Οι φήμες για το αυριανό «πραξικόπημα»

Η ανάρτηση της Κίνησης Εφέδρων για ανατροπή της Κυβέρνησης απασχόλησε, μεταξύ άλλων και τον Άρειο Πάγο. Δείτε τι απάντησαν οι Έφεδροι, αλλά και τα σχόλια στο Twitter.
Οι φήμες για το αυριανό «πραξικόπημα»
Update: Την απαγόρευση της συγκέντρωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων  στο Σύνταγμα, αύριο, Σάββατο αποφάσισε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Πριν από μερικές ημέρες, η Κίνηση Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της διακήρυξη στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητά την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την διασφάλιση της εφαρμογής των αιτημάτων της από τα Σώματα Ασφαλείας.

Το περιεχόμενο του άρθρου προκάλεσε έντονη ανησυχία και με αφορμή αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον Άρειο Πάγο, στην οποία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση με παραγγελία της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου.

Η αντίδραση της ΚΕΕΔ ήταν να δημοσιεύσει ανακοίνωση απάντηση στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs. Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας. Η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς δεν σχετίζεται με πραξικοπηματικές ή άλλες αντισυνταγματικές ενέργειες καμίας πλευράς. Μένουμε με την αποδοχή των προτάσεών μας από τον ελληνικό λαό που εκδηλώνεται με συρροή μηνυμάτων».

Οι χρήστες του Twitter πάντως δεν άφησαν ασχολίαστο αυτό το εν δυνάμει «πραξικόπημα» (ή έστω τις φήμες γύρω από αυτό) και ξεκίνησαν το τρολάρισμα:

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v