Οι ειδήσεις που μας συγκίνησαν το 2017

Δώδεκα συγκινητικοί αστερίσκοι στις σελίδες της δύσκολης χρονιάς που φεύγει και, εκτός από τις δυσάρεστες στιγμές της, μας χάρισε και κάποιες άκρως συγκινητικές.
Οι ειδήσεις που μας συγκίνησαν το 2017
Το γράμμα του μικρού Αλέξη στον Άι Βασίλη
«Ήμουν καλό παιδί. Θέλω να μου φέρεις για φέτος πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μαμά μου, δεν έχει δουλειά, κι αν θέλεις να μου φέρεις ένα παιχνίδι για τον άρρωστο αδερφό μου», έγραψε ο μικρός Αλέξης στον Άι Βασίλη και το ελληνικό διαδίκτυο δάκρυσε.

Το λαμπραντόρ που έσωσε το φιλαράκι του
Η στιγμή που ένα λαμπραντόρ σώζει στο παρά πέντε το τετράποδο φιλαράκι του, που έχει παρασυρθεί από το ρεύμα του ποταμού είναι γεμάτη σασπένς αλλά και… ανθρωπιά.

Ο πυροσβέστης που έσωσε πουλάκια μέσα από τις φλόγες
Το καλοκαίρι, οι πυρκαγιές του Καλάμου Αττικής συντάραξαν την κοινή γνώμη, αλλά συγκινητική ήταν η προσπάθεια των πυροσβεστών, ορισμένοι από τους οποίους υπερέβαλλαν εαυτό: Όπως αυτός ο πυροσβέστης που δε δίστασε να σώσει πουλάκια που είχαν παγιδευτεί στη βάση πεύκου που καιγόταν.


(φωτο: Στέλιος Χαμπάκης)

Η ελαφίνα της Πάρνηθας που σώθηκε από πυροβολισμό
Υπάρχουν ασυνείδητοι που πυροβολούν ως και τα όμορφα ελαφάκια της Πάρνηθας. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και οι άνθρωποι που σπεύδουν να διορθώσουν το έγκλημα. Μπράβο στον σύλλογο Anima που διέσωσε το άγριο ζώο…

Η βοήθεια στη Μάνδρα
Μετά από μια φυσική καταστροφή, οι πολιτικοί θα σπεύσουν σε ένα πινγκ πονγκ ευθυνών και κατηγοριών. Αλλά οι πολίτες θα σπεύσουν να αποδείξουν ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά, όπως έγινε με την βοήθεια που έφτασε στην Μάνδρα μετά τις πλημμύρες.

Το χαμόγελο του Αμίρ
Το σχολείο αποφάσισε να μην κρατήσει ο Αμίρ τη σημαία στην φετινή παρέλαση, παρ’ ότι το όνομά του προέκυψε από την κλήρωση. Κάποιοι μάλιστα φρόντισαν να κάνουν πιο σαφές στην οικογένειά του ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα, σπάζοντας με πέτρες τα παράθυρα του σπιτιού του. Αλλά το χαμόγελο του Αμίρ αποδεικνύει ότι η ελπίδα και η αθωότητα δεν έχουν χαθεί.



Χιλιάδες γυναίκες αντιδρούν στη σεξουαλική παρενόχληση
Το #metoo ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα hashtags της χρονιάς και χιλιάδες γυναίκες πείστηκαν να ανοίξουν την καρδιά τους και να αποκαλύψουν τις «πληγές» του παρελθόντος τους, για την σεξουαλική παρενόχληση που έχουν υποστεί.

Η υπέροχη διαφήμιση με το παιδάκι που δεν έχει να φάει
Προσπαθήστε να μη δακρύσετε με αυτή τη νορβηγική διαφήμιση, η οποία αποδεικνύει ότι «οι λύσεις υπάρχουν και είναι μπροστά μας». Ακόμα και για να λυθεί το πρόβλημα της πείνας.

Το μαγικό χαλί της αλληλεγγύης στη Μυτιλήνη
Στην καρδιά της Μυτιλήνης, πρόσφυγες, εθελοντές και καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα ψηφιδωτό μαγικό χαλί που κοσμεί το δημοτικό θέατρο σαν σύμβολο ενότητας. Παρά τις προσπάθειες κάποιων να αποδείξουν το αντίθετο, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι ο Ξένιος Δίας δεν είναι μόνο μύθος.

Ο Παραολυμπιονίκης που χάρισε το μετάλλιό του
Ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης αποφάσισε να διαθέσει το χάλκινο μετάλλιό του ώστε να αγοραστεί αμαξίδιο για μια μικρή μαθήτρια που το έχει άμεση ανάγκη. Το μετάλλιό του δόθηκε προς πλειστηριασμό σε φιλανθρωπικό μπαζάρ της Θεσσαλονίκης.



Η Ελλάδα συγκεντρώνει χρήματα για τη μικρή Νεφέλη
Μετά την έκκληση των γονιών και του Ιατρικού Συλλόγου, συγκεντρώθηκαν χρήματα για την μεταφορά και θεραπεία της 10χρονης Νεφέλης, ενός κοριτσιού που πάσχει από σάρκωμα – άλλη μια απόδειξη ότι… ο καθένας με την συνεισφορά του, κι όλοι μαζί με την αλληλεγγύη, μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις.

Η τελευταία αγκαλιά του χιμπατζή με τον παλιόφιλό του
Ο γηραιότερος χιμπατζής της Ευρώπης είναι έτοιμος να αφήσει την τελευταία του πνοή, όταν έρχεται να τον αποχαιρετίσει ο άνθρωπος που τον φρόντιζε για χρόνια. Και τότε, το ζώο με τα τελευταία αποθέματα ενέργειάς του, απλώνει το χέρι του για να τον αγκαλιάσει…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v