Η Τουρκία επανέφερε χθες την απαγόρευση του YouTube, λίγες μόλις ημέρες μετά την άρση της. Η γειτονική χώρα έβαλε εκ νέου ηλεκτρονικό «λουκέτο» στο δημοφιλές video-sharing site, που προβάλλει υλικό, το οποίο ενοχλεί τους Τούρκους ιθύνοντες.
Τι μπορεί να σημαίνει για τον χαρακτήρα μας το να έχουμε 1.000 φίλους στο Facebook; Πόση δύναμη μπορούν να ασκήσουν οι «φίλοι» αυτοί στην ζωή μας; Οι κοινωνικές δομές αλλάζουν και οι ειδικοί παρατηρούν και σχολιάζουν.
Κρυώσατε ή κολλήσατε γρίπη; Πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει αυτό; Να πάρετε ή να μην πάρετε φάρμακα; Αφήστε τις εικασίες και ακούστε τους ειδικούς για το συχνότερο μεταδοτικό νόσημα της εποχής.
«Υπονοείς ότι είμαι τρελός;» -απαντούν συγχυσμένοι οι περισσότεροι όταν τους προταθεί να πάνε στον ψυχολόγο. Γιατί η αναζήτηση ψυχολογικής βοήθειας αποτελεί ταμπού και με ποιους τρόπους θα το ξεπεράσουμε; Πέντε ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές απαντούν.
Χίλια ευρώ για τον καλύτερο υπναρά, διεθνής δόξα για τον πιο ατζαμή χορευτή και ανάμικτες αντιδράσεις για την πιο δεινή παρτενέρ στο… φανταστικό σεξ. Η εβδομάδα ξεκινά με τρελούς διαγωνισμούς και ακόμη πιο τρελούς διαγωνιζόμενους.
Ύψη, σκοτεινά μέρη, σιχαμερά ζωύφια, κλειστοί χώροι… Για πολλούς και μόνο η σκέψη αυτών των καταστάσεων ισοδυναμεί με εφιάλτη. Το in2life μπαίνει στα άδυτα του μυαλού και ρωτά τους ειδικούς για τις συνηθέστερες φοβίες και την αντιμετώπισή τους.
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι σαγιονάρες, τα smart phones και… το τυρί μπορούν να μας προκαλέσουν ανεξήγητους και συχνά επίμονους πόνους στο σώμα και το κεφάλι. Οι ειδικοί προσθέτουν άλλες δεκαπέντε αιτίες πόνου και προτείνουν λύσεις.
Στροφή στην «σφιχτή» ηθική ετοιμάζει για την πόλη του ο δήμαρχος της Castellammare di Stabia, ιταλικού θέρετρου, απειλώντας με πρόστιμα όσες γυναίκες κυκλοφορούν με μίνι φούστες και χαμηλοκάβαλα τζιν.
«Ο πρώην μου δεν θα το έκανε ποτέ αυτό». Εκεί που όλα ήταν φυσιολογικά, συνηθισμένα και ευχάριστα με τον σύντροφό σου, ανοίγεις το στόμα σου και εκσφενδονίζεις την παραπάνω ρουκέτα. Γιατί;
Η κοινωνία, για πολλούς, είναι άδικη. Το ίδιο θα μπορούσαν να ισχυριστούν όσοι δεν βρίσκονται στο κλαμπ των παντρεμένων, καθώς τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι τελευταίοι είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση με αυτά των αδικημένων singles.