Συναυλίες 2014: Ένα μεγάλο μουσικό καλοκαίρι

Ο Bob Dylan, η Lady Gaga, οι Thievery Corporation, οι Kasabian και όλοι όσους θα ακούσουμε live αυτό το συναυλιακό καλοκαίρι στην Αθήνα.
Συναυλίες 2014: Ένα μεγάλο μουσικό καλοκαίρι
του Γιώργου Κόκουβα

Το καλοκαίρι φέτος αναμένεται καυτό, όχι μόνο λόγω θερμοκρασιών, αλλά και εξαιτίας μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής παγκοσμίως που ανακοίνωσαν ότι καταφθάνουν για συναυλίες-φωτιά από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Από τον Bob Dylan ως τη Lady Gaga και από τους Thievery Corporation μέχρι – αν επαληθευθούν οι έντονες φήμες- τους Rolling Stones και τον Bruce Springsteen, δείτε ποια ονόματα θα φιγουράρουν στα αθηναϊκά φεστιβάλ και τις μεμονωμένες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού.

Pink Martini
Πού και πότε
: Στο Γκάζι Live στις 17 Μαΐου

Πριν καλά-καλά μπει το καλοκαίρι, οι κοσμοπολίτες Pink Martini έρχονται με τον πολυσυλλεκτικό αέρα από τη γαλλική Ριβιέρα και τα νεοϋορκέζικα καμπαρέ για να μας θυμίσουν τα lounge-jazz διαμαντάκια τους και να μας μαγέψουν με την ιδιαίτερη φωνή της Τσάινα Φορμπς. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 30€. 

Plisskën Festival 
Πού και πότε
: Στον Ελληνικό Κόσμο στις 6 και 7 Ιουνίου
Το οριστικό του lineup ανακοίνωσε το φεστιβάλ Plisskën για αυτό το καλοκαίρι, που περιλαμβάνει δεκάδες εναλλακτικά ονόματα, με ένα πολυσυλλεκτικό δυναμικό μίγμα αποτελούμενο από τους (πάρτε βαθιά ανάσα): Black Lips, Fuck Buttons, 65daysofstatic, Damien Jurado, Girls Against Boys, Fink, The Soft Moon, No Age, Dirty Beaches, Cooly G, Nadia Ksaiba, Nightmare Air, beGun, D/R/U/G/S, Eagles For Hands, Crocodiles, Lifelike και Seams, Mount Kimbie, Wild Beasts, Vitalic, Wooden Shjips, Suuns, Shackleton, Nightmares on Wax, Deadbeat, Imam Baildi Soundsystem, Say Lou Lou, Dub Pistols, Djuma Soundsystem, Son Lux, Raketkanon, Saint Pepsi, Tijuana Panthers, Ghost Culture, Mickey Lightfoot, Kyoka, Plastic Flowers, Bombing The Avenue, Pad Trio, A Victim of Society, The Noise Figures. Τα ημερήσια εισιτήρια στοιχίζουν 30€ και τα εισιτήρια διημέρου 50€.

Thievery Corporation
Πού και πότε
: Στην Πλατεία Νερού στις 17 Ιουνίου

Με αφορμή το νέο τους άλμπουμ, «Saudade», το φοβερό δίδυμο των Eric Hilton και Rob Garza ετοίμασαν μια δυνατή περιοδεία, που χάρη στην αγάπη την οποία λαμβάνουν από το ελληνικό κοινό, θα έχει δύο στάσεις στην χώρα μας: Στις 17 Ιουνίου θα βιώσουμε την performance-εμπειρία των Thievery Coropration στην Αθήνα (πλατεία Νερού, Ολυμπιακός πόλος Φαλήρου) και την αμέσως επόμενη ημέρα στη Θεσσαλονίκη. Η προπώληση ξεκίνησε από τα 25€.

