Θα σε δω στο app: 5 εφαρμογές για γνωριμίες

Θέλετε να «ψαχτείτε» διαδικτυακά, αλλά το Facebook σας περιορίζει; Δείτε πέντε εφαρμογές αποκλειστικά για γνωριμίες και… ό,τι ήθελε προκύψει.
Θα σε δω στο app: 5 εφαρμογές για γνωριμίες
Ναι, μπορεί το Διαδίκτυο να μας απομονώνει υπό την έννοια ότι «δεν φλερτάρουν πλέον τα παιδιά όπως παλιά», όμως οφείλουμε να του βγάλουμε το καπέλο για το γεγονός ότι έχει καταφέρει να συνδέσει και να φέρει κοντά εκατομμύρια κόσμου. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις φίλων ή γνωστών μας οι οποίοι «είχαν τα τυχερά τους» μέσω ενός social network, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η συνεύρεση ήταν για «μια νύχτα μόνο». Αρκετός κόσμος γνωρίστηκε και ερωτεύθηκε μέσω διαδικτύου και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κατακριτέο.

Αν λοιπόν θέλετε να γνωρίσετε άτομα – ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος – τα οποία έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και προτιμήσεις με εσάς, το Facebook είναι μεν μια καλή εναλλακτική, όμως υστερεί σε αρκετά σημεία συγκριτικά με ένα «καθαρόαιμο» dating app.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε την αφρόκρεμα των εφαρμογών για γνωριμίες, για όσους θέλουν να φλερτάρουν, να γνωρίσουν άτομα διαφορετικού ή ίδιου φύλου και... ό,τι ήθελε προκύψει.

Tinder

Mε 600 εκατομμύρια χρήστες ανά την υφήλιο και μέσο όρο 6 εκατομμύρια ηλεκτρονικά «ταιριάσματα» προφίλ ημερησίως, το Tinder είναι από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών. Η χρήση του εξαιρετικά απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε προφίλ – ή να συνδεθείτε με το προφίλ σας στο Facebook – να ανεβάσετε μερικές φωτογραφίες, και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η εφαρμογή. Στην οθόνη σας θα εμφανιστούν άνδρες (ή γυναίκες) από την κοντινή σας περίμετρο και θα σας ζητηθεί να τους πατήσετε like αν σας αρέσουν ή Χ αν όχι. Αν κάποιος από αυτούς στους οποίους πατήσατε like απαντήσει και αυτός με like τότε μπορείτε να κάνετε chat μαζί του/της και… ό,τι ήθελε προκύψει.

Κατεβάστε το από εδώ για iphone και εδώ για Android

Badoo – Blendr

Δύο ξεχωριστά δίκτυα γνωριμιών ένωσαν την βάση δεδομένων τους διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις επιλογές του χρήστη για γνωριμίες. Φωτογραφίες σε πρώτο πλάνο, ενημέρωση για το ποιοι είναι κοντά σας και ποιοι από αυτούς είναι online, αλλά και εύκολη επικοινωνία με τα άτομα της αρεσκείας σας είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των δύο αυτών δικτύων, στα οποία δεν χρειάζεται να είστε απαραίτητα «φίλος» με κάποιον για να δείτε το προφίλ του/της και τις φωτογραφίες του και να πιάσετε… κουβέντα.

Κατεβάστε το Badoo από εδώ και το Blendr από εδώ

Zoosk

Ακόμα ένα εξαιρετικά απλό και εύκολο στη χρήση app με μεγάλη βάση δεδομένων για να διαλέξετε ποιος/α σας ταιριάζει. Κάνετε εγγραφή, εισάγετε κάποια βασικά στοιχεία για εσάς όπως φύλο, ηλικία, ύψος, ζώδιο, προτιμήσεις, ανεβάζετε μια φωτογραφία για το προφίλ σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το κυνήγι. Η εφαρμογή μετά αναλαμβάνει να βρει αυτόματα το «ταίρι» σας με βάση την περιοχή και τις προτιμήσεις που έχετε δώσει και από εκεί και πέρα εσείς επιλέγετε το κατά πόσο θα επικοινωνήσετε μαζί του/της μέσω wink ή μηνυμάτων. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, είναι ότι μπορείτε να δείτε ποιος/α είδε το προφίλ σας εντελώς δωρεάν.

Κατεβάστε το από εδώ για Ios και εδώ για Android.

Down- Bang your friends

Αν δεν το πιάσατε το… υπονοούμενο του ονόματος, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η εφαρμογή αυτή αναλαμβάνει να σας συνδέσει σεξουαλικά με τους φίλους σας στο Facebook. Η λειτουργία της είναι αρκετά απλή: το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο FB και στη συνέχεια να ενημερώσετε την εφαρμογή για το ποιες φίλες/φίλους από το social network βρίσκετε ελκυστικές/ους. Η επιλογή σας αυτή είναι φυσικά απόρρητη, εκτός και αν το αντικείμενο του πόθου σας κάνει το ίδιο και για εσάς, οπότε και τα πράγματα θα… ξεπεράσουν το φιλικό επίπεδο.

Κατεβάστε την εφαρμογή από εδώ για iphone και από εδώ για Android.

Grindr

Ίσως η κορυφαία και πιο δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών αποκλειστικά για την γκέι κοινότητα, το Grindr λειτουργεί από το 2009 και αποτελεί στην ουσία ένα social network στο οποίο εγγράφεστε δωρεάν και εκείνο αναλαμβάνει να σας φέρει σε επαφή με άτομα των ίδιων σεξουαλικών προτιμήσεων με εσάς, τα οποία βρίσκονται σε κοντινές περιοχές από την τοποθεσία σας. Και εδώ φτιάχνετε προφίλ με φωτογραφίες και μπορείτε με ένα tap να δείτε τις φωτογραφίες των άλλων μελών, να επικοινωνήσετε μαζί τους ή να ανταλλάξετε φωτογραφίες.

Κατεβάστε το από εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v