11 λόγοι που ανυπομονούμε για το καλοκαίρι

«Καυτές» συναυλίες, ενδιαφέροντα φεστιβάλ, ποδοσφαιρικές φιέστες, ταξίδια, θερινά σινεμά: Δείτε τους καλύτερους λόγους να πανηγυρίσετε που έφτασε το φετινό καλοκαίρι.
11 λόγοι που ανυπομονούμε για το καλοκαίρι
Η προοπτική του μακροβουτιού σε κάποια παραλία, θα συμφωνήσετε πως αποτελεί από μόνη της επαρκή λόγο να πανηγυρίσουμε που έφτασε το καλοκαίρι. Ευτυχώς, όμως, το 2014 μας δίνει αρκετές ακόμη αφορμές να χαμογελάσουμε, βλέποντας το ημερολόγιό μας να επιταχύνει επικίνδυνα προς τους τρεις συναπτούς μήνες που ξεκινούν από φωνήεντα. Συγκεντρώνουμε παρακάτω τα φεστιβάλ, τις συναυλίες, τις απολαυστικές καλοκαιρινές ιεροτελεστίες και τις διοργανώσεις που θα φροντίσουν να έχουμε ένα εντατικό θερινό πρόγραμμα.

*Οι συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ
Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ετοιμαστείτε για μια παρέλαση ονομάτων, γνωστών και αγνώστων, καταξιωμένων και ανερχόμενων, παλιών και νέων αγαπημένων: Οι Thievery Corporation έρχονται στις 17 Ιουνίου, οι Simple Minds και ο Boy George στις 20 Ιουνίου, ο Bob Dylan στις 22 Ιουνίου, δεκάδες εναλλακτικά ονόματα στο Plissken Festival στις 6 του ίδιου μήνα, και λίγο αργότερα, στην καρδιά του καλοκαιριού, οι Editors, White Lies, Eric Burdon, Calexico (Rockwave), James, Placebo και στο τέλος του καλοκαιριού, στις 19 Σεπτεμβρίου, η Lady Gaga. Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες εδώ

*Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Συνεχίζει ακάθεκτο για άλλη μια χρονιά, παρά την συνεχή παρασκηνιακή μουρμούρα που το συνοδεύει τα τελευταία έτη και μας έχει νέα: Συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 27 εγχώριες παραγωγές, μεγάλα ονόματα όπως Ισαμπέλα Ροσελίνι και Φιόνα Σω, αλλά και Έκτορα Λυγίζο και Δημήτρη Καρατζά, έμφαση στην σύγχρονη ελληνική μουσική και ένα ενδιαφέρον εικαστικό πρόγραμμα

*Το Μουντιάλ
Δεν ξέρουμε αν θα ξαναζήσουμε στιγμές που μας έκαναν να βγούμε στους δρόμους πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, αλλά σίγουρα για ένα μήνα θα χορτάσουμε ποδοσφαιρικό θέαμα, αφού ήρθε η ώρα του Μουντιάλ. Από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου, οι μεγαλύτερες δυνάμεις του ποδοσφαιρικού σύμπαντος συναντιούνται στην Βραζιλία για την απόλυτη φιέστα της στρογγυλής θεάς, και ανάμεσά τους θα βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδος, που ξεκινά τους αγώνες της στον τρίτο όμιλο στις 14 του Ιουνίου, κόντρα στην Κολομβία.

*Η Πανσέληνος του Αυγούστου
Η ωραιότερη «φεγγαράδα» της χρονιάς είναι παραδοσιακά τον Αύγουστο, και το φετινό ολόγιομο φεγγάρι θα εμφανιστεί ένα κυριακάτικο βράδυ, ιδανική αφορμή για να ονειρευτούμε από τώρα την βόλτα μας εκείνη την Κυριακή στην Ακρόπολη. Σημειώστε την ημερομηνία: Κυριακή 10 Αυγούστου.

*Το τριήμερο του 15αύγουστου
Κι αν εκείνη η εβδομάδα της Πανσελήνου μας κάνει δώρο το ωραιότερο φεγγάρι του έτους, η αμέσως επόμενη μας έχει ακόμη καλύτερο «μπαξίσι»: Ο Δεκαπενταύγουστος φέτος πέφτει Παρασκευή, δίνοντας την ευκαιρία ακόμη και σε όσους δεν έχουν άδεια εκείνες τις ημέρες να διοργανώσουν ένα απολαυστικό τριήμερο στην καρδιά του καλοκαιριού.

