Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που εκπαίδευε χρυσαυγίτες

Σάλος έχει προκληθεί με τον αστυνομικό που εκπαίδευε ανήλικους χρυσαυγίτες στη Ρόδο. Δείτε τις φωτογραφίες που τον… έθεσαν σε διαθεσιμότητα.
Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που εκπαίδευε χρυσαυγίτες
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ από την Ρόδο, μετά την αποκάλυψη πως εκπαίδευε χρυσαυγίτες σε θέματα αυτοάμυνας, μάχης σώμα με σώμα και χρήσης ροπάλων.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε σήμερα Παρασκευή η εφημερίδα Έθνος, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο παραπάνω Photo Gallery, φαίνεται καθαρά ο άνδρας να λειτουργεί ως εκπαιδευτής στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου. Μάλιστα, «μαθητές» του ήταν ενήλικοι αλλά και ανήλικοι χρυσαυγίτες.

Στο πλαίσιο της έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που έσπευσε στη Ρόδο, ο αρχιφύλακας συνελήφθη, καθώς πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει διαταχθεί ΕΔΕ εις βάρος του ενώ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με κάλεσμα προς μέλη της Χρυσής Αυγής υπό τον τίτλο «Ένα μικρό έθνος με τεράστια ιστορία» ενώ σύμφωνα με την τοπική ροδίτικη εφημερίδα «Δημοκρατική», πρόσφατα αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής άρθρο με τον ίδιο τίτλο και φωτογραφικό υλικό από τα μαθήματα, οι οποίες ωστόσο «κατέβηκαν» γρήγορα.

Ο αστυνομικός έσπευσε χθες να υποβάλλει την παραίτησή του «για προσωπικούς λόγους» όταν αντιλήφθηκε την διαρροή των φωτογραφιών, αλλά δεν έγινε δεκτή, ώστε να διαταχθεί ΕΔΕ. Εν τω μεταξύ, ερευνάται από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η καταγγελία αστυνομικού πως συνάδελφός του λειτουργεί ως εκπαιδευτής χρυσαυγιτών σε γυμναστήρια.

Πηγή: Έθνος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v