Γ. Πατέλης: «Τι πήγε κι έκανε ο μ…άκας;»

Η Αντιτρομοκρατική φέρνει στο φως τηλεφωνικούς διαλόγους χρυσαυγιτών που αποκαλύπτουν τον πανικό τους αλλά και τον χλευασμό τους προς τον Παύλο Φύσσα.
Γ. Πατέλης: «Τι πήγε κι έκανε ο μ…άκας;»
Τηλεφωνικές συνομιλίες χρυσαυγιτών φέρνει στο φως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πολλές από τις οποίες αποκαλύπτουν στοιχεία για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκλονίζουν με τους χλευασμούς προς τον νεκρό Παύλο Φύσσα.

Ενδεικτικές είναι οι τηλεφωνικές συζητήσεις του πυρηνάρχη της Χ.Α. στη Νίκαια, Γιώργου Πατέλη με άλλον χρυσαυγίτη, ο οποίος του φωνάζει κλαίγοντας: "Ρε μαλ... κοίτα τι μου κάνανε ρε φίλε, παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει. Θα με πετάξουν έξω, θα με διώξουνε. Δεν μπορώ ρε μαλ... είμαι πολύ δυστυχισμένος". Ο Πατέλης, σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνήσεις που δημοσιεύθηκαν στο Έθνος, προσπαθεί να τον παρηγορήσει: "Ρε Γιωργάρα και γω το ίδιο θα πάθω. Θα πάω μέσα και έχω ένα παιδί έξω. Εσύ δεν πας μέσα, δεν έχεις κάνει κάτι. Για αυτό σου λέω, μην σπας… Σε παρακαλώ, δώσε μου δύναμη ρε μαλ....δεν είμαι καλά. Δώσε μου δύναμη γιατί θα λυγίσω μαλ... Μη με κλά... κι εσύ μπουρ...λο".

"Χθες στον Πειραιά πέσαν οι μάσκες έτσι; Πόσο λίγοι με ακολουθήσανε... Είδες πόσο λίγοι με ακολουθήσανε;",
φέρεται να λέει ο Πατέλης σε άλλη συνομιλία του, επισημαίνοντας την μειωμένη δύναμη της οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ, με την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που αποφάσισαν οι αρχές, προέκυψε πως οκτώ από τους συλληφθέντες χρυσαυγίτες βρίσκονταν στο σημείο του φονικού στο Κερατσίνι και πως υπήρχε ενημέρωση του βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Λαγού, ενώ περίπου μισή ώρα μετά τη δολοφονία ενημερώθηκε τηλεφωνικά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στην παρακάτω συνομιλία του Πατέλη με τον «καθοδηγητή» του (έναν άνδρα με το όνομα Γιάννης) φαίνεται ότι υπάρχουν ψευδείς αναφορές για το πώς έγινε η δολοφονία:
-Έλα Γιάννη
-Μπορείς να μιλήσεις;
-Ναι πες μου.
-Γιώργο πες μου αλήθειες μη σας γ....μήσω τώρα γιατί έχω αρχίσει και τρελαίνομαι. Λοιπόν, εδώ υπάρχει δικογραφία και υπάρχουν μαρτυρίες των δυάδων (άνδρες ΔΙΑΣ) που λένε ότι εσείς κυνηγάγατε τρία άτομα. Λοιπόν, εσύ μου λες για 15 άτομα. Πες μου γ.... την Παναγία μου τι είναι αλήθεια γιατί θα τρελαθώ έτσι; Πρόσεξε.
-Όχι, όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν ισχύει.
-Εδώ λέει του Γερμενή (σ.σ. βουλευτής της Χ.Α.), επειδή είχε κάτι γνωστούς του είπαν αυτό το σκηνικό ακριβώς. Ότι ήταν καμιά δεκαπενταριά-είκοσι δικοί μας και κυνηγάγανε δυο-τρεις από δαύτους. Το ίδιο ακριβώς λέει και η δικογραφία μέσα. Λέει το ίδιο πράγμα ότι οι δυάδες. Πώς έγιναν τα πράγματα; Γιναν έτσι;
-Όχι, όχι, όχι.
-Πες να ξέρω γ... την Παναγία μου τι να κάνουμε.
-Όχι, όχι, όχι Γιάννη, δεν έγιναν έτσι. Όπως στα είπα έγιναν.

Σε άλλο διάλογο του πυρηνάρχη με "συναγωνιστή" του, αναφέρει:
"Ούτε δολοφόνος είμαι, ούτε βιαστής, ούτε κακοποιός, ούτε τίποτα ρε μ...κα. Εκεί μου την έχει δώσει ρε φίλε, εκεί μου την έχει δώσει γ...μω την πουτ....να μου. Εντάξει, αντράκια είμαστε, θα παίξουμε τίποτα μπουνιές κάποια στιγμή, τίποτε κλωτσιές, ας πάει στο διάολο αυτό. Τι πήγε και έκανε ο μ...κας, κατέστρεψε τα πάντα. Τα γ...σε όλα ο (δεν ακούγεται καθαρά)."

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οι χρυσαυγίτες γνώριζαν πως η ΕΥΠ τους παρακολουθεί και φρόντιζαν να χρησιμοποιούν συνθηματικά, όπως «Βούδας», «Τζονάρα», «Τζι», «Ζόμπι», «Νταρκ» και «Τρύπας».

Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία, χρυσαυγίτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδέσουν τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα με το ΚΚΕ:
-Τέλα: Ένα χάλι, ένα χάλι είμαι, δε σηκώθηκα χάζεψα λίγο εκεί πέρα και αυτά δεν μπορώ είμαι πολύ χάλια.
-
Μάκης: Τίποτα θα πω τον Τσακανίκα να πούνε στον Τσακανίκα να ψάξει μήπως συνομιλούσε με το ΚΚΕ, μήπως ήταν ξένος πράκτορας και να το ρίξουμε εκεί ρε παιδάκι μου.

Παρακάτω, διαβάστε δύο χρυσαυγίτες να χλευάζουν τον νεκρό Παύλο Φύσσα:
-Ναι, τώρα έχουν σε ένα βίντεο τον Μπαρμπαρούση που χορεύει.
-Ναι, και ρίχνει πιστολιές.
-Όχι, όχι και τον σχολιάζει ο Φύσσας, ο συγχωρεμένος.
-Ο Φύσσας; Πως τον σχολιάζει; Από τον Ουρανό;
-Ε από, ε σε μια εκπομπή που κάνανε και καλά σατιρική όπως είναι το Ράδιο Αρβύλα
-Ο Φύσσας έκανε εκπομπή;
-Ε, έτσι δείχνει. Στην τηλεόραση, στο ίντερνετ δεν ξέρω.
-Ε τώρα θα κάνει από τον παράδεισο εκπομπή.
-Ε τώρα ναι, αυτό θα έλεγα και 'γω Του βάλανε κάτι τραγούδια να πουμε στη φόρα που έλεγε φασίστες σας γ@μώ, σφαχτ' τους, κατούρα τους στα μούτρα και θαψ'τους και κάτι τέτοια.
-Ε, εντάξει τον θάψαν αυτόν.
-Χαχα το ξέρω, αυτό είπα κι εγώ.

Και οι ίδιοι χρυσαυγίτες αναφέρουν για αστυνομικό:
-Ο μπάτσος ήταν ωραίος στην αρχή που με συλλάβανε. Μ....κα τον έκανα πουτ....
-Τι έγινε ρε; Για πες.
-Μπαίνουμε μπροστά με τις μηχανές και βγάζουνε τα πιστόλια και με σημαδεύουνε. Κι εγώ κάθομαι, βάζω τα χέρια στο ταμπλό όπως μου λένε, και του λέω, ρε φίλε, τι βγάζεις πιστόλι και με σημαδεύεις, από τη στιγμή που είμαι άοπλος ας πούμε; Με πολιτικά.
-Ναι
-Του λέω, αν ήμουνα, άμα οπλοφορούσα, του λέω και με σημάδευες με πολιτικά, χωρίς να μου πεις τι είσαι και έριχνα θα έφταιγα εγώ; Τέλος πάντων, μου λέει, δεν πειράζει φίλε, μου λέει, η κατάχρηση κάνει κακό, όχι η χρήση. Με βγάζει, τέλος πάντων, μου περνάνε χειροπέδες , του λέω και μου κάνει να ξέρεις λέει, ότι είμαι μαζί σας λέει και είμαι πολύ στεναχωρημένος λέει γι' αυτό που κάνω, λέει και αλλά να ξέρεις ότι είμαι αναγκασμένος. Του λέω, σε καταλαβαίνω απολύτως, του λέω. Κι εγώ όταν θα έρθει η δική μας ώρα, να ξέρεις ότι κι εγώ θα το κάνω και εγώ θα στεναχωρεθώ αλλά να ξέρεις μετά ότι θα σου πω συγγνώμη.
-Α πολύ καλά τα είπες.
-Ναι, ναι. Του λέω κι εγώ όταν θα έρθει η δική μας ώρα του λέω, θα στεναχωρεθώ του λέω, αλλά θα το κάνω. Και μένει κόκαλο ο μπάτσος και γυρνάει και με κοιτάει στα μάτια και μου λέει ελπίζω να υπάρχουν άνδρες, λέει, σαν κι εσένα οι οποίοι θα με διατάζουνε τότε, ε, του λέω άμα σε διατάσσω θα είναι καλό. Μπορεί να έχουμε χειρότερη σχέση.

Στον παρακάτω διάλογο, είναι φανερός ο πανικός μετά τις πρώτες αποκαλύψεις και τις διώξεις για την Χρυσή Αυγή:
-Επειδή είχα μια κουβέντα με κάποιονα, να πουμε σοβαρό, εμείς άμα θέλουνε να μας βγάλουνε και εκτός νόμου κι ας ακούνε τα μ....πανα να το ξέρουν, έχουμε και πενήντα με εκατό άτομα τα οποία είναι άτομα αποφασισμένα να πέσουνε. Αυτά τα μ...νιά ποιους έχουν έτοιμους να πέσουνε;
-Εκτός νόμου δεν μπορούνε.
-Λέμε, λέμε, λέμε να θέλουνε να το παίξουμε τόσο αντρίκια το παιχνίδι, εμείς έχουμε κι εκατό τρελούς που είναι αποφασισμένοι. Αυτοί έχουνε δέκα;
-Άλλοι τόσοι, άλλους τόσους τρελούς. Περίμενε. Άλλους τόσους τρελούς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v