*Θα έχουμε περισσότερη… παρέα
Στους 18,5 εκατομμύρια τουρίστες αναμένεται η φετινή προσέλευση στα ελληνικά εδάφη αυτό το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει, όχι μόνο αρκετά δισεκατομμύρια εσόδων για τις εγχώριες επιχειρήσεις, αλλά και… τριπλασιασμό του πληθυσμού. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει περισσότερη ζωή από την Αθήνα μέχρι και τα νησιά, περισσότεροι λόγοι να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, περισσότερες καλοκαιρινές γνωριμίες και διεθνείς έρωτες.

*Τα θερινά σινεμά και οι καλοκαιρινές ταινίες
Οι πρώτες θερινές αίθουσες ξεσκόνισαν ήδη τις πάνινες καρεκλίτσες τους και άρχισαν τις προβολές. Από τις αρχές Ιουνίου, όμως, σύσσωμο το θερινό «ρόστερ» της Αθήνας και όλης της χώρας θα μας περιμένει για νύχτες έβδομης τέχνης κάτω από τα αστέρια, ενώ πέρα από τις νοσταλγικές επανεκδόσεις στις οποίες θα υποκύψουμε και αυτό το καλοκαίρι, δεν είναι λίγες και οι νέες πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες, όπως: Η «Maleficent» με την Angelina Jolie να υποδύεται την πιο «Κακιά» της Disney, το «Yves Saint Laurent», βιογραφία του γνωστού μόδιστρου, το sequel του «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας» για μικρά και μεγάλα παιδιά, τα «Δύο Πρόσωπα του Γενάρη», ταινία γυρισμένη σε Αθήνα και Κρήτη, το εφετζίδικο «Transformers: Η εποχή του αφανισμού», το comeback του Kevin Costner με το «3 days to kill» και το «Dawn of the planet of the apes» με τον Gary Oldman.

*Τα beach parties
Η διασκέδαση μεταφέρεται από το κέντρο της πόλης στις παραλίες της Αττικής, και το έναυσμα δίνεται με ένα μεγάλο beach party στο Bolivar στον Άλιμο, το οποίο υποδέχεται το θερινό ηλιοστάσιο με ένα μεγάλο Beach House Festival στις 20 Ιουνίου, με καλεσμένους γνωστούς έλληνες και ξένους DJs, τα sets των οποίων θα συνοδευτούν από μεγαλειώδες visual show. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα «αμμουδερά» events στο in2life. Ή δείτε εδώ πώς θα οργανώσετε εύκολα το δικό σας.

*Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις
Δυστυχώς, οι «ενδιάμεσες» εκπτώσεις που πρωτοθεσπίστηκαν φέτος στην Ελλάδα δεν «έπιασαν». Οι προσφορές και οι πραγματικές εκπτώσεις το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου ήταν μηδαμινές, γι’ αυτό και ποντάρουμε στον Ιούλιο και τον Αύγουστο για την ανανέωση της γκαρνταρόμπας και τα απαραίτητα ψώνια σε gadgets, έχοντας μεγάλες εκπτωτικές προσδοκίες από τους καταστηματάρχες.

*Τα θαλασσινά φεστιβάλ
Από το Up των Κουφονησίων μέχρι το Sani της Χαλκιδικής, και από το River Party στο Νεστόριο μέχρι τα ικαριώτικα γλέντια και τα αυγουστιάτικα πανηγύρια σε κάθε ελληνικό νησί, ένα μικρό «σύμπαν» μουσικής, χορού και couleur local πλημμυρίζει το καλοκαίρι μας σε οποιοδήποτε νησί ή παραθαλάσσιο μέρος κι αν βρεθούμε.

*Οι διακοπές μας
Ναι, πλησιάζουν. Ακόμη κι αν είναι για ελάχιστες ημέρες λόγω αφραγκίας, ακόμη κι αν είναι σε εξοχικά φίλων, ακόμη κι αν είναι στην πόλη, με σύντομες αποδράσεις σε κοντινές παραλίες, το ζήτημα είναι να ξεφύγουμε από την ρουτίνα του χειμώνα, να γεμίσουμε μπαταρίες μακριά από την δουλειά ή τις καθημερινές υποχρεώσεις, να χορτάσουμε ήλιο, φύση και… καρπούζι. Καλό μας καλοκαίρι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v