: 500 γραμμ. Ταλιατέλες, 500 γραμμ. λουκάνικα χωριάτικα χωρίς το περίβλημα (έντερο), 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη, 1 καρότο ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. πελτές ντομάτας, 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί, 2 συσκευασίες (800 γραμμ.) ντοματάκια κονκασέ, 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι, τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, κατά προτίμηση σε αντικολλητικό τηγάνι, και ροδίζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα πατώντας τα με τη σπάτουλα ώστε να διαλυθούν και να μοιάζουν με χοντροκομμένο κιμά (περίπου 3΄-4΄). Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και τα αφήνουμε για 2΄-3΄, έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1΄. Τέλος ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με τη σπάτουλα στη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν οι αλκοόλες για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά και σχεδόν να έχει πιει το μείγμα όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το μπούκοβο. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 7΄-8΄, μέχρι να δέσει και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα μοιράζουμε σε πιάτα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ραγού. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένο τυρί.
Η συνταγή από εδώ.

Ομελέτα τριμμένης πατάτας
Υλικά: 2 μέτριες/μεγάλες πατάτες, 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (προαιρετικά), 1 αυγό, 1 κουταλάκι αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κουταλιά και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο,
Για γαρνίρισμα: Ντομάτα και ψιλοκομμένο άνηθο.

Εκτέλεση: Καθαρίζετε τις πατάτες, τις τρίβετε στον χοντρό τρίφτη και τις βάζετε τριμμένες σε ένα μπολ με νερό. Στραγγίζετε σε σουρωτήρι και ξεπλένετε να φύγει το πολύ άμυλο. Τυλίγετε με άσπρο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την υγρασία και το πολύ νερό. Προσθέτετε το αλάτι για να τραβήξει ακόμα περισσότερη υγρασία και να δώσει γεύση. Αν θέλετε, τρίβετε, σουρώνετε, στεγνώνετε και προσθέτετε στο μίγμα και ένα ξερό κρεμμύδι. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζετε πάνω ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Χτυπάτε το αβγό σε ένα μπολ μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε το αβγό μέσα στο μίγμα της πατάτας και ανακατεύετε. Όταν το λάδι έχει ζεσταθεί (πρωτού όμως κάψει) ρίχνετε μέσα το μίγμα της πατάτας με το αβγό. Το λάδι είναι έτοιμο όταν ρίξετε μέσα ένα μικρό κομματάκι πατάτα και "τσιρτσιρίσει". Με μία ξύλινη σπάτουλα απλώνετε το μίγμα σε όλο το τηγάνι ώστε να δημιουργηθεί μία στρογγυλή πίτα/ομελέτα στο μέγεθος του τηγανιού. Αφήνετε να μαγειρευτεί 4 με 5 λεπτά από την μία πλευρά. Ρίχνετε από την πάνω μεριά 1 κουταλάκι ελαιόλαδο (σταγόνα σταγόνα για να απλωθεί παντού) και γυρνάτε την ομελέτα από την άλλη. Περιμένετε άλλα 4 λεπτά και η ομελέτα είναι έτοιμη. Σβήνετε το μάτι και αν θέλετε απλώνετε πάνω μερικές λεπτές ροδέλες ντομάτα. Μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Η συνταγή από εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v