Εγκληματική οργάνωση η Χ.Α.: Συνελήφθησαν οι βουλευτές

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και 10 ανθρωποκτονίες σχηματίστηκε δικογραφία κατά βουλευτών και στελεχών της ΧΑ. Δεκαοκτώ συλλήψεις μέχρι στιγμής.
Εγκληματική οργάνωση η Χ.Α.: Συνελήφθησαν οι βουλευτές
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση σύλληψης βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δέκα ανθρωποκτονίες και πλήθος περιστατικών απόπειρας ανθρωποκτονιών και παράνομη κατοχή όπλων, μεταξύ άλλων.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου έως τώρα έχουν συλληφθεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος. Επίσης, συνελήφθη ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, του οποίου έχουν καταγραφεί επτά επίμαχες συνομιλίες με τον Γ. Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, και ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης, και έχουν πραγματοποιηθεί 18 συλλήψεις.

Το πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, παραδόθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτυχία Κουτζαμάνη, από τον ανεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη.

Σε αυτό γίνεται λόγος για δομή της ως αρχή του μόνου ηγέτη («Führerprinzip», όπως στο ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ), όπως και για το ότι αποκαλούσαν τον Ν. Μιχαλολιάκο ως «Φύρερ», ενώ ως υπαρχηγός αυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης, η εγκληματική δράση της οποίας τοποθετείται από το 1987, αναφέρεται ο βουλευτής Χρ. Παππάς. Αναφέρεται επίσης η συμμετοχή και αστυνομικών και ανθρώπων της νύχτας, όπως και 10 περιστατικά τέλεσης κακουργηματικών πράξεων (ανθρωποκτονίες) και πλήθος περιστατικών απόπειρας ανθρωποκτονιών.

Πηγή: Το Βήμα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v