Ένα "μαγικό χαλί" στη Μυτιλήνη

Στην καρδιά της Μυτιλήνης, πρόσφυγες, εθελοντές και καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα ψηφιδωτό μαγικό χαλί που κοσμεί το δημοτικό θέατρο σαν σύμβολο ενότητας.
Ένα μαγικό χαλί στη Μυτιλήνη
Καλλιτέχνες μαζί με πρόσφυγες εθελοντές ολοκλήρωσαν ένα έργο τέχνης-σύμβολο ενότητας και μνήμης, ένα «μαγικό χαλί» που θα κοσμεί πλέον το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Πρόκειται για μεγάλο περίτεχνο ψηφιδωτό που υλοποιήθηκε από την ψηφιδογράφο Καλλιόπη Καλαϊτζίδου και τη διάσημη γαλλίδα ψηφιδογράφο Valerie Nikoladze, μαζί με μια ομάδα δέκα εθελοντών από διαφορετικές χώρες και σαράντα πρόσφυγες από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Το «μαγικό χαλί» κοσμεί πλέον τον εξωτερικό τοίχο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης από τη μεριά της πλατείας Κυπρίων Πατριωτών και αποτελεί «αντίδωρο» εθελοντών και προσφύγων, που θέλησαν να αφήσουν στην καρδιά της πόλης το αποτύπωμά τους.

Κάθε ψηφίδα του έργου αντιπροσωπεύει τον πολιτισμό καθενός από τους συμμετέχοντες αλλά και της ίδιας της Λέσβου. Τη δημιουργία του «μαγικού χαλιού» υποστήριξε ο δήμος Λέσβου και χρηματοδότησε ο Ελβετικός Σταυρός, το Esprit Mosaique και η Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ.



Πηγή 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v