Χρυσή Αυγή: Ποιοι βουλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι

Μετά την απολογία των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου και Λαγού, οι τρεις πρώτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους–μόνο ο Λαγός προφυλακίζεται.
Χρυσή Αυγή: Ποιοι βουλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, καθώς μετά την απολογία τεσσάρων βουλευτών του κόμματος που συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, τρεις από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μόνο ένας από αυτούς κρίθηκε προφυλακιστέος.

Συγκεκριμένα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, ενώ αποφασίστηκε να προφυλακιστεί ο Γιάννης Λαγός. Μάλιστα, για τους Παναγιώταρο και Μίχο οι περιοριστικοί όροι περιλαμβάνουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη και χρηματική εγγύηση, ύψους 50.000€.

Η απολογία των τεσσάρων βουλευτών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και ήταν ολονύχτια, καθώς διήρκεσε πάνω από επτά ώρες. Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιων των ανακριτών της υπόθεσης. Μάλιστα, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε πως δεν εμπλέκεται ποινικά στην υπόθεση και πως οι αναφορές στο όνομά του στα τηλεφωνήματα έγιναν από ανθρώπους που απλώς τον είδαν στην τηλεόραση.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε πως δεν γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά και πως το κατηγορητήριο είναι αστείο, συμπληρώνοντας πως είναι υπερήφανος που ανήκει στην Χ.Α. Ο Νίκος Μίχος στην απολογία του υποστήριξε ότι στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι, ενώ ο Γιάννης Λαγός στην απολογία του που ολοκληρώθηκε στις 7 το πρωί της Τετάρτης δήλωσε πως οι τηλεφωνικές του επικοινωνίες την νύχτα της δολοφονίας Φύσσα έγιναν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η απόφαση για προφυλάκιση του Γ. Λαγού ελήφθη επειδή κρίθηκε ύποπτος φυγής καθώς και λόγω του ότι στην άρση απορρήτου που πραγματοποιήθηκε μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ο Λαγός εμφανίζεται σε πολλές συνομιλίες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σχολιάζουν οι ίδιοι νομικοί κύκλοι, το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής τους, απλά προφανώς εισαγγελέας και ανακριτής δεν τις έκριναν αρκετά ισχυρές.

Πηγή: Euro2day.gr 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v