Προβληματίζουν οι ουρές στην Ερμού: Σκέψεις για αγορές με χρονόμετρο

Οι εικόνες με τις ουρές κόσμου στα καταστήματα κεντρικών δρόμων, δημιουργούν ερωτηματικά και νέα μέτρα πέφτουν στο τραπέζι.
Προβληματίζουν οι ουρές στην Ερμού: Σκέψεις για αγορές με χρονόμετρο
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά κι οι πολίτες όλης της χώρας και ειδικά της Αττικής, το εκμεταλλεύτηκαν κάνοντας τα ψώνια τους, μετά από καιρό. Μάλιστα τα καταστήματα στο λιανεμπόριο ήταν ανοιχτά και την Κυριακή με τους καταναλωτές να έχουν στη διάθεσή τους 2 ώρες για τις αγορές τους, κατόπιν επιβεβαιωτικού μηνύματος μετακίνησης από το 13033.

Το Lockdown που συνεχίζεται εδώ και δυόμιση μήνες, σε συνδυασμό με τις δελεαστικές εκπτώσεις των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα δε, σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της χώρας να σημειωθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Μάλιστα δεν ήταν και λίγα τα πρόστιμα που έπεσαν, μιας και υπήρξαν περιστατικά, όπου καταναλωτές έστελναν διπλά και τριπλά μηνύματα, προκειμένου να αυξήσουν τον διαθέσιμο χρόνο τους για αγορές. Στους ελέγχους τόνιζαν ότι οι ουρές στα καταστήματα, όπως αντίστοιχα κι ο περιορισμένος χρόνος που είχαν εντός αυτών, τους ανάγκασε να «παρανομήσουν».

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι επιδημιολόγοι κι οι υγειονομικοί δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι με τις παραπάνω εικόνες συνωστισμού, για αυτό και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, πριν τις μετανιώσουμε όλοι. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, θεωρεί πως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενα συνωστισμού, μειώνοντας την κινητικότητα των πολιτών. Αντίστοιχα ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, ρίχνει στο τραπέζι την ιδέα του κόφτη μηνυμάτων στο 13033, προκειμένου να μην ζήσουμε όσα συνέβησαν τον Νοέμβρη στα νοσοκομεία της χώρας.

Έτσι λοιπόν εξετάζονται νέα μέτρα στο τραπέζι, σχετικά με τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων για να ελεγχθεί ο χρόνος που διαθέτουν στις αγορές τους και να αποφευχθούν φαινόμενα παρανομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, ένα από τα μέτρα που θα προταθούν είναι οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους μέσω του e-katanalotis. Με αυτόν τον τρόπο ο καταναλωτής θα μπαίνει στην ιστοσελίδα και θα κατεβάζει μία εφαρμογή στο κινητό του.  Έτσι θα αποκτά ένα δικό του προσωπικό QR ώστε να κάνει τα ψώνια του, μόνο που στο κινητό του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο το οποίο θα μετρά αντίστροφα για δύο ώρες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v