Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια μπιφτέκια

Από το ζύμωμα ως το ψήσιμο, ιδού δέκα μυστικά για να φτιάξεις το τέλειο μπιφτέκι –που όχι, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.
Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια μπιφτέκια

Συνταγές για μπιφτέκια υπάρχουν πολλές, για να πειραματιστείς και να διαλέξεις ανάλογα με τα προσωπικά σου γούστα. Εμείς εδώ συγκεντρώνουμε τα αγαπημένα μας μυστικά, κόλπα και τεχνικές, σε έναν σύντομο οδηγό για πρωτάρηδες.

Διάλεξε τον σωστό κιμά. Η μοσχαρίσια ελιά είναι το ιδανικότερο κρέας για να πλάσεις νόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια.

Προτίμησε μπαγιάτικο ψωμί, που θα μουλιάσεις σε νερό, αντί για φρυγανιά για το ζύμωμα.

Επένδυσε σε ένα σχαροτήγανο, δεν είναι και τόσο ακριβό (θα βρεις και με 20€) και θα ψήσει τα μπιφτέκια σου πολύ καλύτερα από οτιδήποτε και αν κάνεις στον φούρνο.

Ντομάτα ή όχι ντομάτα; Γούστα είναι αυτά, θα απαντήσουμε –πειραματίσου μέχρι να καταλήξεις τι σου αρέσει περισσότερο. Μια καταπληκτική συνταγή με ντομάτα έχει το Mama365 εδώ και χωρίς ο Άκης Πετρετζίκης εδώ.

Ελάχιστες σταγόνες ξύδι στο μείγμα του κιμά θα κάνουν όλη τη διαφορά του κόσμου. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.

Το Cucina Caruso έχει εδώ μια φανταστική βήμα προς βήμα ανάλυση για να πλάσεις το τέλειο μπιφτέκι. Μεταξύ άλλων, λέει ότι το μόνο που χρειάζεσαι είναι τέσσερα βασικά υλικά: κιμά, κρεμμύδι, ψίχα και μαϊντανό –και προαιρετικά παρμεζάνα.

Αν θέλεις να φτιάξεις μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο, έχε υπ’ όψιν σου ότι οι πατάτες ψήνονται πρώτα μόνες τους για κάτι λιγότερο από μία ώρα, πριν βάλεις τα μπιφτέκια στο ταψί. Δες τη συνταγή της Madame Ginger, εδώ.

Καλή ιδέα είναι να κόψεις το κρεμμύδι στο μούλτι, και όχι στο χέρι, για να το προσθέσεις στο μείγμα του κιμά μαζί με τα υγρά του, που θα μεταφέρουν έξτρα νοστιμιά στον κιμά.

Ξέχνα το αυγό στο οποίο ορκίζονται οι παλιές μαγείρισσες –χρειάζεται σε πιάτα τύπου ρολό κιμά, για να κρατάει το σχήμα του κιμά σταθερό, αλλά στα μπιφτέκια σου το μόνο που θα κάνει είναι να βαρύνει τη γεύση τους και να τα κάνει πιο σφιχτά. Δεν το θες αυτό, το θες;

Αφού ζυμώσεις τον κιμά, σκεπάζεις το μείγμα με μεμβράνη, και το αφήνεις για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο, να ανακατευτούν καλά υλικά και αρώματα μεταξύ τους. Μετά πλάθεις τα μπιφτέκια. Δες και τα μυστικά που έχει συγκεντρώσει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v