Μπαρ για… έξω: 5 στέκια «καλοκαιρινά»

Πέντε μπαρ απλώνουν τα τραπεζάκια τους κάτω από τον αττικό ουρανό, και μας περιμένουν για τα πρώτα καλοκαιρινά μας κοκτέιλ.
Μπαρ για… έξω: 5 στέκια «καλοκαιρινά»
από τη συντακτική ομάδα του in2life

Η απόλυτα αθηναϊκή συνήθεια των μπαρ που… επεκτείνονται προς τα έξω –σε αυλές, πεζοδρόμια ή πλατείες μπροστά τους– είτε με τραπεζάκια είτε απλώς με θαμώνες που απολαμβάνουν το ποτό τους στα όρθια είναι αυτή που μας λείπει από τα βράδια κάθε χειμώνα. Γι’ αυτό και κάθε Μάιο είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με ένα ελαφρύ μπουφανάκι, προκειμένου να πιούμε το πρώτο ποτό της χρονιάς κάτω από τα αστέρια –που μπορεί τα φώτα της πόλης να τα κρύβουν, αυτά όμως είναι πάντα εκεί κι ας μην τα βλέπουμε. Πού θα το κάνουμε αυτό; Στα πέντε αγαπημένα μπαράκια που ακολουθούν.

Use
Πλατεία Καρύτση 5, τηλ.: 210 3235993

Ένα από τα στέκια που… επιμένουν στην Πλατεία Καρύτση, το Use μετρά επτά ολόκληρα χρόνια στο πόστο του, στην πάνω δεξιά γωνία της πλατείας. Τα τραπεζάκια που απλώνει έξω βρίσκονται στην ιδανική γωνία για να εποπτεύουμε την κίνηση σε όλη την πλατεία, ενώ το μουσικό του φάσμα δεν έχει αγκυλώσεις και κινείται από funky, soul και μαύρες μουσικές μέχρι indie, rock και hip hop, ανάλογα τη μέρα και τη διάθεση. Συχνά-πυκνά φιλοξενεί και ενδιαφέροντα live. Τα καθαρά του ποτά κοστίζουν 6€ έκαστο. 

Κόκκινη Σβούρα 
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 211 0125454

Όσο ωραία μας φαίνεται η χουχουλιάρικη ατμόσφαιρά της στον ζεστό εσωτερικό της χώρο τον χειμώνα, άλλο τόσο μας αρέσει η «μυστική» της αυλή με το που καταφθάνει η Άνοιξη. Η Κόκκινη Σβούρα απλώνει σιδερένιες καρεκλίτσες, ξύλινες μπάρες και custom made έπιπλα στην arty αυλή μιας παλιάς μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι, και μας κάνει να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας, με χαλαρή ατμόσφαιρα, κοκτέιλ που βαδίζουν εκτός πεπατημένης και μουσικές που κινούνται στο φάσμα της τζαζ και του indie. 

Μπλε Παπαγάλος 
Λεωνίδου 31, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ: 211 0121099

Σαν να πρόκειται για την ευρύχωρη βεράντα του εξοχικού σας, η ξύλινη εξέδρα του Μπλε Παπαγάλου στο Μεταξουργείο μας μεταφέρει από το vintage κλίμα του cozy χώρου του στην «υπαίθρια», καλοκαιρινή διάθεση της πλατείας, όπου απολαμβάνουμε καθαρά και γενναιόδωρα ποτά στην τιμή των 6€ ή κρασί στα 3,50€, και μόνο για αυτό το Σάββατο 17/5 τις μουσικές του Στέλιου Ιερόπουλου που θα αναλάβει τα decks από τις 21.30 για να μας χαρίσει νότες, από τα αγαπημένα swing/jazz μονοπάτια του Μπλε Παπαγάλου που ευνοούν τους αυτοσχέδιους χορούς μέχρι εναλλακτικές επιλογές για κάθε μουσικό γούστο.

The Bar Project
Ηρακλειδών 52, Θησείο, τηλ.: 210 3411185

To αγαπημένο στέκι του πεζοδρόμου της Ηρακλειδών σερβίρει στα εξωτερικά του τραπεζάκια πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ, που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τα φρεσκότερα υλικά, και παίζει ωραίες funk μουσικές, φιλοξενώντας συχνά πυκνά live, ακόμα και ολόκληρα φεστιβάλ. Στα του μενού, τώρα, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλά καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (δικά μας αγαπημένα τα Di Roberto, με μαστίχα, prosecco και δεντρολίβανο και Manda Rum, με cachaca, ρούμι, μαρμελάδα μανταρίνι, ζάχαρη και βασιλικό), νοστιμότατα πιάτα ημέρας και χορταστικά finger food. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-8€, ενώ για να τσιμπολογήσετε θα υπολογίσετε περί τα 10€ το άτομο –ή λιγότερα αν περιοριστείτε στο finger food.

Banana
Aρδηττού 1, τηλ: 698 100 9190

On the Road, Bobayo, Banana Moon, πόσα ονόματα έχει αλλάξει αυτό το καλοκαιρινό μπαράκι στη λωρίδα της Αρδηττού, όμως το concept του παραμένει ίδιο. Νησιώτικη ατμόσφαιρα με το λευκό να κυριαρχεί σε κάθε πτυχή του μαγαζιού, λαχταριστά cocktails, νεαρόκοσμος κατά κύριο λόγο, ξεσηκωτικές μουσικές και ξεφάντωμα μέχρι το πρωί με mainstream μουσικές από τον βετεράνο DJ Γιάννη Ντατσόπουλο. Τα cocktails κοστίζουν από 8-10€, ενώ στο μενού του μαγαζιού αναμένεται να προστεθούν και διάφορα λαχταριστά finger food.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v