Το πρώτο θαύμα για την μικρή Νεφέλη έγινε!

Μετά την έκκληση των γονιών και του Ιατρικού Συλλόγου, συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την μεταφορά και θεραπεία της μικρής Νεφέλης που πάσχει από σάρκωμα.
Το πρώτο θαύμα για την μικρή Νεφέλη έγινε!
Η έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου και των γονιών της μικρής Νεφέλης που πάσχει από σάρκωμα Ewing για την οικονομική ενίσχυση και την μεταφορά της σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό για θεραπεία, απέδωσε καρπούς.

Η 10χρονη Νεφέλη διαγνώστηκε τον Ιούλιο με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στην κνήμη της και χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δυστυχώς, το ποσό δεν καλύπτεται από το ασφαλιστικό σύστημα, κι έτσι η μητέρα της μικρής, Βενετία Κρόμπα, απηύθυνε έκκληση μέσω social media αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για οικονομική συνεισφορά από οποιονδήποτε μπορεί, ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για την μεταφορά και θεραπεία της Νεφέλης στο Rizzoli Ortopedico Istituto της Μπολόνια.

Μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες, τα καλά νέα έφτασαν: Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και συγκινητική. «Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του ΙΣΑ και συμμετείχαν στην προσπάθεια να στηρίξουμε τη Νεφέλη στη μάχη που δίνει για τη ζωή της. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο πρόσφεραν από το υστέρημά τους, για να βοηθήσουν ένα παιδί που δίνει μάχη για τη ζωή του. Αυτό αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός όσο και εάν έχει δοκιμαστεί από την οικονομική κρίση συνεχίζει να έχει ανθρωπιά και να δείχνει αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αυτό φαίνεται και στις δράσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στη Νεφέλη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v