10 τέλειες ιδέες για υγιεινά σνακ

Για τις δύσκολες ώρες της λιγούρας, έχουμε δέκα υγιεινότατες λύσεις που δεν θα σε φορτώσουν ούτε με τύψεις ούτε με περιττές θερμίδες.
10 τέλειες ιδέες για υγιεινά σνακ

Είναι εκείνη η δύσκολη ώρα στη δουλειά, ένα δίωρο πριν σχολάσεις, που έχεις φάει ό,τι είχες φέρει να φας κι εύχεσαι να είχες άλλο τόσο, ή λίγο πριν κοιμηθείς, που θέλεις κάτι να τσιμπολογήσεις, και τα πατατάκια στο ντουλάπι σου κλείνουν επικίνδυνα το μάτι. Για τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις έχουμε δέκα προτάσεις που θα χορτάσουν χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία ή τη σιλουέτα σου.

Σάντουιτς με χούμους. Αν ήμασταν μικρά, με κάτι τέτοια θα τρώγαμε πιο εύκολα όσπρια. Δες τη συνταγή (του 5λεπτου) εδώ.

Αυγά με φέτα και σπανάκι. Φτιάχνονται σε 15 λεπτά, είναι πεντανόστιμα και θα σε κρατήσουν χορτασμένο όλη μέρα. Συνταγή εδώ.

Σπιτικές μπάρες δημητριακών, με μέλι και ταχίνι αντί για ζάχαρη. Σούπερ συνταγή εδώ.

Τσιπς λαχανικών με χοντρό αλάτι και γουακαμόλε, γιατί είσαι και γκουρμές –κι έχεις ένα 40λεπτο ελεύθερο το βράδυ, να φτιάξεις μπόλικα και να ‘χεις να παίρνεις στη δουλειά. Συνταγή εδώ.

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα. Δες εδώ πώς θα το κάνεις.

Φρυγανισμένο ψωμί με τυρί κρέμα και ρόδι. Απλούστατο και υπέροχο. Συνταγή εδώ.

Γιαούρτι με καρότο και μήλο. Είναι πεντανόστιμο, φτιάχνεται σε 5 λεπτά, είναι και σούπερ θρεπτικό. Δες τη συνταγή του Άκη.

Κυπριακές ελιοτές. Μην πας στο Google να ψάξεις τι είναι, θα σου πούμε εμείς: Αφράτα αλμυρά muffins με ελιά, κρεμμύδι και πορτοκάλι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Δες τη συνταγή της Αργυρώς.

Ανοιχτό σάντουιτς με σπανάκι, μανιτάρια και αυγό. Γενικώς, τα ανοιχτά σάντουιτς (μία φέτα ψωμί αντί για δύο δηλαδή) είναι πάντα καλή ιδέα. Δες πώς θα φτιάξεις το συγκεκριμένο, εδώ και περισσότερες ιδέες για ανοιχτά σάντουιτς εδώ.

Πικάντικα ψητά ρεβίθια. Βασικά δηλαδή στραγάλια, αλλά με καλύτερη γεύση –και ψημένα από τα χεράκια σου. Συνταγή εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v