Οι μαρινάδες που θα απογειώσουν τα ψητά σου

Οι καλύτερες μαρινάδες για τα πιο ζουμερά και νόστιμα κρέατα στον φούρνο ή στο BBQ.

Μαρινάδα για μοσχάρι

Υλικά: 1/3 φλ. σάλτσα σόγιας, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, 1/3 φλ. χυμό φρέσκου λεμονιού, 1/4 φλ. σάλτσα Worcestershire, 1 1/2 κ.σ. σκόνη σκόρδου 3 κ.σ. αποξηραμένα βασιλικός, 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένα νιφάδες μαϊντανό, 1 κ.γλ. λευκό πιπέρι, 1/4 κ.γλ. σάλτσα καυτερή πιπεριά (προαιρετικά), 1 κ.γλ. αποξηραμένο ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)

Τοποθετούμε τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire, σκόρδο σε σκόνη, βασιλικό, μαϊντανό, και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε την καυτή σάλτσα πιπεριάς και το σκόρδο, αν το επιθυμούμε, και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αναμιχθεί καλά. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο κρέας, καλύπτουμε και αφήνουμε στο ψυγείο.

Τη μαρινάδα βρήκαμε εδώ.

Μαρινάδα για κοτοσουβλάκια και μπριζόλες κοτόπουλου

Υλικά: 2 λεμόνια (τον χυμό τους), 2 κ.σ. μουστάρδα απλή, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,1 1/2 κ.γ. πάπρικα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Τοποθετούμε τα κρεατικά μας σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και την ρίγανη και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό από τα 2 λεμόνια, την μουστάρδα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο. Έπειτα με ένα πινέλο αλείφουμε τα κρεατικά μας και από τις δύο πλευρές κλείνουμε το τάπερ και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Τη μαρινάδα βρήκαμε εδώ.

Spicy BBQ μαρινάδα με μέλι για χοιρινά μπριζολάκια

Υλικά: 200 γρ. κέτσαπ, 230 γρ. ξύδι από λευκό κρασί, 20 γρ. μελάσα, 20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη, 300 γρ. μέλι, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. μπούκοβο, 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, 1 κ.σ. γεμάτη σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου μαρινάρουμε σε ένα τάπερ τα μπριζολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Τη μαρινάδα βρήκαμε εδώ.

Μεξικάνικη μαρινάδα με μπύρα για χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες

Υλικά: 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 5 κ. σ. ελαιόλαδο, 1 κ. γλ. μουστάρδα, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή σε σκόνη, 1 κ.σ. μέλι, 250 ml μπύρα

Εκτέλεση: Σε ένα γυάλινο σκεύος με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το κρέας, κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε στο ψυγείο.

Τη μαρινάδα βρήκαμε από εδώ.


Μαρινάδα για σολομό με πορτοκάλι

Υλικά: 2 πορτοκάλια, (το χυμό και τη φλούδα), 1 λεμόνι, (το χυμό και τη φλούδα), 1/2 φλ. λικέρ της επιλογής μας, 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν, 2 κ.σ. κρασί ''Μαδέρα'', 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κ.σ. κόκκοι μαύρου πιπεριού σπασμένοι, 1 κουταλάκι αλάτι χοντρό, 1/4 φλ. μείγμα φρέσκων βοτάνων (φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανός), 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σολομό και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες.

Τη μαρινάδα βρήκαμε εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v