Καλό Μάρτιο του… 2024 θα πιάσει η Ε.Ε. τον στόχο των εμβολιασμών

Προκειμένου να επιτευχθεί ο εμβολιασμός του 70% μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα πρέπει να πενταπλασιαστεί ο ρυθμός που τρέχουν τα προγράμματα.
Καλό Μάρτιο του… 2024 θα πιάσει η Ε.Ε. τον στόχο των εμβολιασμών
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στον εμβολιασμό του 70% όλων των ενηλίκων στην ΕΕ μέχρι το καλοκαίρι.

Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ της Politico, o στόχος αυτός με τα παρόντα δεδομένα είναι ανέφικτος. Εάν ο τρέχων ρυθμός εμβολιασμού παραμείνει, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει εμβολιαστεί μόλις το 15%.

Με βάση τον μέσο όρο της περασμένης εβδομάδας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος εμβολιασμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός που τρέχουν τα προγράμματα κατά πέντε φορές.

Με τον τρέχοντα ρυθμό, η ΕΕ στο σύνολό της δεν θα πετύχει αυτόν τον στόχο μέχρι τον Μάρτιο του 2024. Στα άκρα είναι η Βουλγαρία, η οποία με τον τρέχοντα ρυθμό αναμένεται να φτάσει το επιθυμητό ποσοστό το… 2040, και πρέπει να αυξήσει τον ρυθμό εμβολιασμού κατά 29 φορές, η Λετονία πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό κατά 17 φορές, η Ιταλία κατά  10 και η Ουγγαρία κατά 9.

Μέχρι στιγμής, η Μάλτα είναι πρωταθλητής της ΕΕ: Θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της Επιτροπής εγκαίρως εάν διπλασίαζε τον αριθμό των ημερήσιων δόσεων. Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δεν είναι πλέον μέλος της ΕΕ και άρχισε να εμβολιάζει μερικές εβδομάδες νωρίτερα από την ΕΕ, θα έχει εμβολιάσει το 83% των ενηλίκων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, εάν διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό του.

H Ελλάδα, τέλος, αν διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό εμβολιασμού θα έχει καταφέρει να εμβολιάσει το 16% του γενικού πληθυσμού της μέχρι το τέλος καλοκαιριού.

Πηγή.  https://www.politico.eu/article/coronavirus-vaccine-europe-hit-commission-target-rollout-5-times-faster/
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v