En Lefko Festival: Simple Minds και Boy George στην Τεχνόπολη 
Πού και πότε
: 20-21 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Μία ζωντανή αναδρομή της μουσικής καριέρας των Simple Minds θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Ιούνιο, καθώς το 35χρονο συγκρότημα καταφθάνει στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της περιοδείας του «Greatest Hits Live tour». Στην ίδια σκηνή, στο πλαίσιο του EnLekfo Festival, θα βρεθούν εκείνη τη βραδιά οι Karuan and Band, Mike Simonetti, Bottin και Egg Hell. Την αμέσως επόμενη ημέρα, 21 Ιουνίου, την σκηνή αναλαμβάνει ο Boy George, που θα πλαισιωθεί από τους Gramatik, Nick Waterhouse, Aeroplane, Alex Gopher και άλλα ονόματα που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Τα ημερήσια εισιτήρια ξεκινούν από 28€ και τα εισιτήρια για το διήμερο από 55€. 

Bob Dylan
Πού και πότε
: Στο Terra Vibe Park στις 22 Ιουνίου

Ο ζωντανός θρύλος της ροκ επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα, για δύο συναυλίες (μία βραδιά πριν την αθηναϊκή συναυλία, ο Dylan θα σείσει το λιμάνι της Θεσαλονίκης). Στις ερμηνείες που αναμένουμε να απολαύσουμε συμπεριλαμβάνονται κομμάτια από το τελευταίο του άλμπουμ «Tempest» αλλά και πολλά από τα αριστουργήματα των παλαιότερων δίσκων του, που συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 33€.  

Ejekt Festival 
Πού και πότε
: Στις 25 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού

Δύο χρόνια μετά την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα, που δικαίως θεωρήθηκε η εμφάνιση της χρονιάς, οι Kasabian επιστρέφουν στο Φάληρο για να τιμήσουν τα δέκατα γενέθλια τα δικά τους, αλλά και του Ejekt Festival. Οι Βρετανοί θα παρουσιάσουν μάλιστα στο αθηναϊκό κοινό και τα κομμάτια του ολοκαίνουριου δίσκου τους. Την ίδια ημέρα, στο φεστιβάλ θα εμφανιστούν και άλλα μεγάλα ονόματα της indie σκηνής και όχι μόνο: Οι Editors, White Lies, Darkside και Paul Kalkbrenner. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά από τα 33€. 

Rockwave Festival 
Πού και πότε: Στο Terra Vibe Park στις 11-12 Ιουλίου
Ακόμη κλειστά κρατά τα περισσότερα χαρτιά του το φετινό Rockwave που θα καταλάβει το Terra Vibe της Μαλακάσας τον Ιούλιο, αλλά έχουμε πάρει μια πρόγευση με τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν. Έχουμε και λέμε: Eric Burdon την πρώτη ημέρα και Calexico και Woodkid την δεύτερη. Η προπώληση και οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

James
Πού και πότε: Στο Θέατρο Βράχων στις 15 Ιουλίου

Άλλη μία μπάντα με αμοιβαία… αδυναμία με το ελληνικό κοινό, οι James επιστρέφουν για μία εμφάνιση στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, με αφορμή την περιοδεία για το ολοκαίνουριο άλμπουμ τους «La Petite Mort» που θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου. Το πρώτο single του δίσκου, «Frozen Britain» παίζει ήδη δυνατά στα ραδιοφωνικά airplay. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά από την τιμή των 30€.

Placebo
Πού και πότε: Στο ΣΕΦ στις 8 Αυγούστου

Ένα από τα αγαπημένα μουσικά συγκροτήματα στη χώρα μας, οι Placebo επιστρέφουν στην Αθήνα για μια καλοκαιρινή συναυλία στον τελευταίο όροφο του Σταδίου για ροκιές… με θέα θάλασσα, γιορτάζοντας έτσι μαζί με τους έλληνες φίλους τους τα 20 χρόνια από την γέννηση της μπάντας. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 33€. 

Lady Gaga
Πού και πότε
: ΟΑΚΑ στις 19 Σεπτεμβρίου

Με εκατομμύρια πωλήσεις και το τελευταίο, αμφιλεγόμενο άλμπουμ ARTPOP στις αποσκευές της, η αμερικανίδα που τάραξε τα νερά της μουσικής βιομηχανίας την τελευταία πενταετία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της περιοδείας της «Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP Ball». Με πρωτοποριακό σκηνικό και ημιδιάφανους διαδρόμους κάτω από τους οποίους θα μπορεί να κυκλοφορεί το κοινό κατά την διάρκεια της συναυλίας, η εμφάνιση της Gaga έχει προγραμματιστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 38,50€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v